EUROLYGA 2023

NBA klubų radaruose – Artūras Gudaitis

Jaunasis Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis jau kitą sezoną gali žaisti NBA. Krepšininko agentas Tadas Bulotas televizijai „Sport 1“ patvirtino, kad 21 metų 208 cm ūgio krepšininkas dalyvaus NBA naujokų biržoje.

A.Gudaičiui prognozuojamas šaukimas šių metų NBA naujokų biržoje.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Gudaičiui prognozuojamas šaukimas šių metų NBA naujokų biržoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2015, 12:03 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:49 AM

1993 metais gimę krepšininkai gali būti automatiškai pakviesti naujokų biržoje. Pateikti paraiškos apie dalyvavimą biržoje jiems nereikia.

NBA naujokų biržos šaukimus prognozuojantis portalas „Draft Express“ spėja, kad lietuvis savo pavardę gali išgirsti 53-iuoju numeriu.

Šis šaukimas priklauso „Los Angeles Lakers“ ekipai.

„NBA skautai jį seka ir klausia tiek mūsų, tiek „Žalgirio“. Artūras yra matomas NBA komandų“, – teigė A.Gudaičio agentas T.Bulotas.

Galingo sudėjimo vėlai į krepšinį atėjęs aukštaūgis šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 15 minučių renka 6,3 taško ir sugriebia 4,1 atšokusio kamuolio.

LKL pirmenybėse A.Gudaičio rezultatai solidesni – vid. 9,7 taško ir 5,9 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Ir daugiau lietuvių yra ant NBA slenksčio.

T.Buloto teigimu, Krasnodaro „Lokomotiv“ įžaidėją Mantą Kalnietį stebi bent 6 NBA klubai, tarp kurių – ir „Lakers“ bei „New York Knicks“. Labiausiai Lietuvos rinktinės atakų organizatoriumi domisi „Indiana Pacers“.

Tiesa, pusmetį nežaidęs 28-erių M.Kalnietis tik neseniai grįžo į aikštę po sunkios peties traumos, todėl NBA komandos įdėmiai stebi jo reabilitaciją.

Daug kalbama ir apie Malagos „Unicaja“ puolėjo Mindaugo Kuzminsko galimybes praverti NBA duris. Vis dėlto 25-erių 205 cm ūgio krepšininkui dar reikėtų įrodyti savo vertę NBA komandų stovyklose ir vasaros lygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.