EUROLYGA 2023

Įsiutę žalgiriečiai po nesėkmės teisėjams siūlė nesirodyti Kaune

„Žalgiris“ po pralaimėjimo teisėjų brigadą auklėjo dar po rungtynių.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ po pralaimėjimo teisėjų brigadą auklėjo dar po rungtynių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2015, 11:02 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 2:43 AM

Klaipėdą sekmadienio vakarą nuplovė aistrų banga. „Neptūno“ krepšininkai dramatiškai palaužė Kauno „Žalgirio“ komandą 67:65, o LKL čempionai audrą nuo parketo užsiundė ant rungtynių teisėjų.

„Aš truputį nebesuprantu, kokiame mes sporte. Į regbį galime pereiti“, – po nesėkmės spaudos konferencijoje dėl agresyvaus žaidimo tūžo žalgiriečių treneris Gintaras Krapikas.

„Žalgirio“ strategas net pasišiaušė žurnalistų paklaustas, ar turi priekaištų teisėjams.

„Neturiu nieko!“ – pakėlęs toną pyko apie regbio taisykles ėmęs domėtis G.Krapikas.

Čempionai audringai vertino teisėjų darbą. Lrytas.lt šaltinių žiniomis, po rungtynių „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas priekaištais apipylė arbitrų trijulę – Gintarą Vitkauską, Antaną Ramanauską ir Andrių Malecką. Apie tai informuoja ir kitos Lietuvos žiniasklaidos priemonės.

Esą teisėjus auklėjęs kaunietis patarė jiems verčiau nesirodyti Kaune. 

Dėl arbitrų darbo spjaudėsi ne tik G.Krapikas ar P.Motiejūnas, bet ir Šarūnas Jasikevičius, Darius Songaila ir Robertas Javtokas.

„Žalgirio“ klubo atstovai buvo įsitikinę, kad būtent teisėjai prisidėjo prie „Neptūno“ pergalės.

„Nesuprantu, ką sakyti žaidėjui, jei jį tiesiog nudaužia nuo užtvaros, o švilpukas tyli. Nežinau, kaip žaidėją mokyti. Man reikės kreiptis į teisėjų asociaciją ir perklausti, gal yra kokie kitokie kriterijai, pagal kuriuos reikia žaidėjus įvesti, kad galėtume laimėti. Ir mes, ir varžovai žaidėme kietai. Bet kyla klausimų, kaip reikėtų auklėti žaidėjus“, – priekaištavo G.Krapikas.

„Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis buvo santūresnis: „Ir mes turime priekaištų teisėjams. Iš pradžių jie fiksavo kiekvieną kontaktą, bet vėliau davė pasigrumti. Tačiau jų darbą tegul vertina kiti.“

Specialistas pajuokavo, kad geriau nekritikuos teisėjų, nes LKL kaipmat skirs piniginę baudą. Pavyzdžiui, už keiksmus teisėjams ir rungtynių komisarui Kęstučiui Pilipauskui, kuris yra ir LKF teisėjų asociacijos prezidentas, Pasvalyje „Šiaulių“ vairininkas Gediminas Petrauskas gavo 300 eurų baudą ir buvo suspenduotas vienam mačui, todėl savo auklėtinių rungtynes su Vilniaus „Lietuvos rytu“ stebėjo iš svečiams skirtos žiūrovų eilės.

Prieš Naujuosius Jonavoje vyko Lietuvos krepšinio teisėjų seminaras, kuriame buvo akcentuojamas griežtesnis ginčų su teisėjais ir nepagarbos arbitrams traktavimas.

Tiesa, šį sezoną dažnai teisėjus kritikuojantys „Žalgirio“ atstovai – beveik neliečiami. Tik vienintelis Edgaras Ulanovas sausį buvo baustas technine pražanga, kai, pavyzdžiui, „Neptūnas“ sulaukė septynių baudų už technines pražangas, „Dzūkija“ – šešių.

Beje, būtent grubios teisėjų klaidos ištraukė „Žalgirį“ rungtynėse su Panevėžio „Lietkabeliu“ Kaune, kai dėl arbitrų klaidų stebuklingai pavyko išplėšti pratęsimą. Abejotinu teisėjų darbu rungtynių pabaigoje paženklintas ir susitikimas Utenoje, kur „Žalgiris“ 76:75 palaužė „Juventus“.

Tada G.Krapikas neplanavo kreiptis į teisėjų asociaciją, o P.Motiejūnas prie teisėjų rūbinės neauklėjo arbitrų brigados. Kaip po keiksmų audros Klaipėdoje reaguos LKL šį kartą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.