EUROLYGA 2023

Kas D. Saboniui labiausiai patinka universitete? Nustebsite

Specialistai palankiai vertina debiutinį D.Sabonio sezoną NCAA.<br>AP nuotr.
Specialistai palankiai vertina debiutinį D.Sabonio sezoną NCAA.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2015, 10:28 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:34 PM

Domantas Sabonis mėgaujasi pirmuoju sezonu universitete. Jo komanda visoje JAV NCAA reitinge užima trečiąją vietą, o debiutiniame sezone lietuvis vos per 22 minutes yra daugiausia kamuolių „Gonzaga Bulldogs“ komandoje atkovojantis krepšininkas. Bet kas jauniausiam Arvydo Sabonio sūnui universitete patinka labiausiai?

„Man labiausiai patinka tai, kad turiu priėjimą prie sporto salės 24 valandas per parą. Namuose tokios prabangos neturėjau“, – Sietlo žurnalistui šypsojosi 18 metų 208 cm ūgio jaunuolis.

Praktiškai kiekvieną vakarą nuo 20-21 valandos lietuvis su komandos draugu iš Lenkijos Przemeku Karnowskiu eina į salę ir šlifuoja savo žaidimą: judesius po krepšiu, metimus, baudas.

„Domas yra puikus vaikis, – kaimyną gyrė P.Karnowskis. – Jis labai uoliai dirba.“

104 kg svorio D.Sabonis šį sezoną krepšį atakuoja fantastišku 70 procentų taiklumu. Kadangi lietuvis NCAA dar naujokas, jo puolimas apsiriboja individualiais veiksmais baudos aikštelėje. Vidutiniškai per rungtynes D.Sabonis pelno 9,9 taško ir sugriebia 7,2 atšokusio kamuolio. 

„Domas puikiai pradėjo sezoną“, – sakė ilgametis „Bulldogs" trenerio asistentas Tommy Lloydas, labiausiai pasistengęs, kad lietuvis pasirinktų Gonzagos universitetą.

Mėlynos skaidrios D.Sabonio akys greitai paraudonuoja iš emocijų po keisto teisėjų sprendimo. Jam dar reikia pratintis prie kitokių krepšinio taisyklių.

„Kad prisitaikyčiau, tenka šiek tiek keisti sau įprastą žaidimą“, – tikino D.Sabonis.

Į Gonzagą jis persikėlė atmetęs trejų metų 630 tūkst. JAV dolerių vertės Malagos „Unicaja“ pasiūlymą.

Antrą kartą pas savo sūnų JAV Arvydas ir Ingrida Saboniai viešės kitą mėnesį – jie atvyks į turnyrą Las Vegase.

„Susirašome kasdien“, – pažymėjo D.Sabonis.

Pats D.Sabonis ateityje gali tikėtis daugiau kamuolių ir progų pasižymėti. Galima tikėtis lietuvio metimų iš vidutinio nuotolio. Kad jis gali pataikyti už baudos aikštelės ribų, liudija 70 procentų taiklumas metant baudas.

„Jis žaidžia su didžiule jėga. Tai leidžia jam po krepšiu sugriebti daugiau kamuolių“, – D.Sabonio stiprybę, kuri prisideda prie geriausio dvitaškių pataikymo šalyje, išskyrė T.Lloydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.