EUROLYGA 2023

Virginijus Šeškus: „Keista būti antru treneriu“

Kol naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto" treneris Marcelo Nicola žaidėjams dalijo pirmuosius nurodymus rytinėje penktadienio treniruotėje, Virginijus Šeškus stovėjo sukryžiavęs rankas už nugaros ir ramiai stebėjo metimų seriją. Vėliau, padedamas fizinio rengimo trenerio Marto Skrabulio, jis persimetė keliais žodžiais su 207 cm ūgio specialistu iš Argentinos – bene aukščiausiu istorijoje „Lietuvos ryto" treneriu.

V.Šeškui bendravimas su M.Nicola bus paskata tobulinti anglų kalbos žinias.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškui bendravimas su M.Nicola bus paskata tobulinti anglų kalbos žinias.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Feb 13, 2015, 12:39 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 7:22 AM

„Viskas labai gerai. Reikės dažniau kalbėti angliškai. Anksčiau dažniau su žaidėjais bendraudavo Arvydas Gronskis, o aš – labiau apie žaidimo principus. Man tai bus puikus stimulas tobulinti anglų kalbos įgūdžius“, – šyptelėjo V.Šeškus.

Nuoširdusis prieniškis į kameras šypsojosi, bet dalelytės spindesio „Lietuvos ryto" trenerio akyse nebesimatė.

Vis dėlto, kai „Lietuvos ryto“ vadovai pranešė jam žinią apie permainas vyriausiojo trenerio poste, kitą dieną jis sutiko talkinti M.Nicola.

„Manęs paprašė padėti, o aš pasakiau, kad norėčiau, jog ši komanda kuo toliau eitų Europos taurėje ir pagaliau taptų LKL čempione. Nenorėjau sėdėti be darbo. O dabar vis tiek kažką patarsiu, padėsiu“, – pasakojo V.Šeškus.

Apie tikslias savo funkcijas su argentiniečiu jis dar nekalbėjo. V.Šeškus pasirengęs vykdyti naujojo stratego nurodymus, pasiruošęs su krepšininkais dirbti papildomai po treniruočių.

„Treneris čia pirmą dieną, jam dar reikia viską suvirškinti. Smulkiai apie mano vaidmenį dar nešnekėjome. Bet toliau visi kartu dirbsime dėl vieno rezultato“, – sakė prieš penkias dienas 48-ąjį gimtadienį paminėjęs V.Šeškus.

Ar jis tikėjosi, kad „Lietuvos rytas“ gali priimti jam nepalankų sprendimą? Galbūt ne po pergalingų rungtynių su Ostendės „Telenet“, tačiau nuojauta kuždėjo, kad permainos įmanomos.

„Visada žinai, kad „Lietuvos ryte“ reikia siekti pačių aukščiausių tikslų. Sužaidėme labai prastas Europos taurės rungtynes išvykoje, ir jautėsi, kad mano kėdė braška. Bet yra, kaip yra. Labai keista būti antru treneriu, bet kai atėjau į LKL prieš penkerius metus, visus juos mane lydėjo įvairiausi iššūkiai. Gal po 50-ties pailsėsiu“, – juokėsi specialistas.

M.Nicola talkins trys asistentai. Be V.Šeškaus, patarimus dar dalys  A.Gronskis ir Sandis Buškevicas.

Su trimis pagalbininkais tris pilietybes – Argentinos, Ispanijos ir Italijos – turintis strategas dar nėra dirbęs, bet jis neabejoja, kad kuo daugiau patarėjų, tuo geriau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.