EUROLYGA 2023

G. Krapikas paruošė planą, kaip nutraukti „Žalgirio“ prakeiksmą

Žalgiriečiai iš Atėnų tikisi grįžti su pergale.<br>P.Mantauto nuotr.
Žalgiriečiai iš Atėnų tikisi grįžti su pergale.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2015, 5:42 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 2:32 AM

„Nuo didelio džiaugsmo iki didelio liūdesio skiria labai nedaug, todėl viskas gali labai greitai pasikeisti“, – prieš Eurolygos išvykos mačą su Atėnų „Panathinaikos“ sakė Kauno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

Pergalė LKL čempionate prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ šalies čempionų neužliūliavo.

Bet net ir „Žalgiriui“ prakeikta „OAKA“ arena nemažina kauniečių ambicijų – jie per aštuonerias Eurolygos rungtynes dar nė karto nėrą laimėję Atėnuose.

„Dvi pergalės mums davė gerą stimulą ateities kovoms. Esame puikiai nusiteikę ir važiuojame nugalėti“, – graikų prakeiksmo visai nesibaimina 21 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.

Nesižvalgo į praeitį

Gintaro Krapiko galvoje sukasi mintys, kaip apriboti „Panathinaikos“ įžaidėją Dimitrį Diamantidį, išspręsti aukštaūgių Estebano Batistos bei Jameso Gisto rebusą ir apsisaugoti nuo galimų Antonio Fotsio ir A.J.Slaughterio tritaškių.

„Žinant griežtąjį „Panathinaikos“ trenerį Duško Ivanovičių, jie ginsis kietai ir keis ritmą žaisdami tiek ant perimetro, tiek iš vidurio, tiek mus paspausdami. Reikės atsipalaiduoti nuo graikų gynybos, kad puolime galėtume žaisti savo krepšinį“, – pasakojo G.Krapikas.

Sezono pradžioje „Žalgiris“ draugiškame turnyre Kaune net 76:51 nepasigailėjo „Panathinaikos“ krepšininkų, bet G.Krapikas įsitikinęs, kad tas mačas nebeturi jokios reikšmės.

Graikai tuomet į „Žalgirio“ areną atvyko be kelių svarbių žaidėjų. Be to, „Top 16“ etape nugalėdami Tel Avivo „Maccabi“ 83:76 ir tik mačo pabaigoje nusileidę „Barcelona“ klubui (76:80) D.Ivanovičiaus kareiviai įrodė, kad gerokai pasikeitė per tuos keturis mėnesius.

„Atėnų „Panathinaikos“ demonstruoja gerą formą ir žais namie, todėl laukia rimtas „Top 16“ susitikimas išvykoje. Bet esame gerai jam pasiruošę. Turime rungtynių planą ir bandysime jį perduoti žaidėjams“, – optimistiškai kalbėjo G.Krapikas.

Graikai gerbia lietuvius

Patys graikai Lietuvos čempionus pasitinka su pagarba.

„Kauno „Žalgiris“ žaidžia gerai. Kauniečiai puikiai sulipdė jaunų ir patyrusių žaidėjų derinį. Tik sunkiu darbu galime švęsti pergalę“, – sakė „Panathinaikos“ treneris D.Ivanovičius.

18-metis 202 cm ūgio puolėjas Vasilis Charalampopoulos, kuris dažniausiai nepakyla nuo „Panathinaikos“ atsarginių suolo, sakė: „Labai gerbiame „Žalgirį“. Esame motyvuoti ir gerai pasiruošę šiam susitikimui. Turime būti susikoncentravę gynyboje ir žaisti protingai puolime visas 40 minučių.“

„Žalgiris“ su „Panathinaikos“ Graikijoje kausis penktadienį 21 val. 45 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.