EUROLYGA 2023

G. Dragičius nepasitiki „Suns“ klubu ir nori išvykti

Daugiau ne 5 sezonus „Phoenix Suns“ komandos garbę gynęs Goranas Dragičius apsisprendė. Slovėnijos krepšinio žvaigždė per artimiausią parą taps jau kitos NBA komandos nariu.

G.Dragičius nori palikti „Suns“ klubą.<br>AP nuotr.
G.Dragičius nori palikti „Suns“ klubą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2015, 1:50 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:20 PM

28 metų 191 cm ūgio gynėjas atvirai pareiškė, kad nebenori atstovauti „Suns“ ekipai, nenori su ja pratęsti kontrakto, kuris baigiasi po šio sezono, ir siekia, kad būtų iškeistas.

Ketvirtadienį NBA lygoje baigiasi laikotarpis, per kurį ekipos gali mainytis žaidėjais, todėl per artimiausias valandas paaiškės, kur persikels vienas geriausių lygos gynėjų.

„Daugiau jais nebepasitikiu“, – atvirai po treniruotės apie „Suns“ pareiškė G.Dragičius.

Slovėnas neslepia nepasitenkinimo jam skiriamu vaidmeniu komandoje. Praėjusį sezoną G.Dragičius pagal pelnomus taškus ir rezultatyvius perdavimus buvo trečias NBA lygoje, o šį sezoną jis nebesijaučia pilnaverčiu komandos nariu.

„Praėjęs sezonas buvo puikus, šis – jau kitoks. Stovėti kampe... tai ne mano žaidimas. Būti įžaidėju, turėti kamuolį savo rankose ir stengtis žaisti dėl kitų. Štai, koks aš esu žaidėjas“, – dėstė G.Dragičius, kuris šį sezoną aikštėje praleidžia po 33 minutes, per kurias pelno po 16,2 taško, atkovoja po 3,6 kamuolio ir atlieka po 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

Praėjusį sezoną gynėjas rinkdavo po 20,3 taško ir atlikdavo po beveik 6 rezultatyvius perdavimus.

G.Dragičiui dažnai tenka dalintis minutėmis su dar dviem įžaidėjais – Ericu Bledsoe ir Isaiah Thomasu. Pasitaiko, kai visi trys įžaidėjai vienu metu būna aikštėje ir tai kelia G.Dragičiaus nepasitenkinimą.

Tai, kad slovėnas neliks Finikso komandoje, patvirtino ir jo agentas Biilas Duffy. Jis patvirtino, kad „Suns“ neturi jokių galimybių, kad įkalbėtų G.Dragičių likti komandoje.

Per savo karjerą „Suns“ ir vieną sezoną „Houston Rockets“ žaidęs G.Dragičius su „Suns“ 2010 metais buvo pasirašęs penkerių metų 30 mln. JAV dolerių kontraktą.

Po to, kai „Suns“ praėjusią vasarą netikėtai pasirašė naują kontraktą su E.Bledsoe, o I.Thomasui pasiūlė ketverių metų 70 mln. JAV dolerių sutartį, tapo aišku, kad įžaidėjo pozicijoje tampa ankšta.

JAV žiniasklaida rašo, kad G.Dragičius įteikė „Suns“ vadovams sąrašą komandų, kuriose po mainų jis norėtų atsidurti. Žinoma, kad šiame sąraše yra „New York Knicks“ ir „Los Angeles Lakers“. Slovėną turėtų įsigyti ta komanda, kuri vasarą pasiūlys naują penkerių metų sutartį.

Taip pat skelbiama, kad po mainų „Suns“ paliks ir G.Dragičiaus brolis Zoranas, kuris į Finiksą atvyko praėjusią vasarą, bet ekipoje atliko epizodinį vaidmenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.