EUROLYGA 2023

„Last 32“ starte – ir triuškinimai, ir užpuolimas

Europos taurės rungtynes Juodkalnijos sostinėje sutrikdė svečių ekipos krepšininką užpuolęs Podgoricos „Budučnost“ sirgalius, abi lietuvių treniruojamos užsienio komandos patyrė pralaimėjimus, o klubai, pas kuriuos kitą savaitę viešės Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“, pasiekė triuškinamas pergales išvykose.

K.Lavrinovičius galingai debiutavo Europos taurės turnyre su „Lietuvos ryto“ apranga.<br>M.Kulbio nuotr.
K.Lavrinovičius galingai debiutavo Europos taurės turnyre su „Lietuvos ryto“ apranga.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jan 8, 2015, 1:21 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:14 PM

Varžovai. Abu Lietuvos klubai įtikinamai laimėjo pirmąsias Europos taurės „Last 32“ etapo rungtynes, tačiau kitą savaitę jie svečiuosis pas ekipas, kurios pirmajame ture žaidė dar galingiau ir savo varžovus sutriuškino išvykose.

L grupėje, kurioje Vilniaus „Lietuvos rytas“ nugalėjo Zgoželeco „Turow“ komandą 98:86, kitame mače pasižymėjo Ostendės „Telenet“. Belgijos čempionai net 94:63 pranoko „Sevilla“ ekipą.

M grupėje, kurioje Klaipėdos „Neptūnas“ įveikė „Paris-Levallois“ klubą 82:73, puikiai startavo Izmyro „Karsiyaka“. Ši komanda turkų mūšyje sutriuškino Stambulo „Besiktas“ krepšininkus 105:77. Antrojo turo rungtynės vyks kitą trečiadienį. „Lietuvos rytas“ viešės pas „Telenet“, „Neptūnas“ – pas „Karsiyaka“.

Triuškinimai. Labai dideliu skirtumu baigėsi dar keli pirmojo turo mačai. Labiausiai negailestingi varžovams buvo iš Eurolygos pasitraukę „Valencia“ krepšininkai, kurie namie sutriuškino Nansi SLUC ekipą 32 taškais 77:46.

Be didelio vargo laimėjo ir traumą besigydančio Manto Kalniečio laukiantis Krasnodaro „Lokomotiv“. Kubanės klubas išvykoje įveikė Ploješčio „Asesoft“ komandą 85:59.

„Asesoft“ gynėjas Marius Runkauskas žaidė 32 min. ir pelnė 12 taškų (2/5 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 2/2 baudų).

„Esu nepatenkintas ne tiek pralaimėjimu, kiek savo žaidėjų požiūriu, – pyko „Asesoft“ treneris Vladimiras Arnautovičius. – Žaidėme su Eurolygos lygio komanda, „Lokomotiv“ kartu su „Valencia“ yra pagrindiniai pretendentai dar kartą laimėti Europos taurę, bet tai nepateisina mano krepšininkų“.

Treneriai. Pirmąsias „Last 32“ rungtynes pralaimėjo abu lietuvių treniruojami užsienio klubai. Nimburko ČEZ, kuriam vadovauja Kęstutis Kemzūra, namie 72:84 nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ komandai, o Rimo Kurtinaičio treniruojamas „Chimki“ svečiuose 88:99 pripažino Kantu „FoxTown“ pranašumą.

Ir ČEZ, ir „Chimki“ dideliu skirtumu atsiliko dar pirmoje mačo pusėje, o po pertraukos nepajėgė pakreipti įvykių į jiems palankią pusę.

„Varžovai šį vakarą buvo stipresni, – pripažino savo komandos gynyba nusivylęs R.Kurtinaitis. – Mums trūko energijos. Laimėjome daug rungtynių iš eilės ir kai kurie krepšininkai pagalvojo, kad pergalėms užtenka gero puolimo. Tačiau tai yra netiesa“.

Muštynės. Podgoricoje vykusias rungtynes tarp vietos „Budučnost“ ir Bandirmos „Banvit“ klubų sudrumstė į aikštę įsiveržęs juodkalniečių sirgalius.

Likus žaisti 2 min. 17 sek. ir šeimininkams atsiliekant 59:68, vienas žiūrovas įbėgo į aikštę ir smogė „Banvit“ gynėjui Sammy Mejiai. Už komandos draugą atkeršijo E.J.Rowlandas, galingu smūgiu patiesęs užpuoliką ant grindų. Neliko skolingas ir S.Mejia. Jis taip pat smogė sirgaliui.

Kilus sąmyšiui rungtynės buvo nutrauktos maždaug 15 min. Po to teisėjai neleido tęsti mačo abiem incidente dalyvavusiems „Banvit“ žaidėjams. S.Mejiai ir E.J.Rowlandui buvo skirtos diskvalifikacinės pražangos.

Tai nesutrukdė Bandirmos ekipai laimėti 74:68.

Šis incidentas buvo ne pirmas per Podgoricoje vykusias Europos taurės rungtynes. Praėjusį sezoną turnyro rengėjai jau baudė šį klubą už nederamą sirgalių elgesį ir „Budučnost“ turėjo trejas rungtynes žaisti be žiūrovų.

Dabar Juodkalnijos klubo tikriausiai laukia dar griežtesnė bausmė.

Naudingiausi. Naudingiausiu savaitės žaidėju pripažintas Las Palmaso „Herbalife“ vidurio puolėjas Walteris Tavaresas. Iš Žaliojo Kyšulio kilęs 22 metų 220 cm milžinas per rungtynes su Sasario „Banco di Sardegna“ pelnė 26 taškus (11/14 dvitaškių, 4/4 baudų), atkovojo 12 kamuolių ir surinko 40 naudingumo balų.

„Herbalife“ išvykoje nugalėjo 91:76.

Labai naudingai žaidė ir į pirmąjį dešimtuką pateko net trys buvę „Lietuvos ryto“ legionieriai. Saragosos CAI puolėjas Stevanas Jelovacas surinko 36 naudingumo balus, „Chimki“ įžaidėjas Tyrese‘as Rice‘as ir Limožo CSP aukštaūgis J.P.Batista – po 26.

Europos taurė. „Last 32“ etapo 1-asis turas

G grupė. Nimburko ČEZ – Sankt Peterburgo „Zenit“ 72:84, Strasbūro SIG – Kazanės „Uniks“ 72:61.

H grupė. Podgoricos „Budučnost“ – Bandirmos „Banvit“ 68:74, Sasario „Banco di Sardegna“ – Las Palmaso „Herbalife“ 76:91.

I grupė. Zagrebo „Cedevita“ – Saragosos CAI 83:80, Romos „Acea“ – Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ 82:66.

J grupė. Kantu „FoxTown“ – „Chimki“ 99:88, Limožo CSP – Salonikų PAOK 71:59.

K grupė. Miuncheno „Bayern“ – Dižono JDA 93:84, Liublianos „Olimpija“ – Bambergo „Brose“ 65:71.

L grupė. Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Zgoželeco „Turow“ 98:86, „Sevilla“ – Ostendės „Telenet“ 63:94.

M grupė. Klaipėdos „Neptūnas“ – „Paris-Levallois“ 82:73, Stambulo „Besiktas“ – Izmyro „Karsiyaka“ 77:105.

N grupė. Ploješčio „Asesoft“ (M.Runkauskas 12, 32 min.) – Krasnodaro „Lokomotiv“ (M.Kalnietis traumuotas) 59:85, „Valencia“ – Nansi SLUC 77:46.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.