EUROLYGA 2023

„Fortūna“ – viena koja LKF taurės pusfinalyje

Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro ketvirtfinalį pradėjo gražia pergale – savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 62:56 (15:16, 16:13, 14:20, 17:7) palaužė Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ ekipą.

Rungtynių akimirka.<br>Klaipėdos „Fortūnos“ klubo nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>Klaipėdos „Fortūnos“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2015, 8:41 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:41 AM

Pirmus du kėlinius vyko nuožmi kova – pirmavo tai viena, tai kita ekipa, tačiau „Fortūna“ į didžiąją pertrauką iškeliavo pakilesnės nuotaikos, kadangi buvo priekyje – 31:29.

Antroje rungtynių pusėje iniciatyvą buvo perėmusios kaunietės, kurios ketvirtojo kėlinio viduryje pirmavo 8 taškų skirtumu – 56:48. Tada į lemiamą šturmą kilo daugkartinės Lietuvos prizininkės „Fortūnos“ atstovės – sužaista įspūdinga atkarpa 14:0 ir iškovota itin daug emocijų Klaipėdos sirgaliams sukėlusi pergalė.

Klaipėdiečių spurtą taikliu tritaškiu inicijavo Monika Grigalauskytė. Ji ir tapo rezultatyviausia „Fortūnos“ žaidėja, pelniusi 14 taškų (4/8 dvit., 1/1 trit., 3/6 baudos, 15 atk. kam., 25 naud. balai), Lina Aglinskaitė prie pergalės pridėjo 11 taškų, Agnė Černeckytė – 9, Justina Matuzonytė – 8, Marina Solopova ir Roberta Mizgerytė – po 6 tšk.

Iš kauniečių išsiskyrė Neringa Skadaitė, surinkusi 16 taškų, Jolanta Margienė pridėjo 12, Laura Svarytė ir Monika Petrauskaitė – po 11 tšk.

Kuri iš šių ekipų pateks į LKF taurės turnyro pusfinalį, paaiškės po atsakomųjų rungtynių, kurios vyks sausio 23 dieną Kaune.

Priminsime, kad klaipėdietės praėjusiais metais šiame turnyre iškovojo antrąją vietą. Ne ką mažiau ambicijų pajūrio atstovės turi ir šiemet.

Ramunė KUMPIENĖ („Fortūnos“ vyr. trenerė): „Merginos labai norėjo šios pergalės, stengėsi, įdėjo visą savo širdį bei jėgas. Galbūt tas jaudulys šiek tiek pradžioje ir kaustė, tačiau noras buvo didžiulis ir rungtynių pabaigoje iniciatyva buvo mūsų pusėje. Labai norėjome varžovėms atsirevanšuoti už du šio LMKL sezono pralaimėjimus (Klaipėdoje – 57:61 ir Kaune – 60:63). Ne kartą sakiau, kad pasitikiu savo komanda ir žinau, kad merginos gali žaisti taip, kaip sužaidė paskutines penkias minutes.

Joms pačioms labai reikėjo šios pergalės, kad įkvėptų naujo oro gurkšnio ir atsirastų didesnis pasitikėjimas. Kai pradeda sektus, tada adrenalinas veikia, atsiranda ir papildomų jėgų. Monikos pataikytas tritaškis davė labai gero impulso pabaigai, varžovėms tai buvo tarsi vinis“.

Ričardas Maceina (Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ vyr. treneris): „Sveikinu „Fortūną“ su pergale. Komandos yra lygiavertės. Mes turėjome šiokią tokią persvarą, neįmetėme kelių metimų ir viskas pakrypo ne mūsų naudai. Galbūt žaidėjos pavargo, kadangi mūsų atsarginių žaidėjų suolelis yra trumpesnis. Po daugiau nei savaitės žaisime namuose, bandysime reabilituotis. Dar nieko neprarasta, turime šansą atsirevanšuoti. Kaune bandysime laimėti didesniu taškų skirtumu ir patekti į kitą varžybų etapą.“

Artimiausias rungtynes „Fortūna“ žais sausio 16 dieną (penktadienį) 17 val. Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centre (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10). Klaipėdiečių laukia Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) dvikova su antrąją vietą užimančia Marijampolės „Sūduvos“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.