EUROLYGA 2023

„Fortūna“ Klaipėdoje nukovė „Aistės-LSU-Paradis“

Puikiai namuose rungtyniavusios Klaipėdos „Fortūnos“ krepšininkės iškovojo svarbią pergalę Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate. Ramunės Kumpienės auklėtinės Klaipėdoje 14 taškų skirtumu – 67:53 (27:17, 12:16, 12:12, 16:8) nugalėjo principines varžoves, turnyrinės lentelės kaimynes Kauno „Aisčių-LSU-Paradis“ krepšininkes.

Klaipėdos komanda iškovojo pergalę.
Klaipėdos komanda iškovojo pergalę.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2015, 10:02 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:48 PM

Klaipėdietės rungtynes pradėjo galingai – po pirmojo kėlinio susikrovė dviženklę persvarą – 27:17 nuolat kontroliavo situaciją.

Prieš didžiąją pertrauką kaunietės šiek tiek sušvelnino atsilikimą – 33:39, tačiau fortūnietės nepasimetė, puikiai sužaidė ketvirtąjį kėlinį bei savo sirgalius pradžiugino nuostabia pergale.

„Fortūną“ į pergalę vedė 21 tašką pelniusi Lina Aglinskaitė, 17 taškų pridėjo Marina Solopova, 15 (14 atk. kam.) – Monika Grigalauskytė, 7 – Justina Matuzonytė.

Iš „Aisčių-LSU-Paradis“ ekipos išsiskyrė po 13 taškų surinkusios Jolanta Marmienė ir Neringa Skadaitė, po 10 taškų surinko Monika Petrauskaitė (11 atk. kam.) ir Laura Svarytė.

„Fortūna“ laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 41:32.

Priminsime, kad klaipėdietės šią Kauno ekipą eliminavo iš Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro, kai palaužė jas ketvirtfinalyje.

Ričardas Maceina (Kauno „Aisčių-LSU-Paradis" treneris): „Toks taškų skirtumas nėra gerai, nes tai gali būti svarbu po ketvirtojo rato kovos. „Fortūna" turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį. Matėte, kad mūsų pagrindinės žaidėjos pavargo ir tai atsiliepė, tiek gynyboje, tiek kovoje dėl kamuolių: „Fortūna“ puolime atkovojo 17 kamuolių, o mes tik vieną. Varžovės turėjo daugiau antrų trečių šansų ir tai prisidėjo prie pergalės. Gali būti, kad mes su „Fortūna“ žaisime dar ne kartą, kadangi galime susitikti atkrintamosiose rungtynėse ar net kovoje dėl medalių. Turime daug ambicijų, norime revanšuotis. Manau, kad reikia rasti savyje jėgų, charakterio ir kovoti. Po šiandienos rungtynių duosiu pylos savo auklėtinėms tiek rūbinėje, tiek per treniruotėse, dirbsime sunkiau, taisysime savo klaidas.“

Ramunė Kumpienė („Fortūnos“ vyr. trenerė): „Džiaugiamės šia pergale, jos labai reikėjo. Galiu pasveikinti savo komandą su geru žaidimu. Mes antroje rungtynių pusėje pagerinome kovą dėl kamuolių, ypač puolime. Mums labai padėjo kovingumas ir nusiteikimas. Merginos galės pakilia nuotaika vykti į šeštadienį Alytuje vyksiančią LMKL „Žvaigždžių dienos“ šventę. Į ją vyks Monika Grigalauskytė, Marina Solopova ir Lina Aglinskaitė. Pastaroji dalyvaus rungtyje su treneriu Martynu Stankovičiumi, Marina mes tritaškius, o Monika rungtyniaus žvaigždžių komandoje. Į šią šventę siunčiame geriausias savo žaidėjas. Aš labai tikiuosi, kad kažką laimėsime.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.