EUROLYGA 2023

V. Šeškus prieš karjeros rungtynes: „Jaučiu didelį spaudimą“

V.Šeškus neslepia, kad jaučia didelį spaudimą.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus neslepia, kad jaučia didelį spaudimą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2015-02-10 12:23, atnaujinta 2018-01-13 15:05

Kritika, pyktis, skaudūs pralaimėjimai – Virginijui Šeškui sezonas išbandymų pateikė su kaupu, tačiau Vilniaus „Lietuvos ryto" treneris neturi laiko dairytis atgal. Jis ir komanda privalo visu ūgiu išsitiesti ir parodyti tvirtą stuburą, kai virš „Lietuvos ryto“ arenos kybo įsielektrinę debesys.

„Lietuvos rytas" trečiadienį savo aikštėje žais vieną svarbiausių sezono mačų, kai Europos taurės „Last 32“ etapo L grupėje priims Ostendės „Telenet“ krepšininkus, kurie savo aikštėje 75:69 nugalėjo vilniečius.

Dvikovos matematika paprasta, todėl ir bauginanti – pergalė „Lietuvos rytui“ leistų žengti toliau, o pralaimėjimas klubui reikštų atsisveikinimą su tarptautiniu turnyru.

„Manau, kad taip, – paklaustas, ar mačas – didžiausias jo karjeros iššūkis, sakė V.Šeškus. – Jos svarbios ne tik man, bet ir klubui. Net nėra tokių minčių, kad galime pralaimėti. Visi nusiteikę tik pergalei. Negalima varžovų nuvertinti, bet visos mintys – apie tai, kad pergalė turi būti.“

Visuomet nuoširdžiai apie problemas kalbantis V.Šeškus tokios atsakomybės ant savo pečių dar nėra nešęs. Tai, kas buvo „Prienų“ klube – menkas svoris, palyginti su „Lietuvos ryto“ lūkesčiais.

„Tai didelis spaudimas, – sakė V.Šeškus. – Man tai pirmieji metai tokiame lygyje. Kai kurie mano sprendimai darė įtaką pačiam žaidimui, buvo visko. Pasitaikė, kad nebuvau toks, koks esu. Seniai esu prisipažinęs, kad padariau ne vieną klaidą. Tai normalu. Pradžioje buvo šnekų, kad gal vienas kitas žaidėjas ar kas klydo, bet visi suprantame, jog atsakomybė – ant trenerio pečių.“

Pralaimėjimas „Telenet“ klubui būtų skaudžiausias V.Šeškaus karjeroje. Treneris to neslepia, o paklaustas, ar po tokios baigties klube reikėtų tikėtis rimtų permainų, gūžtelėjo pečiais.

„Manau, kad visko gali būti. Nežinau, – sakė jis. – Tai gerai, nes galiu pasitikrinti save, ar atlaikysiu tokį spaudimą. O jeigu neatlaikai, tai reiškia, kad turi eiti treniruotis, kaip žaidėjai.“

- Ko pasimokėte iš pralaimėjimų Ispanijoje (82:88 „Sevilla“ ekipai) ir Lenkijoje (93:104 „Turow“ klubui)?

– Daug ko. Realiai tris paskutines savaites mokėmės ir mokėmės. Turime savo problemų, bet jas žino ir žaidėjai, ir mes, treneriai. Akcentuojame tuos dalykus. Bet blogiau sužaisti nei Lenkijoje jau negalima. Visi tai suprantame.

- Kai pralaimėjote „Turow“ komandai (93:104), sakėte, kad komandai reikia sukrėtimo. Ar jį sukėlėte?

– Mes visą savaitę keitėme treniruočių procesą, kitus reikalus. Pradėjome akcentuoti svarbesnius dalykus. Anksčiau gal kažkiek mėtėmės nuo vieno prie kito. Daug ką pakeitėme ir treniruotėse, ir vidiniuose dalykuose. Žiūrėsime, kaip viskas suveiks.

- Trečiadienį laimės gynyba ar puolimas?

– Už gynybą mus visi labai skalpuoja. Turime didelę problemą, žaidžiant vienas prieš vieną. Tai labai svarbu. Bet visi suprantame, kad esame labai priklausomi nuo puolimo. Kai nesiseka gynyboje, tai kompensuojame puolime. Gynyba mūsų komandoje turi būti vienu pagrindinių dalykų, nes mes esame greita komanda, kuri greitai meta. Žaidėjai ir treneriai tai supranta. Turime įgyvendinti savo planus.

Iki Naujųjų metų žaidėme neblogai, bet dabar tos trys savaitės... Kalbu ir su žaidėjais apie tai. Turime savo problemų, kurios prisideda prie rezultatų, bet nenoriu apie tai kalbėti.

Tik pabrėžiu, kad pralaimėti mes negalime.

- Johnui Prince'ui, kuris pirmajame susitikime pelnė 20 taškų, bus skirtas daugiau dėmesio?

– Žinoma. Stebėjome vaizdo įrašą, susidėjome akcentus. „Telenet“ žaidžia komandinį krepšinį, nes ilgą laiką yra kartu. Žiūrėsime, kaip seksis įgyvendinti tikslus. Bet žinote, kaip būna. Kiekvienose rungtynėse gali iššauti vienas ar kitas žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.