EUROLYGA 2023

Atėnuose sutriuškintas Ž. Obradovičius: „Gėda prieš sirgalius“

Ž.Obradovičius kritikavo savo žaidėjus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Ž.Obradovičius kritikavo savo žaidėjus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2014, 1:21 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 10:52 PM

Tituluočiausias visų laikų Eurolygos treneris Željko Obradovičius praėjusį sezoną su Stambulo „Fanerbahce“ elitiniame turnyre patyrė fiasko, nepatekęs net į ketvirtfinalį.

Šį sezoną sirgalių lūkesčiai ir reikalavimai ne mažesni, tačiau kol kas gilių duobių ir vėl nepavyksta išvengti. Skaudų smūgį Turkijos klubas gavo Eurolygos mače su Atėnų „Panathinaikos“ - Graikijos sostinėje vykusį mačą šeimininkai laimėjo 91:73.

Atėnų krepšininkai šiose rungtynėse neįtikėtinai taikliai mėtė tritaškius - jų pataikė net 18 iš 26 (69 proc.).

„Noriu pasveikinti varžovus su pergale, o ypač - su fantastišku pataikymu. Jeigu jūs norite laimėti krepšinyje, turite pataikyti į krepšį", - po rungtynių „Panathinaikos“ ekipą gyrė ir savus peikė Ž.Obradovičius, Atėnų klubą treniravęs 13 metų ir keturis kartus su juo triumfavęs Eurolygoje.

Antrą sezoną „Fenerbahce Ulker“ vairą laikantis serbas negailėjo kritikos savo žaidėjams, prisiėmė atsakomybę dėl prasto rezultato ir pareiškė atvirai - jam gėda prieš sirgalius.

„Mūsų gynyba buvo katastrofiška. Varžovai per pirmus du kėlinius įmetė 59 taškus, nes mūsų gynybinis planas neveikė. Treneris turi prisiimti atsakomybę ir palaikyti komandą bei savo žaidėjus. Tai mano atsakomybė, nes aš pasirinkau šiuos krepšininkus.

Stengsiuosi pakeisti kai kurių žaidėjų požiūrį, bet tikrai jaučiu gėdą prieš sirgalius. Mūsų aistruoliai užfiksavo naują abonementų pirkimo rekordą, o mes demonstruojame tokį žaidimą...“, - apgailestavo Ž.Obradovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.