EUROLYGA 2023

M. Echodo vedamas „Žalgirio“ jaunimas laimėjo bilietą į Madridą

Kol „Žalgirio“ vyrai dar tik svajoja apie Eurolygos finalines varžybas, jų dubleriai jau pateko ten.

Eurolygos jaunimo atrankos turnyro finale sekmadienį Kauno "Žalgirio" ekipa 87:65 pranoko Rygos VEF.<br>P.Mantauto nuotr.
Eurolygos jaunimo atrankos turnyro finale sekmadienį Kauno "Žalgirio" ekipa 87:65 pranoko Rygos VEF.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-18 19:14, atnaujinta 2018-01-15 16:56

Tomo Masiulio treniruojama „Žalgirio“ jaunimo komanda laimėjo Eurolygos atrankos turnyrą Kaune, varžybų finale 87:65 įveikusi Rygos VEF.

Martynas Echodas pelnė 21 tašką, Laurynas Birutis įmetė 15 taškų ir atkovojo 14 kamuolių, o šių aukštaūgių rezultatyvus žaidimas garantavo Kauno ekipai pergalę finale sekmadienį ir kelialapį į Madridą gegužę.

Ispanijos sostinėje gegužės viduryje vyks Eurolygos vyrų finalo ketverto turnyras, o taip pat ir jaunimo (iki 18 metų) finalinės varžybos.

Tris dienas Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiame atrankos turnyre žaidė aštuonios komandos iš septynių.

Jaunieji žalgiriečiai laimėjo visas tris rungtynes grupės varžybose prieš Prahos, Miuncheno ir Paryžiaus komandas.

Sekmadienį jie susitiko su Rygos VEF, kurią tokiame pačiame atrankos turnyro finale buvo įveikę ir pernai (86:78).

Jau po dviejų kėlinių T.Masiulio auklėtiniai turėjo 20 taškų pranašumą, kurio neišbarstė net ir po prasčiau sužaisto trečio kėlinio.

Kauno komandos branduolį sudarė šeši NKL rungtyniaujančios "Žalgirio-2" komandos žaidėjai. Dar trys krepšininkai buvo pasitelkti iš Arvydo Sabonio krepšinio centro, du - iš Klaipėdos, vienas iš Vilniaus.

Prie pergalės Kaune ženkliai prisidėjo ir klaipėdietis Laurynas Beliauskas, finale pelnęs 14 taškų ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus. 

Eurolygos jaunimo atrankos turnyrai šiemet rengiami keturiose šalyse.

Italijoje atrankos varžybas laimėjo ir bilietą į finalinį etapą iškovojo Romos „Stellazzurra Basketball Academy“, o Ispanijoje – Madrido „Real“ jaunimas.

Kaune atrankos kovos verda šį savaitgalį, o Belgrade vyks dar po šešių savaičių.

Pagal įprastą formulę į finalinį etapą patenka keturių atrankos turnyrų nugalėtojai, pernykštis čempionas, o dar trims komandoms Eurolyga savo nuožiūra pasiūlo vardinius kvietimus.

Pernai Milane Eurolygos jaunimo čempione tapo Belgrado „Crvena zvezda“. Jaunieji žalgiriečiai Eurolygoje yra triumfavę 2003 ir 2007 metais, kai turnyrų naudingiausiais žaidėjais tapo Rolandas Alijevas ir Donatas Motiejūnas.

2012 metais Eurolygos jaunimo čempionu yra tapusi „Lietuvos ryto“ ekipa. Šiemet Sandžio Buškevico treniruojamai Vilniaus jaunimo komandai atrankos turnyre Kaune nepavyko iškopti iš grupės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.