EUROLYGA 2023

„Spurs“ ateitis: ar T. Duncanas ir kompanija padės tašką?

Vieną dieną „San Antonio Spurs“ branduolys draugiškai vieni kitiems paspaus rankas ir pakabins batelius ant vinies, bet ta diena, pasak trenerio Greggo Popovichiaus, ateis ne taip greitai, kaip spėjo kai kurie specialistai. Kai „Spurs“ krepšininkai 109:111 pralaimėjo septintąsias intriguojančios pirmojo NBA atkrintamojo etapo serijos rungtynes „Los Angeles Clippers“, ekspertai ėmė svarstyti, ar tai sukels dideles permainas.

T.Duncanas dar nenori daryti pareiškimų apie ateitį.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
T.Duncanas dar nenori daryti pareiškimų apie ateitį.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2015, 5:32 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 6:47 PM

„Žmonės pastaruosius penkerius metus klausia apie Timą Duncaną, Manu Ginobili ar mane patį, ką mes ketiname daryti. Aš neįsivaizduoju. Mes, veikiausiai, sugrįšime. Čia moka gerai. Manote, kad meluoju?“, – juokėsi G.Popovichius.

Žaidėjų nespaus

39 metų T.Duncano ir 37-erių M.Ginobili sutartys jau greitai baigs galioti, o G.Popovichius yra sakęs, kad pasitrauks kartu su T.Duncanu. Ši grupė yra penkiskart laimėjusi NBA titulą. Ar jie pasitrauks dabar? Treneris užsiminė, kad neturėtų.

NBA pasaulyje dėl „Spurs“ branduolio aišku tik viena – sprendimą priims tik patys krepšininkai ir treneris. O iki to laiko „Spurs“ generalinis direktorius R.C Bufordas net nenori galvoti apie ateitį, kurioje nebus T.Duncano, M.Ginobili ar G.Popovichiaus.

„Visa komanda ir klubas bus visiškai kitokia. Su kitais žmonėmis tapsime visiškai kitokie. Bet mes tikrai neketiname jų spausti. Jie turės apie tai pakalbėti tarpusavyje, o mes turėsime laiko juos išklausyti ir imtis kažkokių veiksmų“, – sakė R.C.Bufordas.

Jis priminė, kad ir anksčiau buvo kalbama apie „Spurs“ pabaigą, kuri iki šiol taip ir neatėjo.

„2010-aisiais visi manė, kad jau baigėme. Bet šių žmonių atsidavimas sportui ir klubui kalba už save“, – sakė R.C.Bufordas.

Kalba miglotai

M.Ginobilis iškart po pralaimėjimo apie ateitį kalbėti nenorėjo. „Nenoriu priimti jokių sprendimų po nusivylimo“, – sakė jis. Argentinietis pabrėžė, kad šiemet jautėsi sveikesnis nei prieš dvejus metus, kai svarstė apie pasitraukimą. Tuomet „Spurs“ finalo serijoje nusileido „Miami Heat“ ekipai, bet M.Ginobilis taško nepadėjo.

„Buvau labai nusivylęs, bet jaučiau, kad dar nesu buvęs krepšininkas. Žinote, dar turėjau, ką įrodyti. Pastarieji dveji metai suteikė daug džiaugsmo“, – sakė M.Ginobilis.

T.Duncanas NBA atkrintamosiose vidutiniškai pelnė 17,9 taško ir atkovojo 11,1 kamuolio. Tokie skaičiai papuoštų bet kurio jaunojo krepšininko statistiką. Paklaustas apie ateitį, T.Duncanas atsakė trumpai.

„Dar neketinu daryti jokių pareiškimų“, – sakė jis.

Artimas T.Duncano draugas dar prieš šeštadienio mačą „San Antonio Express-News“ teigė, kad būtų labai nustebęs, jeigu šis nuspręstų dėti tašką.

„Jis ir toliau yra grupės lyderiu, uola, už kuriuos visi stovime, – apie T.Duncaną kalbėjo R.C.Bufordas. – Ateis laikas, kai jų sprendimai bus kitokie, bet dabar nematau krepšininkų, kurie būtų apsisprendę dėti tašką.“

T.Duncanas ir M.Ginobilis yra tarp dešimties „Spurs“ žaidėjų, kurie vasarą taps laisvaisiais agentais. Tarp jų – starto penketo puolėjas Kawhi Leonardas (apribotas) ir Danny Greenas (ne apribotas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.