EUROLYGA 2023

G. Krapikas: „Džiugu, kad Eurolygoje pažaidė visi krepšininkai“

G.Krapiko auklėtiniai sutriuškino varžovus iš Rusijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapiko auklėtiniai sutriuškino varžovus iš Rusijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2014, 11:02 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 6:07 PM

Padėkos sirgaliams ir krepšininkams – nuo to Gintaras Krapikas pradėjo spaudos konferenciją, kai Kauno „Žalgiris“ šventė triuškinamą pergalę Eurolygoje. Penktadienį žalgiriečiai sužaidė pirmąjį namų mačą ir jį laimėjo užtikrintai – Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ klubas iš Rusijos buvo sutryptas 97:63.

„Žaidėjai gerai vykdė planą, kuris leido iškovoti pirmąją pergalę, – sakė G.Krapikas. – Visada sakau, kad jeigu laimime atkarpą 10 taškų, tai turime kitą laimėti dar daugiau. „Nižnij Novgorod“ yra mūsų konkurentai, tad taškų skirtumas gali būti svarbus. Šis skirtumas duoda šiokią tokią ramybę.“

Ir nors „Žalgiris“ sutriuškino varžovus, G.Krapikas neslėpė, kad broko žaidime yra.

„Jeigu varžovai būtų nepelnę taškų, neturėčiau priekaištų, – sakė G.Krapikas. – Jie atkovojo 18 kamuolių puolime, o mes laimėjome 34 taškų skirtumu. Įsivaizduokite, koks rezultatas būtų, jeigu jiems būtume leidę atkovoti kokius 6 kamuolius. Visada yra ką koreguoti. Bet smagu, kad tie varžovų atkovoti kamuoliai šįkart nekainavo daug.“

- Trečiojo kėlinio pradžioje sužaidėte vangokai. Nusprendėte tausoti rezultatą?

- Čia vienas tų momentų, prie kurių galima prikibti. Per didžiąją pertrauką pasakėme, kad varžovai trečiąjį kėlinį pradeda energingai. Praktiškai visuose mačuose „Nižnij Novgorod“ trečiąjį kėlinį laimėdavo 10-15 taškų skirtumu. Buvome perspėję krepšininkus, bet tas 24 taškų pranašumas gal ausis užgulė. Teko per minutės pertraukėlę priminti, ką buvome sutarę. Po to rungtynės judėjo ta linkme, kuria ir norėjome.

- Ar šiose rungtynėse pamatėme tikrąjį „Nižnij Novgorod“ pajėgumą?

- Man nelabai įdomu, ką rodo „Nižnij Novgorod“. Džiaugiuosi, kad buvo galimybė Eurolygos rungtynėse duoti pažaisti visiems. Sekmadienį mūsų jau laukia LKL rungtynės Šiauliuose. Ten lengva nebus. Kiekvienas vyras, kuris sąžiningai dirba treniruotėse, nusipelno pažaisti. Šįkart buvo galimybė. Džiugu, kad visi dvylika rungtyniavo. Nebuvo taip, kad kažkas žaidė per daug ir turės pasiteisinimą sekmadienį, kad buvo per daug pavargęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.