EUROLYGA 2023

K. Durantas kritikavo žurnalistus: „Š*dą jūs išmanot“

Kevinas Durantas spjovė į mandagumą ir per NBA Visų žvaigždžių savaitgalį išsakė savo požiūrį į žurnalistus.

K.Durantas pareiškė, kad nebeketina kalbėti tik gražiai.<br>AP nuotr.
K.Durantas pareiškė, kad nebeketina kalbėti tik gražiai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2015, 9:40 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:19 AM

„Š*dą jūs išmanot“, – pareiškė „Oklahoma City Thunder“ žvaigždė, kai žurnalistams parūpo sužinoti jo nuomonę apie spekuliacijas, kad ekipos treneris Scottas Brooksas gali prarasti darbą.

S.Brooksas pastaruosius dvejus metus žiniasklaidoje sulaukia daug kritikos. K.Durantas visuomet gynė trenerį.

Po minėto jo pareiškimo žurnalistai pasidomėjo, apie ką mieliau kalbėtų K.Durantas.

„Jeigu atvirai, su jumis kalbu tik dėl to, kad privalau, – teigė krepšininkas. – Tad man visiškai nesvarbu. Jūs nesate mano draugai. Parašysite tai, ką norėsite parašyti. Vieną dieną mus mylėsite, o kitą nekęsite. Tokia viso to dalis.“

K.Duranto žodžiai stebina krepšinio pasaulį. 26 metų žaidėjas visuomet garsėjo mandagiais pasisakymais, buvo laikomas politiškai korektišku, tačiau jo žodžiai vis aštrėja.

NBA užkulisiuose manoma, kad pokyčius sukėlė pasikeitusi krepšininko situacija – jis patyrė keletą rimtų traumų ir apmaudas kelia erzelį. K.Durantas šį sezoną praleido 26 mačus, tačiau pats tikina, kad pasiekė amžių, kai gali save išreikšti.

„Per pirmuosius porą metų NBA aš ieškojau savęs. Manau, kad dažniausiai reaguodavau taip, kaip dauguma norėjo, ar priklausomai nuo to, kokiu žmogumi jie mane įsivaizdavo, – sakė K.Durantas. – Aš tiesiog mokausi būti savimi, stengiuosi nustoti galvoti, ką mano kiti. Žinoma, aš padarysiu klaidų. Noriu vaikams parodyti, kad sportininkai, pramogų pasaulio atstovai nėra robotai. Mes turime jausmus ir aš mėginu išreikšti savuosius. Aš neketinu sėdėti ir it užprogramuotas sakyti tai, kas teisinga. Su tuo jau baigiau. Mėginsiu būti savimi ir toliau augsiu, kaip žmogus.“

K.Durantas taip pat pareiškė, kad žurnalistai neturėtų dalyvauti geriausiųjų rinkimuose. Vietoje jų siūlo leisti balsuoti patiems žaidėjams.

„Žurnalistai gauna per daug galios, kai balsuoja, nors nelabai apie tai išmano arba bent jau žino mažiau nei mes patys, – sakė K.Durantas. – Mes žaidžiame tarpusavyje kiekvieną vakarą, kovojame kartu. Mes žinome, ką jie kalba aikštėje, kaip elgiasi su komandos draugais. Mes žinome, kaip jie rengiasi mačams ir mūsų balsas svarbus. Tokia nuomonė turėtų būti įtraukta į balsavimą. Nemanau, kad jūs (žurnalistai, – Red.) žinote tiek, kiek mes, tad nesuprantu, kodėl jums suteikiama daugiau galių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.