EUROLYGA 2023

Prieš susidūrimą su Eurolygos monstru – nerimas dėl R. Javtoko

Žalgiriečiai išvyko į Belgradą.<br>M.Kulbio nuotr.
Žalgiriečiai išvyko į Belgradą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Feb 4, 2015, 1:45 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:01 AM

„Grupės autsaiderių dvikova“, – taip Eurolygos rungtynes su Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda apibūdino Kauno „Žalgirio" treneris Gintaras Krapikas. Lietuvos čempionai išvyko į Serbiją, kur ketvirtadienį stebint 20 tūkst. priešiškų sirgalių susikaus su turnyro lentelės kaimyne.

Tiek žalgiriečiai, tiek serbai „Top 16“ etapo E grupėje turi po vieną pergalę ir keturis pralaimėjimus.

„Galbūt tvarkaraščio dėka šiokį tokį pranašumą turi varžovai, nes jie antras rungtynes iš eilės žais namie, o mes antras iš eilės – išvykoje. Praėjusią savaitę jie įveikė Berlyno „Alba“ komandą ir laimėjo Adrijos lygoje, todėl yra tokiame lengvame pakilime. Žinome, kad laukia triukšminga priešininkų salė ir, kad bus ryškios autsaiderių rungtynės“, – sakė G.Krapikas.

Svarbiausia kauniečių užduotis – pristabdyti „Crvena Zvezda“ milžiną Bobaną Marjanovičių. 26 metų 222 cm ūgio puolėjas šį sezoną Eurolygoje renka po 15,6 taško, atkovoja po 9,9 kamuolio.

„Reikia pripažinti, kad tokio ūgio žmogų visiškai išjungti yra neįmanoma. Komandai lengviausia atakuoti jam įmetant kamuolį. Tačiau mes stengsimės jį laikyti kuo toliau nuo tos pavojingos zonos, kur jis jaučiasi gerai, tai yra po krepšiu. Stengsimės, kad prieš metant į krepšį jam reikėtų atlikti judesį, o mes turėtume daugiau galimybių jį sustabdyti“, – kalbėjo G.Krapikas.

– Trenerį, stabdant B.Marjanovičių ypatingai svarbus bus Roberto Javtoko vaidmuo, tačiau puolėjas dėl nugaros skausmų nežaidė su Alytaus „Dzūkija“ sekmadienį. Kokia jo sveikata?

– Jis praleido ir dieną po rungtynių. Tačiau žinant tai, kad Robertas yra tikras sportininkas, jis supranta, kad laukia sunkios rungtynės, ypač, kai priešininkai turi tokį didelį vidurio puolėją. Kiekvienas aukštas žmogus mums yra reikalingas. Ir jis aukosis. Galbūt ir su nuskausminamaisiais, kad galėtų žaisti. Ir žais.

– Galbūt pasimokėte iš kitų komandų, kaip jos stabdė B.Marjanovičių?

– Bendrai, kiek teko stebėti, beveik nė viena komanda jo nesustabdė. Jis pelnytai laimėjo naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo titulą.

Tiesa, „Top 16“ etape, kur komandos yra galingesnės, o jo forma gal šiek tiek pasikeitė, tai gal ne visas rungtynes jis sužaidžia taip galingai, kaip reguliariajame sezone. Tikimės ir mes surasti būdų, kaip jį sustabdyti.

– Willas Cherry komandoje jau mėnesį. Ar esate patenkintas įžaidėju iš JAV?

– Norėčiau aiškesnio stabilumo ir stabilaus žaidimo gerėjimo. Kartais jis sužaidžia visai neblogas rungtynes, kur parodo, kad galima kažko tikėtis, bet kartais to nesimato ir žaidimas šokinėja. Dabar jo pagrindinis uždavinys – stabilizuoti žaidimą.

– Tiek Atėnuose rungtynėse su „Panathinaikos“, tiek Ispanijoje su „Barcelona“ jau pirmajame kėlinyje leidote varžovams susikrauti pergalingą persvarą. Ar pavyko išsiaiškinti kokios to priežastys?

– Mes puikiai žinome, kad tokioms komandoms atiduoti rungtynių pradžią yra labai pavojinga. Nes kai namie žaidžiantis stiprus priešininkas pasijunta gerai, kai net nuo suolo pakilęs krepšininkas jaučiasi patogiai ir žaidžia užtikrintai – tai labai pavojinga. Ypatinga Barselonoje ta pradžia mums kainavo visas rungtynes. Todėl norime tikėtis, kad padarėme teisingas išvadas ir, kad Belgrade to nebus.

– Gal bus pokyčių ir starto penkete?

– Galbūt ir taip.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.