EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ Eurolygos jaunimo turnyre turi ne vieną lyderį

Jaunieji Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos atrankos turnyre Kaune šį savaitgalį yra arti kelialapio į finalinį etapą Madride (Ispanija). Trūksta vos vieno žingsnio, - rašo "Laikinoji sostinė".

„Žalgirio“ jaunimo komandos lyderiai (iš kairės į dešinę): M.Varnas, M.Echodas, L.Birutis ir M.Sajus.<br>S.Čirbos/NKL nuotr.
„Žalgirio“ jaunimo komandos lyderiai (iš kairės į dešinę): M.Varnas, M.Echodas, L.Birutis ir M.Sajus.<br>S.Čirbos/NKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Laikinoji sostinė“)

2015-01-17 05:00, atnaujinta 2018-01-15 20:16

Penktadienį „Žalgirio“ arenoje prasidėjusiame jaunimo (iki 18 metų) turnyre į kovą stojo aštuonios komandos, padalytos į dvi grupes.

A grupėje „Žalgirio“ varžovais buvo Miuncheno „Bayern“, Paryžiaus „Insep“ ir Prahos „Future Stars“ ekipos. B grupėje žaidžiančio „Lietuvos ryto“ varžovai: Rygos VEF, Stambulo „Fenerbahce“ ir Maskvos CSKA.

Tik grupių nugalėtojai - „Žalgirio“ ir Rygos VEF komandos iškopė į finalą, kuris įvyks sekmadienį po pietų.

Tuomet paaiškės komanda, laimėsianti bilietą į Madridą, kur gegužės mėnesį vyks Eurolygos vyrų finalo ketverto turnyras ir jaunimo komandų finalinės varžybos.

Žiūrovų akiai – 3 talentai

Prieš metus Kaune vykusį Eurolygos jaunimo atrankos turnyrą laimėjo Tomo Masiulio treniruojami jaunieji žalgiriečiai, finale 86:78 įveikę Rygos VEF ekipą.

1999 metų Eurolygą su „Žalgiriu“ laimėjęs T.Masiulis turi ambicijų pakartoti pernykštę sėkmę.

„Pagrindiniai mūsų žaidėjai rungtyniauja „Žalgirio 2“ gretose NKL pirmenybėse ir jau bando stumdytis su vyrais. Jie turėtų išsiskirti ir tarp bendraamžių“, – vylėsi T.Masiulis.

Žiūrovams jis siūlytų atkreipti dėmesį į tris Kauno komandos žaidėjus.

17-metis Martynas Echodas yra rezultatyviausias „Žalgirio“ dublerių ekipos žaidėjas NKL pirmenybėse, rinkęs po 12,5 taško ir atkovojęs po 7,3 kamuolio. Būdamas aukštas – 204 cm ūgio – šis krepšininkas yra greitas, šoklus ir gali greitas atakas baigti smarkiais dėjimais į krepšį.

196 cm ūgio Martynas Varnas, kuriam kitą savaitę sueis 18 metų, NKL čempionate pelnė po 12,3 taško – jis yra pagrindinis komandos atakuojantysis gynėjas.

Buvusio profesionalaus krepšininko Sigito Biručio sūnaus Lauryno rodikliai yra žemesni, tačiau šis 208 cm ūgio 17-metis turi potencialo – neatsitiktinai prieš sezoną L.Birutis mėnesį treniravosi su „Žalgirio“ pagrindine komanda.

Daug tikisi iš klaipėdiečio

Eurolygos jaunimo atrankos turnyre „Žalgirio“ branduolį sudaro šeši žaidėjai iš NKL žaidžiančios komandos. Dar trys krepšininkai prisidėjo iš Arvydo Sabonio krepšinio centro, du iš Klaipėdos ir vienas iš Vilniaus.

„Ypač įdomus žaidėjas yra Laurynas Bieliauskas“, – turnyrui pasiskolintą klaipėdietį išskyrė T.Masiulis.

17-metis 188 cm ūgio gynėjas praėjusį sezoną žaidė Regionų krepšinio lygos komandoje Neringos „Kuršiai“, o rudenį sudarė trejų metų sutartį su Klaipėdos „Neptūnu“.

L.Beliauskas „Neptūno“ gretose sužaidė penkerias LKL rungtynes, o gruodį buvo paskolintas kitai Klaipėdos ekipai „Naftai-Uni-Akvaservisui“.

Atranka – keturiose šalyse

Eurolygos jaunimo atrankos turnyrai šiemet rengiami keturiose šalyse.

Italijoje atrankos varžybas laimėjo ir bilietą į finalinį etapą iškovojo Romos „Stellazzurra Basketball Academy“, o Ispanijoje – Madrido „Real“ jaunimas.

Kaune atrankos kovos verda šį savaitgalį, o Belgrade vyks dar po šešių savaičių.

Pagal įprastą formulę į finalinį etapą patenka keturių atrankos turnyrų nugalėtojai, pernykštis čempionas, o dar trims komandoms Eurolyga savo nuožiūra pasiūlo vardinius kvietimus.

Pernai Milane Eurolygos jaunimo čempione tapo Belgrado „Crvena zvezda“. Jaunieji žalgiriečiai Eurolygoje yra triumfavę 2003 ir 2007 metais, kai turnyrų naudingiausiais žaidėjais tapo Rolandas Alijevas ir Donatas Motiejūnas.

2012 metais Eurolygos jaunimo čempionu yra tapusi „Lietuvos ryto“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.