EUROLYGA 2023

R. Kurtinaičio drausmė šokiravo prancūzą

Europos čempionui Joffrey Lauvergne apkarto karjera Rusijoje.

R.Kurtinaičio drausmė padarė įspūdį „Chimki“ žaidusiam prancūzui.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Kurtinaičio drausmė padarė įspūdį „Chimki“ žaidusiam prancūzui.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2015, 5:05 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:47 AM

Neradęs bendros kalbos su Rimu Kurtinaičiu 23 metų 211 cm ūgio prancūzas nutraukė sutartį su Maskvos srities „Chimki“ klubu, kuriame jį nuvylė ir treneris iš Lietuvos, ir komandos santykiai už aikštės ribų.

„Turėjau galimybę žaisti komandose, kurias treniravo keturi pripažinti Europos treneriai. Teko dirbti su Vincent'u Collet Prancūzijos rinktinėje, Velimiru Perasovičiumi – Valensijos klube ir treneriu Duško Vujosevičiumi Belgrado „Partizan“ ekipoje. Kurtinaitis iš visų jų aikštėje suteikia mažiausiai laisvės“, – neslėpė J.Lauvergne „L'Equipe“ dienraščiui dar prieš palikdamas Rusiją.

Prancūzijos rinktinės aukštaūgis su „Chimki“ buvo sudaręs sutartį, kuri garantavo per 800 tūkst. eurų per sezoną, bet pinigai Rusijoje jam nesuteikė laimės.

Sezono pradžioje R.Kurtinaitis dar pasitikėjo komandos naujoku: tris pirmuosius mačus Europos taurės turnyre J.Lauvergne pradėjo starto penkete, tačiau vėliau atsidūrė ant atsarginių suolo, o žaisti gaudavo vis mažiau minučių. Jauną prancūzą labiausiai nuvylė, jog „Chimki" treneris jam nepaaiškino savo sprendimo motyvų ir su juo beveik nebendravo.

„Bet būtų sunku žaisti daugiau negu pernai, – juokavo J.Lauvergne, prisimindamas 2013-2014 m. sezoną Eurolygoje su Belgrado „Partizan“, kai aikštėje praleisdavo po 32 minutes. – Neturėjau daug pokalbių su Rimu Kurtinaičiu. Galėčiau pasakyti, kad ten nesijaučiau laimingas. Kovojau, intensyviai treniravausi, daug dirbau, bet nežinojau, ką galiu daugiau padaryti“.

Kelis sezonus prieš tai praleidęs Valensijos ir Belgrado klubuose prancūzas pirmąsyk per karjerą Europoje pateko į tokią situaciją, kai treneris taip norėjo kontroliuoti visą komandos žaidimą.

Bet dar labiau už bendravimo su R.Kurtinaičiu stoką jam užkliuvo „Chimki“ gyvenimas už aikštės ribų. J.Lavergne gyveno šalia treniruočių salės, turėjo asmeninį vairuotoją, o visi komandos nariai Rusijoje kalbėjo angliškai skirtingai nuo „Partizan“, bet prancūzas ilgėjosi karštų Belgrado sirgalių ir nuoširdumo.

„Toks įspūdis, kad čia niekam nerūpi komanda, o klube jokių nuoširdžių tarpusavio ryšių nėra. Visur jautėsi šioks toks asmeninių santykių šaltumas, – rusus kritikavo J.Lauvergne, nostalgiškai prisimindamas karjeros Serbijoje laikus. -- Niekas net nesistengė būti nuoširdus. Reikia pamatyti, kaip jie kartais su tavimi kalba. Tai žmonės, kurie bendrauja labai mažai. Prabėgus dešimčiai minučių po rungtynių visi jau dingsta, o tu drabužinėje lieki vienas. Komanda po mačų net nevalgo kartu“.

Palikęs Rusiją Prancūzijos rinktinės aukštaūgis ilgai neliko be darbo – pastarąją savaitę J.Lauvergne pasirašė dviejų metų sutartį su „Denver Nuggets“ klubu ir karjerą tęs NBA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.