EUROLYGA 2023

Po „Žalgirio“ nesėkmės G. Krapikui teko aiškintis su gerbėju

Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2015, 10:15 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:51 AM

Kauno „Žalgiris“ du kėlinius žaidė virš savo galimybių ribos, bet po pertraukos Madrido „Real“ pastatė Lietuvos čempionus į vietą. Tokį faktą po pralaimėjimo septintosiose Eurolygos „Top 16“ etapo E grupės rungtynėse ispanams 71:88 konstatavo žalgiriečių treneris Gintaras Krapikas.

Vakaras prasidėjo gražiu Eurolygos apdovanojimu Šarūnui Jasikevičiui, tačiau baigėsi ne tik pralaimėjimu, bet ir nemalonia G.Krapiko akistata su kauniečių sirgaliumi.

Iškart po rungtynių vienas gerbėjas nepatenkintas žaidimu negailėjo priekaištų „Žalgirio“ strategui. G.Krapikas apsižodžiavo su „Žalgirio“ gerbėju. Kitas kaunietis rodė nepadorius gestus.

„Gal žmogų paveikė artėjantis penktadienis, tryliktoji – kosminės jėgos, – spaudos konferencijoje ramiu veidu kalbėjo G.Krapikas. – Bet tie priekaištai kartais būna neadekvatūs. Stengiausi paaiškinti, bet nelabai žmogus suprato. Gal buvo paveiktas.“

 Kaip rašo basketnews.lt, kaunietis užsipuolė G.Krapiką dėl esą per ilgai žaidusio Dariaus Songailos. Kai konfliktas vis karštėjo ir aplink trenerį ir sirgalių ėmė būriuotis dar daugiau žmonių, Š.Jasikevičius apsikabinęs G.Krapiką išsivedė jį iš konflikto zonos. 

Kalbėdamas apie pralaimėjimą „Žalgirio“ strategas pripažino, kad „Real“ yra neįkandama komanda Kauno ekipai.

„Noriu pasveikinti jaunesnįjį kolegą (Š.Jasikevičių. – Red.) su labai garbingu apdovanojimu. Smagu, kad Eurolyga jį taip įvertino, – kalbėjo G.Krapikas. – Gaila, kad įsimintose rungtynėse prie tokios atmosferos nepavyko jam padovanoti pergalės. Bet manau, kad antrojoje rungtynių pusėje „Real“ parodė mūsų ribas. Galbūt iki pertraukos pabandėme žaisti kaip jiems įprasta – lengvai ir greitai. Mums pavyko atsilaikyti. Žaidėme virš savo galimybių, bet po pertraukos nebesugebėjome to padaryti. Tačiau noriu pagirti vyrus už energiją ir norą. Paprasčiausiai „Real“ yra ne to kalibro.“

Žalgiriečiams 9 taškus pelnė įžaidėjas Willas Cherry. Sunkiai Kaune pritampantis atakų organizatorius per aštuonias ketvirtojo kėlinio minutes buvo vienintelis taškus pelnęs „Žalgirio“ žaidėjas. Bet naudingas jo žaidimas nenustebino G.Krapiko.

„Paskutinėse treniruotėse jis atrodė labai užtikrintai, todėl nenustebau geru jo pasirodymu. Galbūt jei priešininkas būtų ne toks galingas, jis būtų atrodęs dar geriau. Bet „Real“ po pertraukos pastatė mus į vietą“, – dar kartą „Real“ pranašumą pabrėžė G.Krapikas.

Tuo tarpu „Real" treneris Pablo Laso džiaugėsi, kad iš Kauno pavyko išsukti uodegą išvengiant paskutiniųjų minučių dramos.

„Buvo dvi skirtingos rungtynių pusės. Nežaidėme gerai, bet išsilaikėme ir ilgas atsarginių suolas mums padėjo laimėti. Po pertraukos kontroliavome žaidimą, ėmėme geriau gintis. Žinau, kaip čia sunku laimėti, todėl esu laimingas“, – atsipūtė ispanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.