EUROLYGA 2023

V. Šeškus: „Visos nuodėmės gali būti atpirktos“

V. Šeškus neslėpė, kad tiki pergale prieš „Sevilla“ ekipą, bet nemano, kad varžovai pasiduos.<br>D.Umbraso nuotr.
V. Šeškus neslėpė, kad tiki pergale prieš „Sevilla“ ekipą, bet nemano, kad varžovai pasiduos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jan 20, 2015, 12:39 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:20 PM

Drausmė, susikaupimas ir kovingumas – štai ką matyti nori Virginijus Šeškus, ruošiantis Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą trečiajam Europos taurės „Last 32” etapo mačui L grupėje. Kai pastarąjį kartą šių elementų pritrūko, „Lietuvos rytas“ gavo antausį Ostendėje, tačiau trečiadienį Vilniaus klubo krepšininkai kovos namų aikštėje, o varžovė „Sevilla“ ekipa pagrasinti stabiliu žaidimu negali.

„Nemanau, kad jie atvyks atiduoti pergalės. Ispanai tikrai norės nugalėti, o jau parodė su lenkais, kad gali to siekti“, - po ilgesnės nei planuota treniruotės kalbėjo Mindaugas Lukauskis.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ per du turus L grupėje patyrė ir pergalės, ir pralaimėjimo skonį. Praėjusią savaitę pasimetę pabaigoje jie 69:75 pralaimėjo „Telenet“ krepšininkams, o grupės dvikovas pradėjo pergale 98:86 prieš Zgorželeco „Turow“ ekipą. „Sevilla“ komanda dar nėra iškovojusi pergalės – ji 63:94 nusileido „Telenet“ komandai, o „Turow“ krepšininkams pralaimėjo 84:87.

„Visi galvoja, kad tai silpna komanda, nes jai prastai sekasi Ispanijoje. Bet mače su „Turow“ matėme, kad ekipa gali kovoti. Jie neturi ką prarasti. Jie žaidžia laisvą ispanišką krepšinį, greitai bėga. „Sevilla" turi gerų aukštaūgių, bet jų didieji krepšininkai yra jauni, tad turime tuo pasinaudoti, - kalbėjo V.Šeškus. - Negalima sakyti, kad bus lengvos rungtynės. Tikiu, kad laimėsime, bet reikės žaisti.“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ sirgalius ramina mūšis tarp savo sienų, nes čia V.Šeškaus auklėtiniai šį sezoną iškovojo penkias pergales ir patyrė vos vieną pralaimėjimą, o atvykstantys varžovai pralaimėjo paskutinius penkis išvykos mačus.

„Svarbiausia bus susikaupimas ir noras, atsidavimas. Visada taip sakau. Kai pralaimėjome mačą Ostendės ekipai, buvo ir mano klaidų. Krepšininkai buvo pavargę, bet manau, kad ateityje tokių klaidų nebus. Mėginsime keisti žaidėjus, nes jų turime nemažai. Simas Jasaitis po truputėlį įsilieja. Atsarginis suolelis ir turi būti mūsų stiprioji pusė, kad galėtume visą mačą palaikyti tempą“, - apie varžovus kalbėjo V.Šeškus.

„Lietuvos rytas" taip pat gali pasigirti geresniu taiklumu. Vilniaus krepšininkai pataiko 59,1 proc., tritaškius - 37,9 proc., o dvitaškius - 76,8 proc. Ispanijos komanda dvitaškius meta 53,4 proc., tritaškius – 34,9 proc., o baudų metimus – 76,1 proc.

Skirtumas tarp komandų pelnomų taškų taip pat yra palankus „Lietuvos rytui“. V.Šeškaus komanda vidutiniškai pelno 83,9 taško, o „Sevilla“ - 76,9 proc.

- Šįkart treniruotė vyko ilgiau nei planuota. Nutarėte rimčiau ruoštis mačui?

- Pakeitėme koncepciją. Gilesnę analizę darydavome vakarais, tačiau šįkart nutarėme pamėginti ryte. Tuomet galvos šviežesnės būna.

- Praėjusią savaitę sakėte, kad komanda pasiekė labai blogą tašką. Ar komanda atsigauna?

- Neblogai, nes laimėjome prieš „Šiaulius“. Tai buvo nervingos rungtynės, tačiau pasiekėme pergalę, nors ir buvome vienu momentu į duobę įkritę. Visumoje komandoje yra gera atmosfera. Labai buvo gaila rungtynių su „Telenet“ ir aš turėjau prisiimti didžiausią kaltę dėl pralaimėjimo.

Buvo padaryta klaidų su keitimais ir nepakeičiant žaidėjų, tačiau norisi tai kuo greičiau užmiršti. Gyveni ir mokaisi. Kol yra galimybė, gali mokytis. Manau, kad nieko nepraradome. Būtų buvę faina laimėti, bet niekas neprarasta. Pretenduojame į tą pirmąją vietą grupėje. Tereikia visus nugalėti ir visos nuodėmės bus atleistos.

- Kalbėjote, kad tuomet komandai sutrukdė nuovargis. Neketinate leisti lyderiams pailsėti?

- Antanas Kavaliauskas paskutinėse rungtynėse žaidė mažiau. Vienintelis M.Lukauskis daug žaidė, nes neturėjome, kuo jį keisti toje pozicijoje. Labai jautėsi, kad jis jaučia nuovargį. Labai gerai, kad Simas Jasaitis per mačą su „Šiauliais“ sužaidė ir leido pailsėti M.Lukauskiui. Dabar prisijungė Artūras Valeika. Netgi atsiprašiau jo, sakiau: „nepyk“. Jam net su „Žalgiriu“ reikėjo žaisti. Žinote, tų aukštų daugiau buvo ir tada gal atsirado baimė, kad nesužais. Žinoma, tokius dalykus reikia savyje nugalėti ir tada viskas bus gerai.

- Esate minėjęs, kad Gediminą Oreliką norite išmėginti M.Lukauskio pozicijoje.

- Kai atsirado Simas, atsirado ir įvairių minčių. G.Orelikui irgi nėra lengva. Jis jaunas, bet žaidžia daugiau nei 30 minučių, o tai – daug. Tokioje komandoje gal vieną ar antrą mačą ir gali tiek žaisti, bet šiaip nė vienas krepšininkas neturėtų žaisti taip ilgai.

Mes turime žaidėjų, kurie gali pakeisti. Manau, kad mėginsime tuo pasinaudoti.

- Treniruotėje dalyvavo Travisas Leslie. Ar jis jau visiškai pasveikęs?

- Su „Sevilla“ jis dar nežais, bet savaitgalį su Panevėžio „Lietkabeliu" turėtų. Jis nori eiti į aikštę. Atsiras T.Leslie, bus dar daugiau žaidėjų. Bet taip sunkiau treneriui, nes vos ne tris žaidėjus vienai pozicijai turėsiu. Gerai, kad jie – profesionalai, patyrę, tad viską supranta. Jeigu bus pergalės, dėl laiko problemų neturėsime.

- „Prienuose“ buvo lengviau su aštuoniais žaidėjais?

- Visapusiškai. Nebuvo tokio spaudimo, nes žinodavau, kad tik pats atsakysi už pralaimėjimus. Bet praėjo Naujieji metai,  dabar turėjome labai skaudžių pamokų su „Neptūnu“, „Žalgiriu“, „Telenet“. Manau, kad turėjome labai skaudžių pamokų ir krepšininkai bei treneriai pradės žiūrėti į viską kitaip. Judėsime į priekį. Atsispyrėme nuo to dugno ir žiūrėsime, kaip čia viskas bus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.