EUROLYGA 2023

Su Mozartu save lyginęs Kobe nežino, ar atgims NBA aikštelėje

Per du sezonus – vos 41 NBA reguliariojo sezono rungtynės iš 164-ių. Kobe Bryanto traumos pakurstė kalbas apie „Los Angeles Lakers“ lyderio karjeros saulėlydį ir galbūt netgi galimą karjeros pabaigą.

K.Bryantas į aikštę grįš tik už 8-9 mėnesių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Bryantas į aikštę grįš tik už 8-9 mėnesių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2015, 7:14 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:21 PM

NBA televizijai išskirtinį interviu davęs penkiskart lygos čempionas pasakojo apie galimybes sugrįžti į aikštelę.

Viena aišku, kad Kobe tikrai nekabins sportbačių ant vinies, bet didžiausias klaustukas – koks po traumų bus jo meistriškumas?

Motyvuoja „Spurs“ pavyzdys

„Negaliu sakyti, kad tai pabaiga“, – NBA televizijai tvirtino K.Bryantas.

„Lakers“ gynėjas pusiau juokais, pusiau rimtai lygino save su „San Antonio Spurs“ veteranais.

„Maniau, kad „Spurs“ atėjo galas dar prieš 20 metų, bet tie vyrukai vis dar laimi. Todėl negaliu sakyti, kad mano erai atėjo galas, nes lygiai taip pat maniau, jog „Spurs“ pergalės baigėsi. Tikiuosi, kad taip atgimsiu ir aš“, – kalbėjo 198 cm ūgio krepšininkas.

Motyvacijos grįžti į aikštę „Lakers“ simboliui netrūksta. Jis nori pasitikrinti, ar dar gali lygiuotis su geriausiais pasaulio krepšininkais.

„Mane motyvuoja pats sugrįžimo procesas. Noriu pamatyti, ar vis dar galiu. Nežinau, ar taip yra, bet noriu išsiaiškinti. O darysiu tą patį, kaip ir visada: šlifuosiu kiekvieną detalę ir kasdien dirbsiu“, – apie reabilitaciją po peties traumos kalbėjo K.Bryantas.

Medikai prognozuoja, kad į aikštę NBA veteranas galės grįžti po beveik 9 mėnesių. Tai bus jau 20-asis K.Bryanto sezonas NBA.

Jis tiki, kad „Lakers“ kitąmet vėl bus pajėgūs kautis dėl čempionų žiedų. Šiemet su 13 pergalių ir 40 nesėkmių Los Andželo komanda Vakaruose žengia priešpaskutinė keturiolikta.

„Tikiu, kad galime suburti čempioniško kalibro sudėtį“, – optimizmo neprarado K.Bryantas.

Citavo Mozartą

Išskirtiniame interviu Kobe atsišaudė į kritikų pastabas. NBA superžvaigždei priklauso ne pats garbingiausias rekordas – daugiausia pramestų metimų.

Bet K.Bryantas nemano, kad mesdavo į krepšį per dažnai.

„Aš per daug mėčiau į krepšį dar būdamas aštuonerių. Bet viskas priklauso nuo to, kaip į viską pažiūrėsi. Kai kurie sako, kad Mozarto kompozicijose buvo per daug natų. O Mozartas kritikams yra pasakęs, kad natų nebūna nei per daug, nei per mažai – tik tiek, kiek reikia“, – panašumų tarp savęs ir muzikos genijaus rado Kobe.

K.Bryantui priklauso ir kur kas garbingesnis rezultatas. „Lakers“ žaidėjas šį sezoną pralenkė Michaelą Jordaną rezultatyviausių visų laikų krepšininkų sąraše. Kobe sąskaitoje – 32 tūkst. 482 taškai. NBA istorijoje jis rikiuojasi trečias.

Kitą sezoną būdamas 37-erių K.Bryantas uždirbs 25 milijonus JAV dolerių. Šį sezoną į jo sąskaitą sukapsės 23,5 milijono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.