EUROLYGA 2023

G. Krapikas apie W. Cherry sunkumus ir dvikovą su vilniečiais

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2015, 10:08 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:37 PM

„Po pirmojo pralaimėjimo atsiranda spaudimas, kad būtina laimėti“, - sakė Gintaras Krapikas. Jo treniruojama Kauno „Žalgirio“ komanda savo aikštėje 75:62 nugalėjo Berlyno ALBA komandą ir iškovojo pirmąją pergalę Eurolygos „Top 16“ etape.

Praėjusią savaitę žalgiriečiai antrąjį Eurolygos etapą pradėjo pralaimėjimu Stambulo „Galatasaray“ komandai, tuo tarpu Vokietijos klubas nugalėjo „Barcelona“ komandą.

„Varžovas atvažiavo pasitikintis savo jėgomis, todėl džiugu, kad vyrai vyriškai kovėsi. Beveik visų rungtynių metu, išskyrus keletą momentų, kai leidome jiems priartėti, demonstravome rimtą, agresyvų nusiteikimą ir galų gale laimėjome“, - sakė G.Krapikas.

- Žaidėjai sakė, kad vokiečiai primetė savo žaidimo stilių, bet pavyko atsilaikyti.

- Ir mums pavyko savo žaidimo stilių primesti. Nenorėjome, kad jie greitai bėgtų, lengvai pelnytų taškus, norėjome, kad jie kuo daugiau pozicinį žaidimą, kur mes esame stiprūs. Tai pavyko padaryti. Galbūt tas paskutinis metimas buvo laimingas, bet juk pirmavome visų rungtynių metu ir pelnytai nugalėjome.

- Šį vakarą Willas Cherry nemažai metimų prametė, tris blokus gavo. Kodėl jam nesiseka?

- Nebūnant aukšto ūgio ir lendant į krūvą žaidėjų kažkas vis tiek bloką duos. Jis rungtynes pradėjo gerai, atidarė tritaškiu ir gynėsi neblogai. Tačiau ilgus metus žaistas stilius nedingo ir jis nepasikeitė į tokį, kokį reikėtų. Bandome jam padėti, ne visada pavyksta, bet tikime, kad dar sulauksime iš jo nemažai pagalbos.

- Pirmadienį laukia LKL rungtynes su „Lietuvos rytu“. Kokį įspūdį palieka ši komanda?

- Nesvarbu kokioje turnyro lentelės vietoje bebūtume ir kaip žaistume, čia visiškai kitokios rungtynės. Jos pilnos emocijų, kovos, perpildytos derbio dvasios. Ir kas kurioje lygoje žaidžia – mažiausiai reikšminga. Tai visiškai kitokios rungtynės, kurių dvasią dar ne visi mūsų žaidėjai žino. Žiūrovų laukia įdomios ir kovingos rungtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.