EUROLYGA 2023

Kauno krepšininkės sieks bronzos

Kauno „LSU-Aisčių“ komandai nepavyko prasibrauti į Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finalą, bet krepšininkės gali miestui dovanoti bronzos medalius.

R.Maceina pabrėžė, kad reikia užmiršti sezono pergales prieš Klaipėdos klubą.<br>L.Šilkaičio nuotr.
R.Maceina pabrėžė, kad reikia užmiršti sezono pergales prieš Klaipėdos klubą.<br>L.Šilkaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

Apr 4, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:48 PM

„LSU-Aistės“ dėl trečiosios vietos kovos su viena pagrindinių varžovių reguliariajame sezone Klaipėdos „Fortūnos“ komanda. Ekipos varžysis iki trijų pergalių, tad intrigos tikrai netrūks.

„Aistės“ dėl vietos finale kovojo su antrąją vietą reguliariajame sezone užėmusia Marijampolės „Sūduvos“ ekipa, tačiau ši pademonstravo pranašumą, kai laimėjo abu mačus – 95:65, 87:53.

„Stipriai nepasipriešinome, bet tam buvo objektyvių priežasčių. Mūsų krepšininkės žaidė po studenčių varžybų, buvo nuvargusios.

Nežaidė pagrindinė vidurio puolėja Monika Petrauskaitė. Tikėjomės pakovoti Kaune, bet tada praradome pagrindinę įžaidėją, – kalbėjo „LSU-Aisčių" treneris Ričardas Maceina. – „Sūduva“ šį sezoną patyrė pralaimėjimų, tad manėme, kad galime eiti toliau. Gaila, kad taip viskas sutapo.“

Ketvirtfinalyje „LSU-Aistės“ nugalėjo Lino Šalkaus treniruojamą Kauno rajono „Sirenų“ komandą. Dėl trečiosios vietos R.Maceinos ekipa žais su Klaipėdos „Fortūna“. „Fortūna“ dėl vietos finale žaidė su reguliariojo sezono nugalėtoja „Utenos“ komanda, bet pralaimėjo 57:70 ir 38:77.

Reguliariojo sezono pabaigoje „LSU-Aistės“ ir „Fortūna“ stumdėsi dėl trečiosios vietos, kaunietės pasirodė geriau.

„Vyks stipri ir įnirtinga kova. Esame lygiavertės komandos, gerai viena kitą pažįstame. Viskas prasideda iš naujo. Tos trys pergalės reguliariajame sezone – nubrauktos. Vėl turėsime įrodyti pranašumą“, – apie kovą dėl trečiosios vietos kalbėjo R.Maceina.

Mažasis finalas prasidės balandžio 7 dieną Kaune. Antrosios rungtynės vyks balandžio 9 dieną Klaipėdoje. Balandžio 13 dieną serija sugrįš į Kauną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.