EUROLYGA 2023

LMKL šventėje V. Alekna su ekipa moterims neprilygo

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) „Visų žvaigždžių“ dienos rungtynėse triumfavo geriausių LMKL žaidėjų sudaryta rinktinė, kuri rezultatu 57:50 įveikė „Lietuvos“ komandą, kurios garbę gynė garsiausi šalies vyrai.

Rungtynių akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2015, 8:05 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:21 PM

LMKL rinktinės strategas buvo Rimvydas Samulėnas, o „Lietuvos“ komandai vadovavo legendinis krepšininkas Arvydas Sabonis.

Rungtynių kamuolį į orą simboliškai išmetė olimpinė čempionė ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, taip komandoms įkvėpdama olimpinės sėkmės.

Rungtynes metimu iš po krepšio atidarė Vaidas Baumila, išvesdamas „Lietuvos“ garsių vyrų komandą. Tačiau LMKL moterų rinktinė spurtavo ir pabėgo į priekį po Rasos Žemantauskaitės-Matlašaitienės tritaškio – 7:4. Po abiejų komandos krepšiais karaliavo aukščiausia lygos žaidėja Kristina Alminaitė, kuri ne tik blokavo vyriškių metimus, bet ir aršiai kovojo dėl kamuolių. „Lietuvos“ komandoje pirmuoju smuiku griežė Alvydas Duonėla, kuris gražiais prasiveržimais atakavo krepšį ir mažino vyrų atsilikimą – 10:13. Pirmojo kėlinio pabaigoje tinklelį skrodė Sauliaus Štombergo mestas tolimas metimas, po kurio garsiausių Lietuvos vyrų komanda išsiveržė į priekį – 16:15.

Antrajame kėlinyje pražangą užsidirbo Laura Svarytė, kuri neleistinai sustabdė po krepšiu prasiveržusį V.Baumilą. Daugiausiai ovacijų Alytaus arenoje sulaukė olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, kuris įspūdingai įkrovė kamuolį į krepšį ir dar labiau padidino „Lietuvos“ komandos pranašumą – 25:18. Atrodo, kad šalies vyrai nebuvo linkę nusileisti ir po antrojo kėlinio vis dar pirmavo – 31:26.

Trečiajame kėlinyje „Lietuvos“ vyrų komandoje ant parketo pasirodė U15 kartos krepšininkai ir krepšininkės. K.Alminaitė ir toliau karaliavo po krepšiais bei leido LMKL rinktinei išsiveržti į priekį – 34:33. Intriga išliko paskutiniam ketvirčiui, kuomet ant parketo ir vėl turėjo sugrįžti garsiausi šalies vyrai bei pasivyti jau į priekį pabėgusias LMKL žaidėjas – 38:33.

Lemiamą ketvirtį taikliu tolimu metimu pradėjo Monika Grigalauskytė, o „Lietuvos“ komandos narys Rolandas Skaisgirys išleido kamuolį į užribį. Savo „auklėtinių“ žaidimu nepatenkintas Arvydas Sabonis paprašė minutės pertraukėles, nes LMKL krepšininkių komanda jau buvo pabėgusi į priekį 10 taškų skirtumu – 45:35. Kad rungtynėse būtų dar daugiau intrigos, buvo prigesintos arenos šviesos. Kaip juokavo renginio vedėjas Mindaugas Stasiulis, prie tamsos turėjo būti ir daugiau drąsos bei romantikos. Mažinti „Lietuvos“ komandos atsilikimą ėmėsi Saulius Štombergas, kuris atliko dėjimą į krepšį ir sulaukė daug žiūrovų plojimų – 45:52. Likus žaisti 30 sekundžių, A.Sabonis į aikštę išleido ne tik garsius šalies vyrus, bet ir visus atsarginius žaidėjus bei jaunuosius Alytaus krepšinio talentus, tačiau tai nepadėjo atimti pergalės iš LMKL krepšininkių. Rezultatu 57:50 geriausios LMKL žaidėjos atsirevanšavo žinomiems vyrams už praėjusių metų pralaimėjimą ir šventė pergalę.

Naudingiausiu vyrų komandos žaidėju buvo išrinktas alytiškis Tomas Pačėsas, o LMKL rinktinės gretose daugiausiai taškų pelnė bei naudingiausios žaidėjos titulą iš premjero Algirdo Butkevičiaus rankų atsiėmė Klaipėdos „Fortūnos“ žaidėja M.Grigalauskytė.

LMKL rinktinė: M.Grigalauskytė 13, K.Alminaitė 12, S.Baliutavičiūtė ir A.Bobinaitė po 6, S.Okockytė ir R.Žemantauskaitė-Matlašaitienė po 5, K.Balčiūnaitė, E.Šniokaitė po 3, L.Svarytė ir G.Šniokaitė po 2.

„Lietuva“: S.Štombergas 14, R.Skaisgirys 10, A.Duonėla 6, T.Pačėsas ir V.Baumila po 5, D.Gudelis, V.Alekna po 4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.