EUROLYGA 2023

G. Krapikas: „Vilčių žengti toliau yra ir jas reikia išlaikyti“

Sergio Rodriguezas sumeta du baudos metimus ir persveria rezultatą. Šeimininkų atakai lieka vos penkios sekundės, bet jų vaisingai išnaudoti nepavyksta. Devynių taškų pranašumas ištirpo, kai varžovai spurtavo 12:1.

G.Krapikas nori išsaugoti komandos viltį patekti tarp aštuonių geriausių Eurolygos komandų.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Krapikas nori išsaugoti komandos viltį patekti tarp aštuonių geriausių Eurolygos komandų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius, Nerijus Povilaitis

Feb 11, 2015, 1:42 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:10 PM

Šį skaudų scenarijų prisimena visi „Žalgirio“ sirgaliai, pasirengę ketvirtadienį Kaune stebėti dar vieną Lietuvos čempionų mūšį su Madrido „Real“ Eurolygoje.

Varžovas – sustiprėjęs

„Žalgiris“ šį sezoną su Jono Mačiulio atstovaujama komanda reguliariajame sezone žaidė dukart ir abu kartus kovojo iki pabaigos, bet vis kažko trūko – namuose pralaimėta 66:68, o išvykoje – 71:80.

Tačiau šįkart „Žalgiriui“ reikia užmiršti skausmingą patirtį – Belgrado „Crvena zvezda“ ekipą įveikęs „Žalgiris“ pabudino ambicijas patekti į Eurolygos ketvirtfinalį.

„Kol rungtynės nepralaimėtos, viskas yra realu“, – sakė Gintaras Krapikas. „Žalgirio“ strategui ir jo auklėtiniams tenka nemenka užduotis – kauniečiams būtina nugalėti vos vieną pralaimėjimą turinčią E grupės lyderę, kad viltys išliktų.

„Nereikia pulti į euforiją. „Real“ atvažiuoja kovoti dėl pirmosios vietos grupėje, – kalbėjo G.Krapikas. – Pirmųjų mačų nežaidė Rudy Fernandezas, o dabar jis komandoje – vienas naudingiausių. Mūsų užduotis dar pasunkėjo. „Real“ yra pažeidžiama ekipa, bet viską reikia atlikti labai tiksliai.“

Nori išsaugoti viltį

G.Krapikas pabrėžė, kad viena pagrindinių užduočių per pirmąsias minutes – neleisti „Real“ komandai susikrauti didelio pranašumo.

„Tada jie pradeda žaisti labai lengvai. Sekasi visiems, kas tik pakyla nuo suolo. Tos mašinos tada sustabdyti neįmanoma, – tikino G.Krapikas. – Bet mes norime išlaikyti tikslą – patekti tarp keturių stipriausių komandų.“

„Žalgirio" treneris pabrėžė, kad ekipa sieks pasinaudoti pergalės 70:68 Belgrade suteiktu impulsu.

„Atsirado vilčių ir kol jos yra, reikia stengtis tai išnaudoti, nežiūrint, su kokiu varžovu tenka žaisti“, – teigė G.Krapikas.

Treniruojasi papildomai

Artūras Milaknis mano, kad „Žalgiris“ gali pasimokyti iš namų rungtynių su „Real“, o buvimas arti pergalės – ženklas, jog Ispanijos galiūną sužeisti įmanoma.

„Tuomet turėjome geras rungtynes, tik pačioje pabaigoje pritrūko“, – sakė lapkričio 21 dienos rungtynėse 6 taškus pelnęs krepšininkas.

Ko galima tikėtis iš „Real“?

„Jų geras žaidimas nieko nestebina. Gal sezono pradžioje ekipa buksavo, bet dabar jau susižaidžia, o ir traumos nekamuoja“, – teigė A.Milaknis.

Jis prieš „Žalgirio“ ir „Real“ dvikova treniruojasi papildomai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.