EUROLYGA 2023

T. Masiulio ir S. Buškevico masalas – kelialapis į Madridą

Kaune gali įvykti dar viena dviejų garsiausių šalies krepšinio klubų akistata. Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunimo komandos šiandien pradeda Eurolygos jaunimo (iki 18 m.) atrankos turnyrą.

T.Masiulis vadovaus „Žalgirio“, S.Buškevicas (nuotr.) – „Lietuvos ryto“ jaunimui.<br>M.Kulbio nuotr.
T.Masiulis vadovaus „Žalgirio“, S.Buškevicas (nuotr.) – „Lietuvos ryto“ jaunimui.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

Jan 16, 2015, 10:44 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:23 PM

NBA ir Europos krepšinio skautų ir agentų akys savaitgalį kryps į Kauną.

Ten beveik šimtas gabių jaunų krepšininkų šiandien pradeda Eurolygos jaunimo atrankos kovas, kurių nugalėtojas bus apdovanotas bilietu į Madridą.

Ispanijos sostinėje gegužę vyks Eurolygos vyrų finalo ketverto turnyras, taip pat jaunimo finalinės varžybos.

Ispanijoje, Italijoje, Serbijoje ir Lietuvoje rengiami keturi Eurolygos jaunimo atrankos turnyrai, o tarp aštuonių komandų „Žalgirio“ arenoje bus ir dvi Lietuvos komandos.

Varžovų vardai – skambūs

Latvio Sandžio Buškevico treniruojama „Lietuvos ryto“ ekipa žais B grupėje – šiandien su Rygos VEF, o rytoj su Stambulo „Fenerbahce“ ir Maskvos CSKA.

„Mūsų grupėje – skambūs vardai. Nesame favoritai, bet bandysime žaisti komandinį krepšinį. Bus sunku, nes mūsų aukščiausi žaidėjai nusileidžia ūgiu varžovams, bet galbūt kompensuosime tai greitu ir protingu žaidimu.“

Jaunieji žalgiriečiai, kuriems vėl vadovauja 1999 metų Eurolygos čempionas Tomas Masiulis, šiandien pradės A grupės varžybas ir per dieną sužais du mačus – su Prahos „Future Stars“ ir Miuncheno „Bayern“, o rytoj – su Paryžiaus INSEP.

Į finalą sekmadienį iškops tik grupių nugalėtojai.

„Neturime daug žinių apie varžovus, – sakė T.Masiulis, kurio vadovaujama ekipa pernai Kaune laimėjo atrankos turnyrą. – Turkai pastaraisiais metais diktuoja madas Europos jaunimo dvidešimtmečių ir aštuoniolikamečių pirmenybėse, tad „Fenerbahce“ turėtų būti stipri.

Maskvos CSKA irgi turi vardą. Paryžiaus INSEP krepšinio akademijoje išaugo tokie žaidėjai kaip Tony Parkeris ir Borisas Diaw. Tačiau pasiruošę esame ir mes.“

Ko vertas 16-metis dzūkas?

„Lietuvos ryto“ jaunimo ekipa pirmąkart kartu susirinko prieš Kalėdas.

Pratybų grafikas nebuvo paprastas, nes krepšininkai pakviesti iš kelių krepšinio mokyklų: aštuoni iš Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos, trys iš Vilniaus krepšinio mokyklos, o vienas – iš Alytaus.

„Nenoriu išskirti nė vieno žaidėjo, bet galbūt per turnyrą kuris nors iš jų atkreips dėmesį“, – sakė S.Buškevicas, šį sezoną dirbantis „Lietuvos ryto“ klubo trenerio Virginijaus Šeškaus asistentu.

Vienintelis nevilnietis šioje komandoje bus 201 cm ūgio alytiškis Grantas Vasiliauskas, kuriam prieš savaitę suėjo 16 metų.

„Bandysime ir jam duoti žaidimo laiko. Vaikinas talentingas, techniškas, gali žaisti po krepšiu ir atsitraukęs.

Išbandysime jį keliose pozicijose. Nors jis dalyvavo tik keliose treniruotėse, greitai pagauna mintį“, – apie G.Vasiliauską kalbėjo S.Buškevicas.

Jo asistentas turnyre Kaune bus Lietuvos rinktinės krepšininko Martyno Pociaus tėvas Gintaras Pocius, dirbantis Š.Marčiulionio krepšinio akademijoje.

„Žalgiris“ – tarp favoritų

S.Buškevico manymu, vienas turnyro favoritų turėtų būti „Žalgiris“.

„Kiek žinau, „Žalgiris“ surinko Lietuvos jaunimo rinktinės lyderius. Pajėgi bus ir VEF, surinkusi geriausius Latvijos jaunus žaidėjus“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ komandos treneris.

„Žalgiris“ turnyrui taip pat subūrė jungtinę komandą: šeši krepšininkai iš NKL čempionate žaidžiančios „Žalgirio-2“ ekipos, trys krepšininkai prisidėjo iš Arvydo Sabonio krepšinio centro, du – iš Klaipėdos, vienas – iš Vilniaus.

Vienintelis LKL kovų skonio ragavęs žaidėjas – Laurynas Beliauskas, praėjusį rudenį sudaręs ilgalaikę sutartį su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Pagrindiniai mūsų žaidėjai – Martynas Varnas, Martynas Echodas, Laurynas Birutis rungtyniauja „Žalgirio-2“ gretose NKL pirmenybėse ir jau bando stumdytis su vyrais. Jie turėtų išsiskirti ir tarp bendraamžių“, – vylėsi T.Masiulis.

Eurolygos jaunimo varžybos

Eurolygos jaunimo (iki 18 metų) atrankos turnyrai šiemet rengiami keturiose šalyse.

Italijoje atrankos varžybas laimėjo ir bilietą į finalinį etapą iškovojo Romos „Stellazzurra“, o Ispanijoje – Madrido „Real“ jaunimas.

Kaune atrankos kovos vyks šį savaitgalį, o Belgrade – dar po šešių savaičių.

Pagal varžybų formulę į finalinį etapą patenka keturių atrankos turnyrų nugalėtojai, pernykštis čempionas, o dar trims komandoms Eurolyga savo nuožiūra pasiūlo vardinius kvietimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.