EUROLYGA 2023

G. Krapikas nelaidoja „Žalgirio“ galimybių „Top 16“ etape

Žalgiriečiai trečiadienį išskrido į Ispaniją, kur penktadienį stos į mūšį su „Barcelona“.<br>V.Balkūno nuotr.
Žalgiriečiai trečiadienį išskrido į Ispaniją, kur penktadienį stos į mūšį su „Barcelona“.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 28, 2015, 7:46 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:55 PM

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienio vakarą „Ryanair“ oro linijų lėktuvu pakilo į Barseloną, kur penktadienį stos į kovą su „Barcelona“ komanda. Katalonai turi netekčių, tačiau favoritų etiketė, be abejo, klijuojama ne Lietuvos čempionams. 

Pirmiausia dėl to, kad „Žalgiris“ su 1 pergale ir 3 pralaimėjimais žengia priešpaskutinėje septintoje „Top 16“ etapo E grupės vietoje. „Barcelona“ (2/2) įsitaisiusi patogiau – trečioje vietoje.

Bet žalgiriečių strategas Gintaras Krapikas dar nelaidoja komandos galimybių.

„Kol ratas nesibaigė, žiūrėkime iš rungtynių į rungtynes. Tas aiškumas (komandų išsidėstymo turnyro lentelėje. – Red.) dar nežymus. Po vieno turo iš karto keičiasi situacija. Reikia sulaukti pirmojo rato pabaigos, kad galėtume daryti pirminę išvadą apie situaciją turnyro lentelėje“, – tvirtino G.Krapikas.

Sunkiai sustabdomas tandemas

Barselona „Žalgirio“ „Palau Blaugrana“ arenoje laukia išretėjusi. Dėl traumų negalės rungtyniauti gynėjai Juanas Carlosas Navarro ir Bradas Olesonas. Kartu jie „Barcelona“ klubui įmesdavo vid. 16,8 taško per rungtynes.

„Tai žaidėjai, kurie labai tinka „Barcelona“ žaidimo stiliui“, – jų įtaką Ispanijos ekipos puolimui kalbėjo „Žalgirio" treneris Gintras Krapikas.

G.Krapikas turės labiausiai susitelkti gynybai prieš įžaidėjo Marcelinho Huertaso ir Ante Tomičiaus tandemą.

„Top 16“ etape „Barcelona“ atakų organizatorius iš Brazilijos pelno vidutiniškai po 15 taškų ir atlieka 6,5 rezultatyvaus perdavimo.

Po krepšiu jo perdavimus dažniausiai taškais verčia A.Tomičius. Kroatas prideda vid. 12,5 taško ir sugriebia po 9 atšokusius kamuolius per rungtynes (vid. 19,5 naud. bal.).

Ante Tomičius dvylika pastarųjų Eurolygos rungtynių rinko mažiausiai po 10 naudingumo balų.

„Neturėsime ir ūgio pranašumo, – pastebėjo G.Krapikas, kurio rankoje prieš daugelį varžovų visuomet buvo aukštaūgių koziris. – Ante Tomičiaus ūgis – 218 cm, Tiboro Pleisso – 217. Be to, sunkiuoju kraštu žaidžia solidus aukštaūgis Maciejus Lampe. Bet manau, kad mūsų „centrai“ geriau žaidžia nugara į krepšį. Nors varžovai aukšti, bet tos fizinės jėgos jiems trūksta, todėl bandysime naudotis savo pranašumu.“

Svarbiausios užduotys

G.Krapikas siūlo nesureikšminti „Barcelona“ kluptelėjimo savaitgalį Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipai (94:103).

„Pralaimi ne tik „Barcelona“, bet ir kiti Europos grandai. Nereikia stebėtis tokiais kluptelėjimais, ypač kai Ispanijos čempionate žaidžiama išvykoje“, – pabrėžė „Žalgirio" treneris.

Koks galimas „Žalgirio“ kelias į pergalę Barselonoje?

„Barselona žaidžia labai gerai organizuotą greitą krepšinį. Jų atakose kamuolys vaikšto labai greitai, todėl gynyboje turėsime būti itin dėmesingi. O puolime, radę bent menkiausią galimybę, turėsime nebijoti mesti. Varžovai – aukšti, todėl jei nepasinaudosime progomis, bus sunku“, – „Žalgirio“ žaidimo plano kontūrus atskleidė G.Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.