EUROLYGA 2023

G. Kadžiulis džiaugiasi išgąsdinęs vilniečius, V. Šeškui – mįslė

„Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ mūšyje netrūko emocijų.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ mūšyje netrūko emocijų.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 24, 2015, 7:07 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:52 AM

„Tikrai buvo epizodas, kai pasižiūrėję į švieslentę „Lietuvos ryto“ krepšininkai galėjo išsigąsti“, – po dramatiškų LKL čempionato rungtynių šyptelėjo Panevėžio „Lietkabelio" treneris Gintaras Kadžiulis. Jo auklėtiniai po įnirtingų taškų lenktynių 95:101 nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Antrojo kėlinio viduryje „Lietkabelis“ pirmavo 14 taškų skirtumu (44:30). „Vyrai, dar liko 25 minutės!“ – per minutės pertraukėlę vilniečius tuomet bandė užvesti „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas.

Priekyje panevėžiečiai buvo ir ketvirtojo kėlinio pabaigoje (89:87), bet „Lietuvos rytas“ parodė meistriškumą ir apgynė namų tvirtovę.

„Kai buvo momentas, kai komanda galėjo sulūžti, „Lietuvos rytas“ parodė savo lygį, – neslėpė G.Kadžiulis. – Vilniečiai padarė puikų darbą.“

Treneris džiaugėsi „Lietkabelio“ krepšininkų kovingumu ir atsipalaidavimu puolime. „Buvo momentų, kai rungtynės galėjo pakrypti ir į kitą pusę“, – šyptelėjo G.Kadžiulis.

Tuo tarpu „Lietuvos ryto" treneris Virginijus Šeškus po mačo džiaugėsi tik dviem dalykais.

„Galiu pasidžiaugti tik pergale ir geru puolimu. Bet jis visada pas mus būna, – atsiduso V.Šeškus. – Galbūt prieš rungtynes atsipalaidavome ir galvojome, kad bus lengviau. Bet vis mokomės ir mokomės.“

Strategas pripažino, kad treniruotėse „Lietuvos rytas“ daugiau dėmesio skyrė Europos taurės „Last 32“ etapo rungtynėms trečiadienį Sevilijoje.

Bet V.Šeškus nesupranta, kaip komanda gali leisti LKL klubams įmesti po 90 taškų per rungtynes.

„Gali daryti, ką nori, bet vienas prieš vieną turi susiginti. Su „Sevilla“ mes praleidome 16 taškų iš po krepšio, šiandien – vėl tas pats. Sveikinu panevėžiečius. Jei tokioms komandoms leidi, jos pajaučia ir žaidžia kaip ant bangos. „Lietkabelis“ rungtyniavo gerai“, – teigė V.Šeškus.

Specialistas nesupranta, kodėl tenka vargti su LKL ekipomis rungtyniaujant namuose, kai išvykose dažniausiai žaidimas klostosi lengviau.

„Nežinau kodėl, bet namie visada žaidžiame sunkiai. Nežinau, kokios čia priežastys. Atrodo, kad Europos taurėje būname visai kita komanda“, – sakė V.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.