EUROLYGA 2023

V. Šeškus apie ambicijas gynyboje ir K. Natiažkos vietą

V.Šeškus kalba apie ambicingą ateities tikslą gynyboje.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus kalba apie ambicingą ateities tikslą gynyboje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis („Lietuvos rytas“)

Jan 28, 2015, 8:10 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:13 PM

Virginijus Šeškus kalba apie ambicingą ateities tikslą gynyboje, bet kol kas mieliau verčia puolimo kortą. „Lietuvos ryto" treneris viliasi, kad atakas išpažįstanti jo komanda darsyk įrodys pranašumą prieš „Sevilla“ krepšininkus.

Po keturių valandų skrydžio iš žiemiškai apniukusios Lietuvos pro Sevilijos oro uosto duris vilniečiai ėjo atlapotais treningais – Ispanijoje pasitiko saulė ir 18 laipsnių šiluma.

Lygiai prieš savaitę Europos taurės „Last 32“ etape Vilniaus komanda namuose 22 taškų pergale prieš „Sevilla“ baigė L grupės pirmąjį ratą, o šįvakar dvikova svečiuose su tais pačiais Ispanijos čempionato autsaideriais pradės antrąjį ratą.

– Vilniuje sudaužėte Sevilijos klubą net 100:78. Treneri, į Ispaniją atskridote ramus?, – V.Šeškaus paklausė „Lietuvos rytas“.

– Tikrai ne. Išvykoje su bet kuria komanda reikia žaisti rimtai. Turime būti maksimaliai susikaupę, ypač žinodami apie permainas ispanų stovykloje.

Po anų rungtynių su mumis „Sevilla“ atleido trenerį, pasistiprino Kirku Penney. Gal šis pripažintas metikas ir nespės visiškai įeiti į žaidimo ritmą, bet žinant legionieriaus patirtį, jis turėtų pridėti komandai jėgos.

– Po vos „ištrauktų“ savaitgalio rungtynių su Panevėžio „Lietkabeliu“ kalbėjote, kad LKL ir Europos taurėje žaidžia tarsi dvi skirtingos „Lietuvos ryto“ komandos. Kodėl taip yra?

– Ne mes vieni šį sezoną sunkiai žaidžiame su vidutinėmis LKL komandomis – taip pasitaiko ir „Žalgiriui“, ir „Neptūnui“.

„Lietkabelį“ lyg ir turėtume įveikti lengviau. Kalbėjomės su vyrais, jie sako, kad neatsipalaiduoja, bet manau, kad esmė vis dėlto yra nusiteikimas.

Su panašiais varžovais reikia iškart pasidaryti atitinkamą taškų skirtumą, kad po to žaistume lengvai. O jei jiems duodame pajusti ritmą, įsiveliame į jų žaidimą – būna sunku, kaip kad su ‘Lietkabeliu“. Gerai, kad viskas gerai baigėsi.

– „Lietuvos rytas“ po „Chimki“ klubo yra antras pagal rezultatyvumą Europos taurėje (vid. 85,2 tšk.), o LKL čempionate – pirmas (88,5 tšk.). Jūs, kaip treneris, puolimą iškeliate aukščiau gynybos?

– Visi taip sako, kad aš esu labiau puolimo šalininkas. Tikrai norėtųsi, kad geriau dengtumėmės, bet iš kitos pusės – kai pasižiūri į mūsų sudėtį, vis tik esame puolančioji komanda. Daug žaidėjų turi geras rankas, gali pataikyti.

– Bet jei snaiperiams juoda diena ir nekrenta, išgelbėti gali tik kieta gynyba. Kaip priversti žaidėjus dirbti ginantis?

– Taip, gynyba yra sunkaus darbo rezultatas. Ta kryptimi dirbame per treniruotes, stengiamės. Būna ir rungtynių, kad pasiginame geriau.

Kol kas ne viskas pavyksta, bet sakiau ir sakysiu: turime pasiekti, kad 70 praleistų taškų mums taptų riba.

– Sezono metu „Lietuvos rytą“ papildė keli nauji žaidėjai. Dėl to keitėsi kai kurių komandos senbuvių vaidmenys. Kuriais krepšininkais šiuo metu esate labiausiai patenkintas?

– Tokių yra ne vienas. Labai gerą atkarpą pastaruoju metu žaidžia Martynas Gecevičius. Puikiai įsiliejo Kšištofas Lavrinovičius – ginantis jam sunkiau, bet mūsų puolimą jis dar labiau pagyvino.

Simas Jasaitis greit apsiprato ir duoda laiko pailsėti Mindaugui Lukauskiui, nes Travisas Leslie vis dar negalėjo žaisti

– O iš kurių lauktumėte daugiau?

– Norėčiau, kad labiau padėtų įžaidėjai. Tie žmonės turi valdyti komandą, o būtent organizuotumo mums pritrūksta. Ir gintis – ypač vienas prieš vieną – įžaidėjai turėtų geriau.

– Į dvyliktuką vėl nepateko ir į Seviliją neskrido Kyrylas Natiažka. Kokią matote ukrainiečio perspektyvą „Lietuvos ryte“?

– Nežinau, nežinau… Atėjus Kšištofui jam vietos nelabai yra. Šiuo klausimu pasilieku prie savo nuomonės.

– Praėjusias rungtynes su „Sevilla“ „Lietuvos ryto“ arenoje stebėjo Jonas Kazlauskas. Kurie krepšininkai, jūsų manymu, gali pretenduoti į šalies rinktinę?

– Tą kartą nuostabiai sužaidė M.Gecevičius. Bet J.Kazlauskas tikriausiai mato jo trūkumus ginantis.

Žinoma, kiekvienas treneris turi savo filosofiją. Jei aš būčiau rinktinėje, du tris „Lietuvos ryto“ žaidėjus tikrai pakviesčiau į stovyklą.

– Europos taurės „Last 32“ etape prasideda antrasis ratas. Kuri L grupės komanda atrodo pagrindinė jūsų konkurentė?

– Nenurašant Ostendės „Telenet“, vis dėlto manau, kad lenkai. Nors gali atrodyti, kad Zgoželeco „Turow“ mes namie nugalėjome nesunkiai, išvykoje su jais bus sunku. Kitą savaitę Zgoželece turėtų spręstis, kuri komanda bus pirma grupėje.

– Šio vakaro jūsų varžovai Sevilijos krepšininkai jau yra pamiršę, kas yra pergalė ir Ispanijos čempionate, ir Europos taurėje. Ar matydama beviltiškų autsaiderių etiketę jūsų ekipa neatsipalaiduoja?

– Galvoju apie Sevilijos komandą: kai tiek pralaimi, turėtų labai norėtis pagaliau laimėti. Prie savo žiūrovų ispanai, be abejo, pasistengs sužaisti geras rungtynes.

Mūsų vyrai supranta, kad negali atsipalaiduoti. Gal ir gerai, kad su „Lietkabeliu“ buvo taip sunku – visi pamatė, kad neįvertinęs priešininko gali būti nubaustas. Gera pamoka prieš Seviliją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.