EUROLYGA 2023

Rekordiniai mainai: K. Garnettas į Minesotą, Dragičiai į Majamį

Tai buvo rekordinė NBA mainų naktis. Net 37 krepšininkai kraunasi lagaminus ir rengiasi kelionėms į kitas NBA komandas. Tarp jų ir lygos žvaigždės – Kevinas Garnettas į „Minnesota Timberwolves“, o slovėnas Goranas Dragičius – „Miami Heat“. Naują gerai žinomą komandos draugą turi ir Donatas Motiejūnas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2015, 7:09 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:24 PM

Grįžta namo

Skambiausiai paskutinę mainų dieną nuskambėjo NBA veterano Kevino Garnetto pavardė.

38 metų 211 cm ūgio puolėjas iš „Brooklyn Nets“ keliasi į buvusią savo komandą – „Minnesota Timberwolves“.

„Vilkai“ į Brukliną išsiuntė puolėją Thaddeusą Youngą.

K.Garnettas sužibėjo būtent Minesotoje. „Timberwolves“ aprangą krepšininkas vilkėjo 12 pirmųjų savo karjeros NBA metų.

Šis sezonas NBA senbuviui klostėsi sudėtingai. K.Garnettas rinko vid. 6,8 taško ir 6,8 atkovoto kamuolio.

Broliai slovėnai – Majamyje

Bent kelių NBA ekipų medžiotas slovėnas Goranas Dragičius keliasi į Majami. „Phoenix Suns“ 28 metų 191 cm ūgio gynėją išsiuntė į „Miami Heat“.

Kartu su G.Dragičiumi „Heat“ aprangą užsivilks ir brolis Zoranas Dragičius.  

„Pasiruoškite drakonų ugniai Majamyje“, – „Twitter“ paskyroje mainais buvo patenkintas G.Dragičius.

Į Fyniksą iš Majamio keliasi puolėjas Danny Grangeris. 

Šis sezonas G.Dragičiui buvo prastesnis nei praėjęs. Slovėnijos krepšinio žvaigždė rinko vid. 16,2 taško ir atliko 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

G.Dragičius ketvirtadienio popietę dar dalyvavo „Suns" treniruotėje.

Majamyje įvyko daugiau permainų. Įžaidėjas Norrisas Cole‘as persikėlė į „New Orleans Pelicans“, o iš šio klubo į Majamį atvyko atakuojantis gynėjas Johnas Salmonsas. 

„Thunder“ pridėjo Turkijos talentą

 Vidurio puolėjais apsikeitė „Utah Jazz“ ir „Oklahoma City Thunder“ klubai.

Vid. 13,8 taško ir 7,8 atkovoto kamuolio renkantis 22-ejų turkų talentas Enesas Kanteris išmainytas į Oklahomos komandos aukštaūgį Kendricką Perkinsą (vid. 4 tšk., 5,5 atk. kam.). 

Šie manai turėtų ženkliai pakelti „Thunder“ akcijas kovoje dėl NBA čempionų žiedų, nes dabar prie Kevino Duranto, Russello Westrbrooko ir Serge Ibakos prisidėjo dar vienas puolti mokantis žaidėjas.

Naujas lietuvio draugas

Donatas Motiejūnas turės naują komandos draugą. „New York Knicks“ į „Houston Rockets“ ekipą iškeitė argentinietį Pablo Prigioni.

„Knicks“ gavo du „Rockets“ klubo ateities NBA naujokų biržos antrojo rato šaukimus ir rusą Aleksejų Švedą.

37-erių atakų organizatorius iš Argentinos šį sezoną rinko vidutiniškai 4,7 taško ir atliko 2,4 rezultatyvaus perdavimo. 

Į Hjustoną taip pat persikėlė „Philadelphia 76ers“ atakuojantis gynėjas KJ McDanielsas (vid. 9,2 tšk.). Į Filadelfiją išskrido gynėjas Isiah Canaanas ir antrojo rato šaukimas.

„Nuggets“ atlaisvino piniginę

„Nuggets“ vieną savo lyderių Arroną Afflalo (vid. 14,5 tšk.) ir kitą gynėją Alonzo Gee iškeitė į „Portland Trail Blazers“ atstovus Willą Bartoną, ispaną Victorą Claverą ir du ateities NBA naujokų biržos antrojo rato šaukimus.

„Nuggets“ atsisveikino su dar vienu žaidėju. Į Filadelfijos „76ers“ išsiųstas vidurio puolėjas JaVale‘as McGee ir NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimas.

Šį sezoną 27-erių „centras“ uždirbo net 11 milijonų JAV dolerių, o kitą gaus 12-a, tačiau „Nuggets“ gretose pelnydavo tik vid. 5,2 taško.

„Nuggets“ mainais už aukštaūgį negavo nieko, tačiau gerokai atlaisvino piniginę. Šiais dviem mainais Denverio klubas sutaupė beveik 18 milijonų.

Kiti mainai

Įvyko didžiuliai keturių klubų mainai.    

„Suns“ papildė gynėjai Brandonas Knightas ir Marcusas Thorntonas bei klubas gavo 2016-ųjų NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimą. „Milwaukee Bucks“ sustiprino Michaelas Carteris-Williamsas, Tyleris Ennisas ir Milesas Plumlee, „Boston Celtics“ klubui atiteko Isaiah Thomasas, o „Philadelphia 76ers" tenkinosi NBA naujokų biržos šaukimais. 

 Be to, „Pistons“ už italą Luigi Datome ir švedą Joną Jerebko gavo „Boston Celtics“ puolėją Tayshauną Prince‘ą. 

Į Detroitą taip pat persikėlė „Thunder“ įžaidėjas Reggie Jacksonas, o mainais Oklahomos klubas gavo Kyle'ą Singlerį ir gynėją DJ Augustiną.

„Sacramento Kings“ ir „Washington Wizards“ ekipos apsikeitė įžaidėjais. Vietoje Ramono Sessionso į Sakramentą keliasi vienas vyriausių NBA krepšininkų 38-erių Andre Milleris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.