EUROLYGA 2023

G. Krapikui „Maccabi“ atsarginis tapo skaudžia staigmena

G.Krapiką pribloškė "Maccabi" atsarginio S.Landesbergo rezultatyvumas.<br>P.Mantauto nuotr.
G.Krapiką pribloškė "Maccabi" atsarginio S.Landesbergo rezultatyvumas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2015, 7:29 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:54 AM

„Noriu padėkoti sirgaliams. Gaila, kad nepavyko laimėti“, – susikrimtęs spaudos konferencijoje po ketvirtųjų Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynių nedaugžodžiavo Gintaras Krapikas. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai palaikomi triukšmingų sirgalių 66:73 nesugebėjo įkąsti Eurolygos čempionei Tel Avivo „Maccabi“.

G.Krapikas džiaugėsi, kaip jo žaidėjai tvarkėsi su užduotimis gindamiesi prieš „Maccabi“ puolimo lyderius Jeremy Pargo, Deviną Smithą ar Sofoklį Schortsanitį, tačiau nuo suolo pakilęs puolėjas Sylvenas Landesbergas tapo tikra staigmena.

24 metų 198 cm ūgio krepšininkas įprastai rinkdavo vidutiniškai po 7 taškus per Eurolygos rungtynes, bet Kaune „Žalgiriui“ primėtė net 20.

„Didžiausią persvarą turėjome tada, kai suklydome tik vieną kartą. Nedavėme šansų varžovams rinkti lengvų greitų taškų. Toks ir buvo planas. Bet jau po dviejų kėlinių turėjome 9 klaidas. Klydome per daug. Tai leido „Maccabi“ rinkti lengvus taškus. Kita vertus, gynyba prieš J.Pargo ar S.Schortsanitį su D.Smithu veikė gerai. Bet S.Landesbergas mus skaudžiai nustebino. Jis buvo rungtynių didvyris, pakeitęs mačo eigą“, – „Maccabi“ atsarginį gyrė G.Krapikas.

Jis išskyrė ir 203 cm ūgio „Maccabi“ puolėją Alexą Tyusą, kuris svarbiomis akimirkomis kartodavo netaiklius komandos draugų metimus, o žalgiriečiams išrašė net šešis blokus.

„Buvo akivaizdu, kad „Maccabi“ sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje neturėjo žmogaus, galėjusio uždengti P.Jankūną. Jis buvo aktyvus nuo pat pradžių (pelnė 18 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir surinko 30 naudingumo balų. – Red.). Šiandien jis žaidė puikiai, bet tie pirmieji A.Tyuso blokai išgąsdino mūsų žaidėjus. Po krepšiu nebuvome tokie agresyvūs ir pataikėme labai prastai. Buvome neužtikrinti savo metimais. Be to, „Maccabi“ labai aktyviai dengė mūsų gynėjus“, – kalbėjo G.Krapikas.

Du minėtus „Maccabi“ žaidėjus liaupsino ir pats Izraelio komandos strategas Guy‘us Goodesas. Jis teigė, kad pergalę lėmė Tel Avivo ekipos gynyba.

„Žinojome, kad bus labai sunku. Atėnuose „Žalgiris“ skaudžiai pralaimėjo, todėl tikėjomės, kad kauniečiai bandys atsitiesti savo sirgalių akivaizdoje. Didžiuojuosi savo žaidėjų gynyba po pertraukos. Galbūt tik prasčiau žaidėme trečiajame kėlinyje, kai labai vangiai puolėme. Bet vėliau žaidėme greitai ir sulaukėme svarbios paramos iš A.Tyuso ir S.Landesbergo. Pergalę lėmė gynyba“, – spaudos konferencijoje kalbėjo specialistas.

„Žalgiris“ kitą penktadienį Barselonoje sieks antrosios pergalės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: minima Vaiko diena