EUROLYGA 2023

G.Krapikas: „Pabaiga nebuvo čempioniška, bet nusipelnėme titulo“

Robertas Javtokas krauna kamuolį iš viršaus, pakelia įsisiautėjusius sirgalius iš savo vietų ir „Žalgirio“ arenoje aidi „Taurė jau mūsų!“. Užsigrūdinę Lietuvos čempionai panaikino 10 taškų skirtumą ir galingais Edgaro Ulanovo bei Siim-Sander Venės dūžiais susigrąžino trofėjų į savo kolekciją. LKF taurės finale „Žalgiris“ 82:76 pranoko Vilniaus „Lietuvos rytą“.

G.Krapikas iškovojo pirmąją LKF taurę kaip vyr. treneris.<br>G.Šiupario nuotr.
G.Krapikas iškovojo pirmąją LKF taurę kaip vyr. treneris.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2015-02-22 23:00, atnaujinta 2018-01-08 10:08

S.Venė ir E.Ulanovas ketvirtajame kėlinyje kartu pelnė 13 taškų ir būtent jie lemiamu metu pasiuntė „Lietuvos rytą“ į nokautą.

Lemiamame ketvirtyje Gintarui Krapikui netgi neprireikė legionierių Willo Cherry ir Jameso Andersono – žaidimo vadžias patikimai valdė minėtieji du lietuviai ir Lukas Lekavičius.

„Kai turnyras baigėsi pergale, nėra kaip kitaip jo vertinti. Noriu pasveikinti žaidėjus, visi nusipelnėme titulo. Galbūt pabaiga nebuvo čempioniška, bet užtikrintai kontroliavome rungtynių eigą. Susikrovėme pakankamą taškų atsargą rungtynių pabaigai. Nors paskutinės minutės buvo nervingos, jos nebuvo labai pavojingos“, – rungtynes spindėdamas iš laimės apibendrino Gintaras Krapikas.

Marcelo Nicolai nepavyko per 10 dienų nulipdyti čempioniškos komandos. Bet 43 metų strategas tikino, kad „Lietuvos rytas“ dedasi tvirtus pamatus ateities kovoms.

„Didžiuojuosi žaidėjais. Jie kovojo iki pabaigos ir niekada nepasidavė. Tai buvo geras pagrindas dirbti toliau ir tobulėti“, – teigė argentinietis.

„Sudėtinga vytis „Žalgirį“. Puikiai pradėjome rungtynes, bet antrajame kėlinyje daug klydome, prasidėjo pražangos, praleidome 6 taškus, jie pataikė tritaškius, įgavo pasitikėjimą ir buvo sunku sustabdyti „Žalgirį“. Bandėme tai padaryti, bet nepavyko. Pabaigoje reikėjo verstis per galvas ir veltis į sudėtingas situacijas. Buvo sunku“, – kalbėjo M.Nicola.

„Lietuvos ryto“ puolėjo Gedimino Oreliko teigimu, pralaimėjimą lėmė duobė antrajame kėlinyje.

„Rungtynes pradėjome labai gerai. Visi buvome užsivedę. Antrajame kėlinyje patekome į duobę ir pralaimėjome svarbią atkarpą. O vėliau vijomės varžovus, bet prieš tokią komandą kaip „Žalgiris" tai daryti sudėtinga. Pavijome trečiojo kėlinio pabaigoje, bet ar neužteko jėgų, ar ko, tačiau „Žalgiris“ vėl pabėgo į priekį ir pralaimėjome“, – kalbėjo G.Orelikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.