EUROLYGA 2023

Prieš Eurolygos rungtynes Belgrade – mirtinų susirėmimų baimė

Belgrade policijos pareigūnai įtemptai ruošiasi Eurolygos „Top 16” rungtynėms tarp vietos „Crvena zvezda“ ir Stambulo „Galatasaray“ komandų. Penktadienį vyksiantis mačas padidinto dėmesio sulauks dėl galimų neramumų, budinančių prisiminimus apie dar neužgijusią žaizdą, rašo naujienų agentūra „Reuters“.

„Crvena zvezda“ ir „Galatasaray“ susitikimas pareigūnams kelia nerimą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
„Crvena zvezda“ ir „Galatasaray“ susitikimas pareigūnams kelia nerimą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2015, 12:09 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:11 PM

Lapkričio 21 dieną Turkijoje prieš „Abdi Ikpeci“ areną įvyko „Crvena zvezda“ ir „Galatasaray“ sirgalių susirėmimas. Per jį mirtinai buvo subadytas 25 metų serbas Marko Ivkovičius. Mirtimi paženklintas susirėmimas įvyko likus kelioms valandoms iki rungtynių.

„Crvena zvezda“ atstovai susitiko su saugumą užtikrinančiais pareigūnais ir aptarė priemonės, kurių gali prireikti, kad būtų išvengta incidentų“, - rašoma „Crvena zvezda“ klubo internetinėje svetainėje.

Policijos pareigūnai baiminasi, kad „Crvena zvezda“ gerbėjai mėgins atkeršyti turkams, o Eurolygos organizatoriams neramumą kelia ir faktas, kad „Top 16” etape komandos susitiks dukart. Tai reiškia, kad kovo 12 dieną Belgrado klubas vėl keliaus į Turkiją.

Žibalo į ugnį įpylė ir politinių neramumų sukėlęs „Galatasaray“ trenerio pasisakymas. Tuomet apie sirgaliaus mirtį dar nežinojęs Erginas Atamanas į Turkiją atvykusius keletą šimtų sirgalių pavadino teroristais.

Sužinojęs, kad per muštynes sirgalius mirė, E.Atamanas atsiprašė dėl savo žodžių, tačiau serbų premjeras Aleksandras Vučičius jau buvo paskelbęs, kad treneris nėra laukiamas Serbijoje.

„Crvena zvezda“ teigė, kad klubo prezidentas Nebojsa Covičius susitiko su A.Vučičiumi pirmadienį ir sutarė, jog E.Atamanui kliūčių patekti į Serbija nebus.

Martyno Pociaus atstovaujama „Galatasaray“ savo sąskaitoje turi pergalę ir pralaimėjimą, o „Crvena zvezda“ pralaimėjo abu „Top 16” etapo mačus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.