EUROLYGA 2023

V. Garastas: „Kaunui reikia stiprios moterų komandos“

Nusipelnęs šalies krepšinio treneris Vladas Garastas akylai stebi klubų kovas Lietuvos pirmenybėse ir Europos turnyruose ir mano, kad juose turėtų žaisti ir bent viena stipri Kauno moterų krepšinio komanda.

„Galbūt moterų ir vyrų krepšinio rungtynių organizatoriai galėtų suvienyti pajėgas. Tarkime, rengti vyrų ir moterų rungtynes toje pačioje miesto arenoje, o moterų rungtynės vyktų prieš vyrų varžybas,“ - tvirtino treneris V.Garastas.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Galbūt moterų ir vyrų krepšinio rungtynių organizatoriai galėtų suvienyti pajėgas. Tarkime, rengti vyrų ir moterų rungtynes toje pačioje miesto arenoje, o moterų rungtynės vyktų prieš vyrų varžybas,“ - tvirtino treneris V.Garastas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Brazaitytė („Laikinoji sostinė“)

Jan 4, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 2:46 AM

Ar tai galėtų būti „Aistės-LSU-Paradis“? - klausia „Laikinoji sostinė“.

Legendinis Kauno „Žalgirio“ strategas neslėpė, kad norėtų daugiau pamatyti ne tik vyrų, bet ir moterų krepšinio kovų.

Ne vienus metus Lietuvos moterų krepšinio rinktinę konsultavęs V.Garastas teigė, kad moterų krepšiniui turėtų būti skiriama daugiau dėmesio, o Kaunui linkėjo stiprinti klubinio krepšinio pozicijas.

Treneris įsitikinęs, kad daugiau dėmesio skyrus Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ komandai, ji galėtų sėkmingai kovoti ne tik šalies arenose.

Turėtų remti miesto valdžia?

– Ar Kaunui reikia moterų krepšinio, kai daugiausia dėmesio skiriama vyrų komandai?

– Kaunas – krepšinio sostinė ir miestas privalo turėti aukšto lygio moterų krepšinio komandą.

Šiuo metu mieste yra viena komanda – „Aistės-LSU-Paradis“, kurią būtina stiprinti. Manau, kad jai turi padėti ne tik pavieniai rėmėjai, bet ir Kauno miesto savivaldybė.

Juk kalbame apie Kauno krepšinį, o tai bendras mūsų visų reikalas.

Jeigu norime, kad mūsų miesto komandos pirmautų Lietuvoje, turi prisidėti ir miesto valdžia – juk pergalės atveju garbės užteks visiems.

– Randate laiko moterų krepšiniui?

– Šio sezono Lietuvos moterų krepšinio lygos rungtynių neteko matyti, tačiau vis planuoju į jas nueiti.

Manau, kad moterų krepšiniui trūksta reklamos, todėl sporto mėgėjams sudėtinga rasti informacijos apie būsimas rungtynes.

Galėtų suvienytė jėgas

– Ką būtų galima padaryti, kad padėtis pasikeistų?

– Vyrų krepšinio lyga žinomesnė, ypač dabar, kai vyksta daugiau LKL rungtynių. Be to, atsirado intriga – anksčiau turėjome aiškius lyderius – Kauno „Žalgirį“ ir Vilniaus „Lietuvos rytą“, o pastaruoju metu jie ne visada laimi prieš komandas, anksčiau laikytas vidutiniokėmis.

Vėl grįžta žiūrovai. Moterų krepšinis turėtų būti matomesnis.

Galbūt moterų ir vyrų krepšinio rungtynių organizatoriai galėtų suvienyti pajėgas. Tarkime, rengti vyrų ir moterų rungtynes toje pačioje miesto arenoje, o moterų rungtynės vyktų prieš vyrų varžybas. Reikėtų daugiau šou ir reklamos.

– Kuo moterų krepšinis gali būti patrauklus žiūrovui?

– Savo azartu, intriga. Gali žaisti geriausios komandos, bet jei rezultatas sieks trisdešimties taškų skirtumą, žiūrovams bus nuobodu.

Viską lemia kova, nenuspėjama atomazga. Žaidimas turi būti intriguojamas ir įdomus.

Teko stebėti Europos moterų čempionato atrankos varžybas Kėdainiuose, ir, žinote, tikrai buvo į ką pažiūrėti. Neabejoju, kad stiprios komandos ir intriga, aukšto lygio žaidėjos, daugiau reklamos sukvies žiūrovus į arenas.

Artimiausiu metu tikrai apsilankysiu miesto komandos rungtynėse.

Naujovėms reikia laiko

Gruodžio pradžioje Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ vyriausiuoju treneriu paskirtas Ričardas Maceina neslepia ambicijų iškovoti Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionato medalius. 39 metų specialisto treniruojamos krepšininkės namie džiugino gerbėjus – po atkaklios kovos Kauno komanda nugalėjo Vilniaus „Kibirkštį“ ir Klaipėdos „Fortūną“. Bet išvykoje neprilygo Marijampolės „Sūduvos“ komandai.

„Praėjusiais metais treniravau šią komandą, todėl buvo nesunku vėl pradėti darbą. Prisiminėme derinius, buvęs treneris įdiegė naujovių, tad pavyko iškovoti svarbias pergales. Bandau išnaudoti gerąsias žaidėjų savybes, turime stiprų starto penketą,“ – teigė R. Maceina.

Pasak trenerio, reikia šiek tiek laiko įdiegti naujovėms, prisiminti seniau naudotus derinius.

„Per šventinį laikotarpį turėjome daugiau laiko ruoštis lemiamoms kovoms. Daugiau dėmesio skirsime ne tik taktiniam, bet ir fiziniam pasirengimui. Akivaizdu, kad mums reikia gerinti gynybą. Kas toliau? Manau, kad svarbiausia patekti į atkrintamąsias varžybas. Po to sieksime medalių.

Reikėtų patyrusios žaidėjos

Per pastaruosius trejus metus žaidėjos subrendo, jos kviečiamos į šalies rinktines. Laura Svarytė ir Neringa Skadaitė – drąsiai imasi inciatyvos ir yra vienos iš komandos lyderių, jos puikiai atstovauja Lietuvos sporto universiteto komandai Lietuvos studentų krepšinio lygoje.

Mūsų komanda jauna – joje žaidžia moksleivės ir studentės. Žinoma, būtų gerai papildyti sudėtį nors viena labiau patyrusia žaidėja, turėti lygiavertę pamainą lyderėms. Komandos vadovai ieško finansinių galimybių. Neabejoju, kad tai būtų Lietuvos krepšininkė“,– mintimis dalijosi komandos treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.