EUROLYGA 2023

Kodėl lyderis J. Valančiūnas lemiamu metu sėdėjo ant suolo?

Kai varžovai ėmė pavojingai artėti, D.Casey paskutinėmis minutėmis pasodino lietuvį ant suolo.<br>AP nuotr.
Kai varžovai ėmė pavojingai artėti, D.Casey paskutinėmis minutėmis pasodino lietuvį ant suolo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Jan 24, 2018, 4:02 AM

Jonas Valančiūnas pirmųjų NBA sezono rungtynių ketvirtajame kėlinyje pelnė 8 taškus ir buvo rezultatyviausias „Toronto Raptors“ krepšininkas, tačiau kai „Atlanta Hawks“ ekipa likus žaisti 2,5 min. iki mačo pabaigos priartėjo pavojingu skirtumu, lietuvis sėdėjo ant suolo. Kodėl? – spaudos konferencijoje tokio klausimo sulaukė „Raptors“ strategas Dwane‘as Casey.

„Raptors“ laimėjo 109:102, bet kai J.Valančiūnas paliko aikštę, priešininkai buvo sumažinę skirtumą iki keturių taškų.

„Tuo metu mums reikėjo greitesnio penketo. „Hawks“ rezgė labai greitas atakas, todėl Jonas sėdėjo ant suolo. P.Pattersonas ir A.Johnsonas – greitesni bei vikresni žaidėjai, – savo sprendimą aiškino „Raptors“ vairininkas ir čia pat pridūrė, – Jonas nedarė nieko blogo.“

Su tokiu rungtynių scenarijumi 22 metų 211 cm ūgio „centras“ Toronte susiduria ne pirmą kartą. Jau pirmuosius du sezonus NBA J.Valančiūnas neretai lemiamas minutes leisdavo ant atsarginių suolo.

Nepaisant to, kad prieš šį sezoną „Raptors“ atvirai deklaravo su Jonu siejantys dar didesnes viltis, D.Casey perspėja, kad ir ateityje Lietuvos rinktinės lyderiui gali tekti lemtingus mačo epizodus stebėti nuo suolo.

„Taip bus, jei varžovai žais labai greitą krepšinį“, – pažymėjo D.Casey.

Vis dėlto „Raptors“ treneris negailėjo gerų žodžių 17 taškų ir 8 atkovotus kamuolius surinkusiam J.Valančiūnui.

„Aš ir laukiu tokio jo žaidimo, – pabrėžęs, kad agresyviai rungtyniavęs J.Valančiūnas pataikė 9 baudos metimus iš 10, sakė D.Casey. – Jonas gali naudotis savo ūgio ir masės pranašumais. Geriausia, kad dabar jis leidžia krepšiniui pačiam tekėti pasroviui. Anksčiau jis norėdavo padaryti visko labai daug, bet žaidimas pats pas jį ateina. Tokia yra mano filosofija – jei viską darai gerai, žaidimas pats teka pasroviui.“

„Jaučiausi gerai – kaip per atkrintamąsias, – po mačo šypsojosi J.Valančiūnas, kuriam pirmųjų rungtynių atmosfera priminė atkrintamąsias varžybas. – Sirgaliai buvo puikūs. Jie stovėjo su baltais marškinėliais, šaukė. Mums reikia tokių aistruolių.“

Trumpai kalbėdamas apie savo žaidimą, J.Valančiūnas nesureikšmino dažno pasisvečiavimo prie baudų metimo linijos.

„Tiesiog dariau savo darbą. Agresyviai žaidžiau po krepšiu ir gavau tokią galimybę“, – sakė J.Valančiūnas.

Kur kas daugiau kalbų „Raptors“ rūbinėje sukosi ne apie J.Valančiūną, o lyderių DeMaro DeRozano bei Kyle‘o Lowry žaidimą.

Kartu jie pataikė vos 7 metimus iš 27, bet prie pergalės prisidėjo kitais būdais. Gynėjas D.DeRozanas (15 tšk.) pasiekė karjeros rekordus atkovodamas 11 kamuolių ir perimdamas net šešis, o įžaidėjas K.Lowry (11 tšk.) atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

„Mes – komanda. Su DeMaru nežaidėme gerai puolime, bet gerai rungtyniavo A.Johnsonas, didysis draugužis (J.Valančiūnas. – Red.), G.Vasquezas. Visi svariai prisidėjo“, – tikino K.Lowry.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.