EUROLYGA 2023

K. Maksvytis: „Tikslas? Kitas Europos taurės etapas“

„Užsigrūdinome Eurolygos kovose ir dabar norime išeiti į kitą etapą“, - ryžtingai prieš Europos taurės „Last 32” etapo starto kalbėjo Kazys Maskvytis. Klaipėdos „Neptūno“ stratego trečiadienį laukia pirmasis iššūkis namuose. Jo auklėtiniai susitiks su Paryžiaus „Levallois“ krepšininkais.

K.Maksvytis tiki, kad „Neptūnas“ gali įveikti Europos taurės „Last 32” etapą.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
K.Maksvytis tiki, kad „Neptūnas“ gali įveikti Europos taurės „Last 32” etapą.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2015, 6:09 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 8:45 PM

„Lengva nebus, nes varžovai – stiprūs, iš krepšinio šalių. Bet po tokio krikšto Eurolygoje tikslu turi būti kitas etapas. O tada jau reikia stengtis nueiti kuo toliau“, - sakė K.Maksvytis, į Europos taurę patekęs po batalijų elitinėje Senojo žemyno lygoje.

„Neptūnas“ Eurolygoje tvirčiausiai atrodė savo aikštėje. Būtent joje K.Maksvyčio ekipa ir iškovojo keturias pergales.

„Reikės laimėti visus mačus namuose, bet to gali nepakakti, tad reikės laimėti ir bent vienerias rungtynes išvykoje. Galime sau ir šį tikslą išsikelti. Turime padaryti viską, kad patektume į kitą etapą“, - sakė treneris.

Lyderius žino

Klaipėdos klubas M grupėje taip pat varžysis su Izmiro „Pinar Karsiyaka“ bei Stambulo „Besiktas“ komandomis.

„Grupės lydere turėtų būti „Besiktas“ komanda. Ji neblogai žaidžia ir Turkijoje. O dėl kitų sunku pasakyti. Viską parodys rungtynės“, - aiškino K.Maksvytis.

Treneris atskleidė, kad šiek tiek serga Mustafa Shakuras, tačiau legionierius antradienį dalyvavo treniruotėje, nors ir nesijautė gerai.

„Gal neturėjome superdaug laiko pasirengti rungtynėms, bet esame pripratę. Varžovus studijavome, darėme video analizę. Turėtų pakakti laiko“, - sakė K.Maksvytis.

Jis džiaugėsi, kad auklėtiniai pamankštino raumenis Eurolygoje. „Tai užgrūdino mus. Tikiuosi, kad tai pagaliau padės iškovoti pergalę ir išvykoje“, - teigė treneris.

Tikisi, kad neišvyks

Gruodžio 26 dieną „Neptūnas“ atsisveikino su Egidijumi Dimša. Su juo sutartis buvo sudaryta iki Naujųjų metų. E.Dimša ekipoje pakeitė dėl traumos žaisti negalėjusį Vytautą Šarakauską.

„Nebuvo lengvas sprendimas su juo atsisveikinti. Jis priaugo prie komandos, yra kovotojas, geras vaikinas, - sakė „Neptūno“ strategas. - Bet turėjome rinktis, nes negalime sau leisti prabangos turėti tiek žaidėjų.“

K.Maksvytis atskleidė, kad pirmaisiais smuikais „Neptūne“ griežiantis Deividas Gailius galėjo ir palikti Klaipėdos klubą.

„Jis turėjo galimybę išeiti su išpirka, bet ja nepasinaudojo ir tikiuosi, kad to nepadarys. Aš tik džiaugiuosi, kad baigėsi Eurolygos registracija“, - sakė treneris.

Favoritais nesijaučia

„Patyrusi, atletiška komanda. Kadangi beveik visi žaidėjai juodaodžiai, ekipa žaidžia atletiškai, agresyviai ginasi, bėga į greitą puolimą. Stebina, kad gerai mėto tritaškius, nes prancūzams tai nėra labai būdinga. Laukia pavojingas varžovas. Gera žinia ta, kad jie nežaidžia stabiliai“, - apie Paryžiaus klubą kalbėjo K.Maksvytis.

Martynas Mažeika iš trečiadienio rungtynių tikisi tik pergalės. „O toliau jau žiūrėsime“, - sakė jis.

Tiesa, nors „Neptūnas“ žaidė Eurolygoje, M.Mažeika savo ekipos favorite Europos taurės M grupėje laikyti nebuvo linkęs.

„Mažai kuo skiriasi tas antras Europos taurės etapas nuo Eurolygos“, - sakė krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.