EUROLYGA 2023

J. Valančiūnui savo žvaigždės valandos NBA dar teks palaukti

Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas 2015 metų NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes stebės per televiziją.

J.Valančiūnui pritrūko ir sirgalių, ir NBA trenerių balsų.<br>AP nuotr.
J.Valančiūnui pritrūko ir sirgalių, ir NBA trenerių balsų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2015, 2:04 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 3:54 PM

Lietuvos krepšininkams neatsirado vietos pagrindinėje NBA šventėje.

Toronto Raptors“ vidurio puolėjas J.Valančiūnas NBA trenerių sprendimu nebuvo išrinktas tarp Rytų konferencijos komandos atsarginių.

22 metų 211 cm ūgio aukštaūgį nukonkuravo tokie priekinės linijos žaidėjai kaip Chrisas Boshas („Miami Heat“), Paulas Millsapas ir Alas Horfordas (abu – „Atlanta Hawks“) 

 Rytų rinktinės treneris Mike'as Budenholzeris („Atlanta Hawks“) tarp atsarginių turės dar ir Jimmy Butlerį („Chicago Bulls“), Jeffą Teague („Atlanta Hawks“), Kyrie Irvingą („Cleveland Cavaliers“) ir Dwyane‘ą Wade‘ą („Miami Heat“). 

Tiesioginėje TNT televizijos laidoje Shaquille‘as O‘Nealas teigė, kad į Rytų konferencijos komandą būtų įtraukęs lenką Marciną Gortatą. J.Valančiūno pavardės nei Sh.O'Nealas, nei Charlesas Barkley nepaminėjo.

Nemažai klaustukų tarp NBA apžvalgininkų sukėlė D.Wade'o įtraukimas į komandą.

J.Valančiūno pavardės nei Sh.O'Nealas, nei Charlesas Barkley nepaminėjo.

„Rytų“ starto penkete žais gynėjai Kyle‘as Lowry („Raptors“) ir Johnas Wallas („Washington Wizards“) bei aukštaūgių trejetas – LeBronas Jamesas („Cleveland Cavaliers“), Carmelo Anthony („New York Knicks“) ir Pau Gasolis („Chicago Bulls“).

„Vakarų“ starto penketą sudarys gynėjai Stephenas Curry („Golden State Warriors“) bei Kobe Bryantas („Los Angeles Lakers“; dėl traumos bus pakeistas kitu žaidėju. – Red.), aukštaūgiai Blake‘as Griffinas („Los Angeles Clippers“), Marcas Gasolis („Memphis Grizzlies“) bei Anthony Davisas („New Orleans Pelicans“).

Prie jų prisijungė septyni atsarginiai: Kevinas Durantas, Russellas Westbrookas („Oklahoma City Thunder“), Jamesas Hardenas („Houston Rockets“), Klay‘us Thompsonas („Golden State Warriors“), LaMarcusas Aldridge‘as („Portland Trail Blazers“), Chrisas Paulas („Los Angeles Clippers“), Timas Duncanas („San Antonio Spurs“). 

Daugiausia diskusijų kilo dėl K.Duranto, kuris dėl traumų šį sezoną sužaidė tik 21 susitikimą. Be to, NBA apžvalgininkai vietoj Ch.Paulo būtų pasirinkę „Portland Trail Blazers“ įžaidėją Damianą Lillardą, o į sudėtį taip pat įtrauktų DeMarcusą Cousinsą („Sacramento Kings“).

„Vakarus" treniruoja Steve'as Kerras („Golden State Warriors“).

 “Rytų“ ir „Vakarų“ komandų atsarginius rinko 30-ies NBA klubų treneriai. „Rytams“ ir „Vakarams“ vadovaujantys treneriai M.Budenholzeris bei S.Kerras negalėjo balsuoti už savo klubuose žaidžiančius krepšininkus.     

Jei vienas ar keli krepšininkai negalės dalyvauti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, jų vietą užims kiti žaidėjai, kurių pavardes paskelbs NBA komisaras Adamas Silvieris. 

  Brolių Gasolių fenomenas – unikalus NBA. Tai pirmieji broliai NBA istorijoje, kurie rungtynes pradės starto penkete.  

Du broliai NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse dalyvavo 1970 ir 1971 metais. Tai buvo broliai Tomas ir Dickas van Arsdale‘ai. 

Grandiozinė šventė

Šiemet Niujorke vasario 15 d. vyks jau 64-osios NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynės. Visas NBA šventinis savaitgalis prasidės nuo vasario 13-osios.

Vasario 13-ąją vyks NBA „Kylančių žvaigždžių“ rungtynės, kuriose jauniausi ir perspektyviausi NBA krepšininkai iš JAV grumsis su talentingiausiais NBA naujokais iš viso pasaulio.

Prieš rungtynes taip pat vyks parodomosios JAV pramogų pasaulio žvaigždžių rungtynės.

Vasario 14-ąją vyks trijulių varžybos, įgūdžių, tritaškių bei dėjimų konkursai.

Vasario 15-ąją savaitgalį vainikuos pirmiausia NBDL žvaigždžių mačas, o vėliau – NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynės.

Rungtynes transliuos 215 valstybių ir miestų. Jas krepšinio aistruoliai išgirs 47 skirtingomis kalbomis.

Prestižinėje NBA šventėje iš Lietuvos krepšininkų yra dalyvavęs tik Žydrūnas Ilgauskas, kuris į „Visų žvaigždžių“ rungtynes buvo išrinktas 2003 ir 2005 metais.

J.Valančiūnas praėjusį sezoną dalyvavo NBA „Kylančių žvaigždžių“ susitikime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.