EUROLYGA 2023

D. Casey nustatė, kada J. Valančiūnas neturi gauti kamuolio

Nepaisant to, kad NBA laida „The Starters“ puolėją Joną Valančiūną laiko vienu labiausiai nuvylusių krepšininkų, vis dėlto „Toronto Raptors“ puolėjo statistikos rodikliai per pastarąsias rungtynes kilo.

„Raptors" treneris papasakojo apie taisyklę, skirtą J.Valančiūnui.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
„Raptors" treneris papasakojo apie taisyklę, skirtą J.Valančiūnui.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 5, 2015, 9:13 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:06 PM

J.Valančiūnas šį sezoną renka po 12,3 taško, atkovoja po 8,7 kamuolio, atlieka po 0,5 rezultatyvaus perdavimo.

Tačiau per pastarąsias 11 rungtynių jo statistikos rodikliai pakilo. Jis rinkdavo po 14,1 taško, atkovodavo po 9,2 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Gerą pasirodymą jis pratęsė ir rungtynėse su „Boston Celtics“. 22 metų 213 cm ūgio lietuvis pelnė 12 taškų ir atkovojo 14 kamuolių, bet „Raptors“ pralaimėjo 116:117.

„Raptors" treneris Dwane'as Casey prisipažino, kad komandoje yra taisyklė, kada žaidėjai gali atiduoti kamuolį J.Valančiūnui.

„Dabar, kai Kyle'as Lowry yra iškritęs iš rikiuotės, Joną kamuolys turėtų pasiekti dažniau. Mums reikia jėgos puolime. Kartu su K.Lowry ir DeMaru DeRozanu jis yra lyg trečias variantas.

Mes turime dar labiau pasistengti, kad jis gautų kamuolį. Tačiau tuo pačiu, jis turi mus sutikti pusiaukelėje ir įkirsti giliau į baudos aikštelę.

Mes turime taisyklę, kai Jonas yra išstumtas iš baudos aikštelės, mes jam kamuolio neduodame. Tokia mūsų taisyklė, o jį tai skatina kovoti dėl vietos baudos aikštelėje“, – aiškino D.Casey.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.