EUROLYGA 2023

Debiutavęs M.Nicola žada daugiau pokyčių „Lietuvos ryto“ žaidime

M.Nicola debiutinėse rungtynėse jau netrūko permainų vilniečių žaidime.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Nicola debiutinėse rungtynėse jau netrūko permainų vilniečių žaidime.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Feb 15, 2015, 5:09 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:19 AM

Kad prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo stovi naujas treneris, pasimatė iš karto. Ir girdėjosi. Po dviejų mėnesių pertraukos į aikštę grįžo ukrainietis Kyrylas Natiažka, o prie vilniečių atsarginių suolo nebebuvo nervingo trypčiojimo ir šūksnių. Marcelo Nicola „Lietuvos ryte“ debiutavo ramia pergale prieš „Šiaulius“ – 89:71.

Tiesa, daugiau teko pasinervinti tik pirmojoje rungtynių pusėje, kai „Lietuvos rytas“ su „Šiauliais“ įsivėlė į taškų lenktynes, kuriose svečiai spaudė pedalą iki dugno.

Bet „Lietuvos rytas“ pakeitė gynybą ir „Šiauliai“ užbuksavo.

„Pradėjome gintis, – pokyčius, po kurių „Lietuvos rytas“ laimėjo antrąjį kėlinį 15:8 ir vėliau susikrovė solidų pranašumą, komentavo M.Nicola. – Esmė buvo ne greitas tempas, o lengvai praleisti taškai. Bet kartais visiškai nesigindavome ir po klaidų praleisdavome lengvus taškus. Turime taisyti šiuos dalykus. Reikia laiko ir sunkaus darbo.“

„Lietuvos rytas“ buvo kiek kitoks nei įprasta. Pokyčius pastebėjo ir „Šiaulių“ vyr. trenerio postą užėmęs Vaidas Pauliukėnas.

Jis vienerioms rungtynėms pakeitė Gediminą Petrauską, kuris dėl nepagarbaus elgesio mače Pasvalyje buvo suspenduotas vienam susitikimui ir negalėjo vadovauti „Šiauliams“ Vilniuje.

„Vilniečiai daug agresyviau gynėsi. Aišku, išskyrus pirmąjį kėlinį, bet tada galbūt ir mums kažkiek sekėsi. Bet pokyčių buvo“, – pripažino V.Pauliukėnas.

„Lietuvos ryte“ po dviejų mėnesių pertraukos į aikštę grįžo 3 taškus pelnęs Kyrylas Natiažka, starto penkete pasirodė Travisas Leslie. Iki LKF taurės turnyro kitą savaitgalį Kaune galima laukti daugiau permainų „Lietuvos ryto“ žaidime.

– Kaip vertinate Kyrylo Natiažkos sugrįžimą? – žurnalistai paklausė M.Nicola.

– Jis grįžo ir buvo pasiruošęs žaisti. Kyrylas sunkiai dirbo dvi pastarąsias dienas. Manau, kad mums bus naudingas. Jis didelis, aukštas, gali išnaudoti savo ūgį ir masę gynyboje, statydamas užtvaras.

– Kas nutiko Antanui Kavaliauskui, kuris nebaigė rungtynių ir su gydytoju išėjo į rūbinę?

– Jis gavo į šonkaulius. Antanas sunkiai galėjo kvėpuoti. Tikiuosi, nieko rimto.

– Ar iki LKF taurės galima tikėtis daugiau permainų?

– Žaidėjai turi perprasti mano filosofiją. Daugiausia mano taisyklių susijusių su gynyba. Viskas turi veikti automatiškai, o dabar dar strigome, nes tiesiog dar galvojome, ką daryti. Bet tai normalu. Turime būti kantrūs ir sunkiai dirbti, kad visos taisyklės būtų visiems aiškios ir daugiau nebeklystume.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.