EUROLYGA 2023

Mindaugas Lukauskis „Žalgiriui“: „Tai – dar ne pabaiga“

M.Lukauskis vyriausias komandoje, bet pastaruoju metu žaidžia daugiau nei po 30 minučių.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Lukauskis vyriausias komandoje, bet pastaruoju metu žaidžia daugiau nei po 30 minučių.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis, specialiai lrytas.lt, Ostendė

Jan 14, 2015, 3:24 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:01 AM

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai nori kuo greičiau išsilaižyti žaizdas po pralaimėjimo „Žalgiriui“. Visiems aišku, kad geriausias vaistas būtų laimėti šįvakar Europos taurės mačą Belgijoje su „Telenet“.

Varžybų tvarkaraščiai neduoda atsikvėpti. Pirmadienį sužaidę Kaune, antradienį ryte pasitreniravę savo salėje, popiet vilniečiai išskrido į Briuselį, o iš ten dar pusantros valandos autobusu važiavo iki Ostendės, miesto prie Šiaurės jūros.

Ar tokio tempo įsukta komanda bus pakankamai „šviežia“?

„Svarbiausia – noras. Jei eisime žaisti susikaupę, padarysime, ką reikia, atiduosime visas jėgas, pamiršime pirmadienio rungtynes – turime pasiekti pergalę“, – sakė Mindaugas Lukauskis.

Vėlų antradienio vakarą įsikūrusi viešbutyje, trečiadienio rytą komanda išbandė „Sleuyter“ areną, kurioje šiandien susidurs su „Telenet“. Belgijos čempionai, kaip ir „Lietuvos rytas“, Europos taurės „Last 32“ etape yra laimėję pirmąsias rungtynes ir po akistatos Ostendėje vienas iš jų taps vienvaldžiu L grupės lyderiu.

Vilniečių treneriams bene labiausiai neramu dėl lengvojo krašto pozicijos. Į Belgiją neskrido traumą besigydantis Travisas Leslie, o Simas Jasaitis dar tik bando grįžti į žaidimą. Todėl 35-erių M.Lukauskiui, panašu, vėl teks neveteraniškas krūvis.

198 cm ūgio puolėjo laikas aikštėje pastaruoju metu lygiuojasi į jo amžių. Su Klaipėdos „Neptūnu“ – 40 min., su Kėdainių „Nevėžiu“ – 30 min., su Zgoželeco „PGE Turow“ – 31 min., su „Žalgiriu“ – 32 min.

– Mindaugai, esi vyriausias komandoje, o tenka tiek daug žaisti. Sunku atlaikyti?

– Tikrai: kai palygini amžių ir minutes aikštėje – panašu.

Būna sunkesnių rungtynių, būna lengvesnių. Priklauso nuo varžovų. Jeigu mano pozicijos žaidėjas būna aktyvus ir agresyvus, tenka daug dirbti gynyboje. Jei ne – galiu labiau padėti komandos draugams.

Baigiasi rungtynės, pailsiu ir ruošiuosi kitoms.

– Dabar ruošiatės žaisti su „Telenet“, bet tikriausiai nelengva išmesti iš galvos mačo su „Žalgiriu“. Kodėl Kaune nepavyko žaisti stabiliai?

– „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ dvikovos visada kelia didelį ažiotažą, vyksta kova tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Tai niekada nebūna eiliniai mačai, kurie tuoj pat užsimiršta.

Klaidos gynyboje, nesusikoncentravimas tam tikrose situacijose, nepataikymai esant laisviems – visos detalės susidėjo ir lėmė galutinį rezultatą.

– Pralaimėjimas labai trenkė per galvą?

– Nemalonu, bet nesakyčiau, kad labai trenkė. Toks yra sportas – vienas turi laimėti, kitas – pralaimėti. Šįkart vėl pralaimėjome mes, bet tai nėra pabaiga. Laukia daug kitų rungtynių. Kai jos artės – ruošimės ir eisime nugalėti.

– Kaip į komandą įsilieja naujokai Žygimantas Janavičius, Kšyštofas Lavrinovičius, S.Jasaitis?

– Viskas gerai. Tokiems žaidėjams nėra sunku įsilieti į kolektyvą, juolab kad mūsiškis – gerai bendraujantis, dauguma vienas kitą seniai pažįstame.

Naujokai derinius jau beveik moka, tik dar kažkiek trūksta tarpusavio supratimo, vienas kito pajautimo aikštėje.

– Su treneriais panagrinėjote „Telenet“ žaidimą. Kokia tai komanda?

– Grupė krepšininkų kartu žaidžia ne vienerius metus, o kiekvieną sezoną ateinantys keli naujokai gerai pritampa.

Ostendės komanda mėgsta greitą žaidimą, bet tuo pat metu nelekia be galvos. Visi – darbininkai. Jų krepšinis – įdomus, protingas. Lengva nebus.

– Kaip manai, kurią vietą „Telenet“ būtų užėmusi grupėje, kurioje „Lietuvos rytas“ žaidė Europos taurės pirmajame etape?

– Pirmajame trejete būtų tikrai.

– Ostendės krepšininkai šį sezoną namuose pralaimėjo tik kartą – vienam Europos taurės favoritų „Gran Canaria“. Ar tai reiškia, kad varžovai savo aikštėje beveik nepažeidžiami?

– Panašu, kad tai viena tų komandų, kurios vadinamos „namų“. Tikriausiai jie čia gerai jaučiasi palaikomi savų žiūrovų.

Bet nepažeidžiamų nebūna. Nevažiavime čia tiesiog atiduoti pergalės. Pasistengsime padaryti „Telenet“ komandai antrąjį pralaimėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.