EUROLYGA 2023

Virginijus Šeškus po pergalės Kauno „Žalgirio“ negąsdino

V.Šeškui teko pykti, tačiau neilgam. Galiausiai treneris džiaugėsi pergale.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškui teko pykti, tačiau neilgam. Galiausiai treneris džiaugėsi pergale.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 7, 2015, 9:05 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:42 PM

„Kiek galima?“, - piktai aidėjo Virginijaus Šeškaus žodžiai Europos taurės „Last 32” etapo rungtynėse, tačiau tai – tik trumpas epizodas iš pirmojo kėlinio, kuomet Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda klampiai pradėjo mačą su Zgoželeco „Turow“ krepšininkais.

Po kelių akimirkų „Lietuvos rytas“ ėmė šaudyti tritaškiais ir įsibėgėjo. V.Šeškaus auklėtiniai „Last 32” etapą L grupėje pradėjo pergale 98:86.

„Reikia pasidžiaugti šiomis rungtynėmis. Išskyrus paskutinėmis 40 sekundžių. Neblogai vyrai žaidė. Vieni daugiau gynyboje, kiti – puolime, - sakė V.Šeškus. - Matosi, kad po pralaimėjimo „Neptūnui“ vyravo įtampa, todėl džiugu, kad pasisekė.“

Pirmojoje rungtynių pusėje „Lietuvos rytas“ pataikė 8 tritaškius iš 13 (66 proc.), o varžovai, kurių tolimų metimų bijojo vilniečiai, pataikė vos 2 iš 12 (16 proc.). Vėliau „Lietuvos ryto“ pataikymo procentas krito (50 proc.), o „Turow“ pakilo iki 30 proc.

„Sakiau, kad čia bus svarbu gerai pataikyti, nes varžovai žaidžia greitą krepšinį. Bet mes ruošėmės ir mums pasisekė. Buvome pasirengę kovoti su aukštaūgiais ir mums pavyko. Todėl ir laimėjome. Noriu pagirti vyrus, nes jie visi prisidėjo. Džiugu dėl Kšyštofo Lavrinovičiaus, nes jis leidžia pailsėti kitiems. Jo tritaškiai buvo svarbūs. Kai penktas numeris pataiko tolimus metimus, atsiveria kelias kitiems. Antanas Kavaliauskas žaidė kitokį krepšinį, tad tai džiugina, nes galime būti įvairūs“, - sakė V.Šeškus, 22 taškus pelniusį K.Lavrinovičių laikantis vienu iš svarbiausių pergalės faktorių.

Po didžiosios pertraukos V.Šeškui vėl teko kelti balsą, kai varžovų metimai ėmė pasiekti tikslą, o „Lietuvos ryto“ gynyba darė klaidas. Tačiau trenerio balsas ir vėl buvo išgirstas - „Lietuvos rytas“ susikaupė ir vėl surengė spurtą, o ketvirtajame kėlinyje V.Šeškus atsisukęs į sirgalius šypsojosi, kai gražų tritaškį pataikė Martynas Gecevičius.

„Visas žaidimas džiugino, išskyrus paskutines 40 sekundžių. Kalbėjome, kad nereikia skubėti, jeigu turime šešiolika taškų. Manau, kad Gediminas Orelikas pats pergyvena, kad darė tą ataką. Tačiau esu patenkintas“, - sakė V.Šeškus.

- Ar pirmadienį „Žalgiriui“ reikėtų bijoti?

- Ne. Vyks principinė kova. Žaisime tai, ką mokame žaisti.

- Komandą papildo Lietuvos rinktinės nariai. Jūs ją tik stebėjote iš šalies. Ar lengviau?

- Taip, lengviau. Jie profesionalai, viską praėję, visko matę. Aišku, tokio kaip aš, jie nėra matę (juokiasi). Būna emocijų, bet jos nesikaupia. Per penkias sekundes viskas išsisklaido. Ir pats negaliu visada būti teisus su emocijomis. Čia buvo komanda, kuri pelno daug taškų. Jie metė grandams, tik „Barcelona“ ekipai mažiau įmetė. Tas jų greitas krepšinis daug duoda, bet mes tam ruošėmės.

- Tai apšaukti K.Lavrinovičių nėra problemų?

- Visi turi matyti, kad gali kalbėti su visais. Nėra taip, kad vienam nieko nesakytum, o kitam rėki su kaupu. Jeigu suklydo, treneris turi duoti velnių. Žinoma, gal Kšyštofui mažiau, o Billy – daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.