EUROLYGA 2023

Po mačo – pagyros J. Valančiūnui, L. Kleizai ir „Lietuvos rytui“

V.Šeškus neturėjo jokių priekaištų savo žaidėjams.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus neturėjo jokių priekaištų savo žaidėjams.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 21, 2015, 9:19 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:42 AM

Vilniaus „Lietuvos rytas" trečiosiose Europos taurės turnyro „Last 32“ etapo rungtynėse 100:78 lengvai pasivaikščiojo su „Sevilla“ ekipa, bet spaudos konferencijoje aidėjo Jono Valančiūno, Lino Kleizos pavardės ir meilūs žodžiai Lietuvos krepšiniui.  

„Sevilla" treneris Scottas Rothas dvejus metus nuo 2010-ųjų darbavosi „Toronto Raptors" trenerių štabe ir turėjo galimybę dirbti su abiem lietuviais už Atlanto.  

Tiek jiems, tiek Lietuvos krepšiniui jis negailėjo gerų žodžių: „Man labai patinka Lietuvos krepšinis. Jis emocingas, gražus. Man buvo garbė žaisti Lietuvoje. Man pasisekė, kad dvejus metus treniravau J.Valančiūną ir L.Kleizą. Turėtumėte didžiuotis savo žaidėjais.“  

„Sevilla“ krepšininkai, S.Rotho auklėtiniai, jau nuo antrojo kėlinio turėjo vytis dviženkliu skirtumu nutolusius vilniečius, bet sugaudyti „Lietuvos ryto“ snaiperių galimybių nebuvo.  

„Neturėjome teisės pralaimėti, – pasakojo „Lietuvos ryto“ strategas Virginijus Šeškus. – Žaidėme atakuojamąjį krepšinį. Išskyrus kelias kvailas vaikiškas klaidas gynyboje ir savoje aikštės pusėje, viskas nebuvo jau taip blogai. Vyrai stengėsi. Tritaškius metėme net 60 proc. taiklumu. Šį kartą daugiau metėme dvitaškių. Negalės vėl sakyti, kad metėme daugiau tritaškių (Šypsosi.). O čia jau varžovai turi spręsti problemą, kaip apsiginti nuo mūsų tolimų metimų. Dėkoju žaidėjams – buvo geras mačas. Matėte, su kokia energija žaidė M.Moseris... Jis buvo tikras pavyzdys.“  

- Gal į komandą atėjus Kšyštofui Lavrinovičiui ir Simui Jasaičiui legionierius pajuto konkurenciją?  

– Galbūt. Jau pastarąją savaitę treniruotėse tai buvo jaučiama.  

- Rūbinėje žaidėjai šaukė: „Gecevičių – į rinktinę!“  

– Martynas sužaidė vienas geriausių rungtynių. Ką daugiau gali pasakyti po tokio mačo. Bet visi žaidė gerai. Be to, M.Gecevičius nemetė vien tik laisvas. Jis pats susikurdavo progas.  

- Ar gerai, kad kitą savaitę „Lietuvos rytas“ vėl žais su tuo pačiu varžovu?  

– Manau, kad gerai. Neabejoju, kad „Sevilla“ ruošis prieš Kšyštofą. Jis tritaškius metė laisvas. Kai ką keisime. Ispanijoje nesiskųstume ir šiek tiek mažesniu mūsų taiklumu (Šypsosi.).  

- Ką manote apie varžovų aukštaūgį iš Latvijos Kristapą Porzingį (19 metų, 213 cm), kuriam piešiama ateitis NBA?

– Jaunas vaikinas. Bet ne be reikalo apie jį žmonės šneka tiek daug. Manau, kad turėdamas tokią ranką ir tokį ūgį jis bus tikrai geras žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.