EUROLYGA 2023

Jei vilniečiai išspręs trūkumus, A.Brazys „Žalgiriui“ mato vargą

A.Brazys vertino šios savaitės LKL grandų mūšius.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Brazys vertino šios savaitės LKL grandų mūšius.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2015, 10:33 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:23 PM

LKL čempionate vėl susitinka lyderiai. Grandais vadinamiems klubams tenka kautis tarpusavyje. Prieš pat naujuosius Vilniaus „Lietuvos rytas“ Klaipėdoje neatsilaikė prieš „Neptūną“. Šios savaitės pradžioje Kaune susitiko pastaruosius keliolika metų finaluose vis kovodavę „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“, o sekmadienį uostamiestyje įvyks praėjusio sezono finalininkų „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ dvikova, rašo lkl.lt.

Krepšinio treneris ir ekspertas Algirdas Brazys pats yra dalyvavęs ne viename grandų mūšyje. Jis pirmadienį stebėjo žalgiriečių pergalę prieš „Lietuvos rytą“ ir pavadino ją pelnyta.

„Namų darbus „Žalgiris“ atliko geriau, nors pagal sudėtį šiai dienai „Lietuvos rytas“ tikrai nenusileidžia „Žalgiriui“. Kauniečių žaidimas buvo tikrai kokybiškesnis. Vienas dalykas, kad labai gerai susitvarkė su kai kuriais žaidėjais – išskyrus galbūt G.Oreliką, kurie yra pagrindiniai pergalės kalviai Vilniaus komandoje. Labai gerai susitvarkė ir su M.Gecevičiumi, A.Kavaliausku, A.Juškevičiumi. „Žalgiris“ iš „Lietuvos ryto“ išmušė kozirius. Patys žalgiriečiai neleido vilniečiams rengti greito puolimo, o jie tai labai mėgsta. Toks „Žalgirio“ žaidimas buvo neparankus „Lietuvos rytui“, – pirmadienio mūšį apibendrino A.Brazys.

Apie sėkmingą „Žalgirio“ žadimą ginantis kalbama nuo sezono pradžios, o „Lietuvos ryto“ gynybos veiksmuose A.Brazys įžvelgė problemų.

„Sostinės krepšininkai pritaikė mišrią gynybą. Ji pasiteisino rungtynių pradžioje, bet kadangi tokia gynyba buvo naudojama ilgą laiką, „Žalgiris“ spėjo prisitaikyti ir perlaužė rungtynes“, – sakė A.Brazys.

Nepaisant to, kad „Žalgiris“ nugalėjo „Lietuvos rytą“ jau antrą kartą šį sezoną ir turnyro lentelėje dviem pozicijomis lenkia vilniečius, A.Brazys mano, kad atėjus lemiamų susitikimų metui lyderių rungtynėse vaizdas gali būti visai kitoks.

„Kai prasidės atkrintamosios ir finalas, viskas bus šiek tiek kitaip. Dar yra laiko. „Lietuvos rytas“ turi labai daug pajėgių žaidėjų. Išnaudoti tuos žaidėjus – menas. Bet tam reikia laiko: prisitaikyti prie komandos, trenerio ir reikalavimų. „Lietuvos ryto“ komandoje jautėsi blaškimasis, kadangi nematau tokio ryšio tarp trenerio ir žaidėjų. Nežinau, kame ten problemos – ar kalbos nežinojimas, ar reikalavimai, kurie galbūt nepasiekia žaidėjų galvų. Tačiau jeigu jie tą dalyką įgyvendintų iki atkrintamųjų varžybų, „Žalgiris“ gali turėti vargo“.

Vargo „Žalgiris“ šį sezoną turėdavo net ir rungtynėse su LKL čempionato vidutiniokais. Sekmadienį, kauniečių laukia sunkus mačas Klaipėdoje su artimiausiu persekiotoju „Neptūnu“. A.Brazio manymu, „Žalgirio“ padėtį sunkins tai, kad Kauno klubas penktadienį Atėnuose žais Eurolygos rungtynes su „Panathinaikos“ ekipa, bet strategas teigia, kad čempionai bus tinkamai pasirengę kovai su klaipėdiečiais.

„Kaip „Neptūnas“ gerai bežaistų, „Žalgiris“ vis tiek yra solidesnė, labiau patyrusi komanda. Kauniečiai jaučiasi užtikrintesni nei „Neptūnas“. Klaipėdoje šeimininkai gali duoti kovą, bet jeigu reikėtų statyti, statyčiau už „Žalgirį“, – tikino A.Brazys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.