EUROLYGA 2023

Smūgis „Rockets“: ar D.Motiejūnas gali kompensuoti D. Howardą?

„Houston Rockets“ komanda NBA Vakarų konferencijoje rikiuojasi aukštoje trečioje vietoje, tačiau Donato Motiejūno ekipos stovykloje – nerimas. Paaiškėjo, kad pagrindinis vidurio puolėjas Dwightas Howardas nerungtyniaus mažiausiai mėnesį – t.y. 13 rungtynių, ir tai gali nublokšti „Rockets“ ekipą žemyn.

Netekę D.Howardo „Rockets“ žvalgosi į D.Motiejūną.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Netekę D.Howardo „Rockets“ žvalgosi į D.Motiejūną.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 6:18 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 3:06 AM

Po keturių savaičių D.Howardui bus atlikti dar vieni tyrimai. Tik nustatę, kaip 29 metų 211 cm ūgio „centras“ gyja po kelio traumos, gydytojai paskelbs, kada vienas pagrindinių „Rockets“ variklių grįš į aikštę.

Hjustono klubas šiemet puoselėja viltis ne tik patekti į NBA atkrintamąsias, bet ten nužygiuoti kuo toliau.

Ar „Rockets“ sugebės mėnesį atsilaikyti ir išlaikyti aukštą poziciją Vakaruose, o su sugrįžusiu D.Howardu spėti pasiruošti atkrintamųjų mėsmalei? Klausiamai žiūrima ir į D.Motiejūną.

Dvi skirtingos komandos

„Su ir be D.Howardo mūsų žaidimas – visai kitoks“, – JAV žiniasklaidai sakė D.Motiejūnas.

Kai D.Howardas būna aikštelėje, „Rockets“ 40,9 proc. metimų išmeta būdami per 1,5 metro nuo lanko (pataiko 57,6 proc.). Be NBA žvaigždės tokiu atstumu atakuoja jau tik 34,8 proc. visų atakų (pataiko 40,9).

Kai D.Howardo nėra aikštėje, „Rockets“ puolimo arsenalas susiaurėja ir tampa nuspėjamas. Hjustono krepšininkai atakuoja iš tolimesnių distancijų.

Be D.Howardo „Rockets“ per vidutiniškai 100 atakų pelno 1,9 taško mažiau nei su juo aikštelėje.

„Problemos sprendimu gali tapti D.Motiejūnas“, – rašo „Bleacher Report“.

D.Motiejūnas pastaruoju metu individualiai treniravosi su NBA legenda Hakeemu Olajuwonu. Papildomos lietuvio treniruotės akivaizdžiai sustiprino 24 metų 213 cm ūgio puolėjo puolimo arsenalą.

Lietuvis – laikinas vaistas?

Dvi paskutinės D.Motiejūno rungtynės buvo įspūdingos. Pirmosiose jis pelnė 26 taškus ir pasiekė asmeninį NBA rezultatyvumo rekordą, o praėjusiose pasižymėjo 21-u – tai trečias geriausias jo surinktų taškų rodiklis.

Kai D.Howardo nėra aikštelėje, D.Motiejūnas per ketverias pastarąsias rungtynes rinko vid. 17,8 taško, krepšį atakuodamas 56,6 proc. taiklumu.

Tiesa, geriausios Lietuvos rinktinės nario rungtynės – prieš NBA vidutiniokes „Boston Celtics“ ir „Detroit Pistons“. Žaisti prieš silpnesnes komandas ir atkrintamųjų varžybų galiūnes – du skirtingi dalykai.

„D.Motiejūno užtenka patekti į atkrintamąsias, bet nepakanka ten žygiuoti toli“, – rašo „Bleacher Report“.

Varžovai vis intensyviau ruošis prieš D.Motiejūną ir stengsis jį neutralizuoti. Aukštaūgis turi išsilaikyti, kol į aikštę vėl sugrįšiąs D.Howardas užmins priešininkų gynybai daugiau mįslių.

„D.Motiejūno žaidimo pakilimas leis sutaupyti laiko, kol D.Howardas gydysis traumą. Bet tai – tik laikinas vaistas. Reikia, kad sugrįžęs į aikštę D.Howardas būtų maksimaliai naudingas. Be svaraus jo indėlio „Rockets“ kelionė NBA atkrintamosiose greičiausiai vėl baigtųsi jau pirmajame raunde“, – konstatuoja „Bleacher Report“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.