EUROLYGA 2023

A. Šikšnius po pralaimėjimo tūžo: „Žaidėme kaip mergaitės“

Vieningi ir triukšmingi. Tokie ant „Žalgirio“ arenos parketo savaitgalį skrajojo kovingieji „Šiaulių“ krepšininkai, savo ryžtingumu prasiskynę kelią pro LKL vicečempioną Klaipėdos „Neptūną“, apkandžioję Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir mūšyje dėl bronzos galiausiai palaužę Utenos „Juventus“ – 77:62.

„Šiauliečiai“ panaikino dviženklį skirtumą ir kiek netikėtai iškovojo bronzos medalius.<br>G.Šiupario nuotr.
„Šiauliečiai“ panaikino dviženklį skirtumą ir kiek netikėtai iškovojo bronzos medalius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Feb 22, 2015, 8:06 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 7:58 AM

„Šiauliai“ panaikino dviženklį skirtumą ir po pertraukos tiesiog nunešė atsipalaidavusius uteniškius.

„Visas trejas rungtynes atidavėme visas jėgas. Netgi pralaimėjus vakarykštes rungtynes žaidėjams priekaištų dėl kovingumo nebuvo. Pirmojoje pusėje to trūko. Abi komandos buvo pavargusios. Tą rodė pataikymas, sprendimai, klaidos. „Juventus“ klydo vien iš nuovargio. Bet gerai, kad pamiršome tą nuovargį ir jį perlipome“, – šiauliečiais didžiavosi treneris Gediminas Petrauskas.

Spindėjo ne tik G.Petrauskas, bet ir bronzinis jo medalis ant kaklo.

„Tai – ilgai siekta pergalė. Sezonas mums nėra toks, kokio norėtume ir kaip galėtume žaisti. Bet vyrai patys sakė rūbinėje, kad šis turnyras davė daug naudos. Stengsimės nuo šitos vietos kabintis vis aukščiau“, – mintimis į LKL jau persikėlė „Šiaulių“ strategas.

„Antrąją pusę sužaidėme kaip mergaitės“, – pareiškė 16 taškų „Juventus“ klubui pelnęs Arvydas Šikšnius.

Jis net pyktelėjo paklaustas, ar „Juventus“ antrojoje rungtynių pusėje subyrėjo dėl nuovargio.

„Koks „pavargome“? Jie irgi žaidė tris dienas su maža rotacija, – teigė A.Šikšnius. – Neįsivaizduoju. Gal patikėjome pergale ir pradėjome žaisti po vieną. Pirmojoje pusėje žaidėme kaip komanda, tai ir buvo rezultatas.“

„Džiugu būti tarp keturių stipriausiųjų, bet labai skaudu pralaimėti paskutinį mačą. Ir dar taip. Blogas ženklas – paskutinis „Šiaulių“ atkovotas kamuolys puolime antrojo kėlinio pabaigoje. Tai, kaip tu išeini į rūbinę, yra labai svarbu. Per pertrauką akcentavome, kad grįžus į aikštę reikės labai protingai ir komandiškai žaisti. Nieko nereikėjo keisti. Bet vienas paprastas dalykas – iš po krepšio prametėme gal 12 metimų. Atsirado nervai, o „Šiauliai" tą pajautė, sugrįžo į rungtynes ir baigė jas labai kovingai“, – rungtynes apibendrino „Juventus" treneris Dainius Adomaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.