EUROLYGA 2023

G. Krapikui emocijų protrūkis gali kirsti per piniginę

G.Krapikas spaudos konferencijoje negailėjo kritikos teisėjams.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
G.Krapikas spaudos konferencijoje negailėjo kritikos teisėjams.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Feb 17, 2015, 12:25 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:36 PM

Po pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūno“ komandai Kauno „Žalgirio" treneris Gintaras Krapikas netvardė emocijų. Konferencijų salėje jis šaukė ir žėrė kaltinimus. Toks stratego protrūkis gali jam atsieiti nuo kelių šimtų iki beveik pusantro tūkstančio eurų.

„Nebesuprantu, kokiame sporte mes esame: galime pereiti į regbį. Nesuprantu, ką sakyti žaidėjui, jei jį tiesiog nudaužia nuo užtvaros, o švilpukas tyli. Nežinau, kaip žaidėją mokyti. Man reikės kreiptis į teisėjų asociaciją ir perklausti, gal yra kokie kitokie kriterijai, pagal kuriuos reikia žaidėjus įvesti, kad galėtume laimėti. Ir mes, ir varžovai žaidėme kietai. Bet kyla klausimų, kaip reikėtų auklėti žaidėjus“, – spaudos konferencijoje kalbėjo G.Krapikas.

Jus turite priekaištų teisėjams? – žurnalistai paklausė G.Krapiko.

„Neturiu nieko! – šaukti ėmė G.Krapikas. – Tik pasakiau, ką pasakiau. Jokių priekaištų neturiu. Tik sakiau, kad turbūt reikės žaidėjus kitaip treniruoti, nes keičiasi taisyklių traktavimas, o mes galbūt kažką praleidome.“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) direktorius Romualdas Brazauskas portalui lrytas.lt sakė, kad šiuo metu ši trenerio kalba yra nagrinėjama, o G.Krapikui gresia nemenka bauda.

„Šį ir kitus poelgius įvertinsime ir vėliausiai trečiadienį bus priimtas sprendimas. Kokie yra kiti poelgiai? Dėl šių rungtynių. Kai bus priimtas sprendimas, tuomet ir bus žinios“, – nedetalizavo R.Brazauskas.

„Žalgirio“ strategui gresia sankcijos nurodytos LKL nuostatų 30.8 straipsnyje. Už viešus grasinimus, įžeidinėjimus, nepagrįstą kritiką, tikrovės neatitinkančios informacijos, žeminančios fizinio asmens garbę ir orumą, juridinio asmens reputaciją ar kenkiančios LKL interesams taip pat krepšinio įvaizdžiui platinimą.

Jei LKL drausmės komitetas nuspręs, kad G.Krapikas nusižengė šioms nuostatoms, jam gresia bauda nuo 289,62 eurų iki 1448,10 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.