EUROLYGA

Įžvalgusis S. Curry atsisakė milijonų, nes nebuvo pasirengęs NBA

S.Curry atsiėmė reguliariojo NBA sezono MVP titulą.<br>AP nuotr.
S.Curry atsiėmė reguliariojo NBA sezono MVP titulą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-06 15:09, atnaujinta 2018-01-04 19:11

Šio NBA regiuliariojo sezono naudingiausiu žaidėju pripažintas Stephenas Curry galėjo anksčiau pasirodyti stipriausioje pasaulyje krepšinio lygoje. „Golde State Warriors“ įžaidėjas NBA duris atvėrė 2009 metais, tačiau tokią galimybę jis turėjo dar 2008-aisiais.

2008 metais S.Curry galėjo padėti parašą ant milijonus žadėjusios sutarties, kai buvo kviečiama į NBA naujokų biržą, bet krepšininkas nutarė, kad dar metus turėtų pažaisti universitete.

2008-ųjų kovą S.Curry vedė „Davidson Wildcats“ komanda į elitinių NCAA komandų aštuonetuką. Ten „Wildcats“ nusileido Kanzaso universitetui, kuris vėliau tapo čempionu.

Tačiau S.Curry buvo pastebėtas. Jis greitai tapo JAV krepšinio sensacija ir sulaukė daugybės dėmesio, tačiau užuot staigiai šokęs į NBA platybes, S.Curry paskelbė, kad tęs savo karjerą Davidsono universitete.

„Nemanau, kad esu pasirengęs“, – tuomet pareiškė S.Curry, kuris į savo karjerą žiūrėjo plačiau ir žinojo, kad ir kitąmet turės šansą. Galbūt ir geresnį.

Didžiausia problema, apie kurią kalbėjo specialistai, buvo ta, kad S.Curry savo pirmuosius du sezonus Davidsono universitete leido atakuojančio gynėjo pozicijoje, o įžaidėjo vaidmenį gavo vyresnis Jasonas Richardsas.

Kai S.Curry paskelbė, kad dar žais universitet, „DraftExpress“ žadėjo šiam žaidėjui atsarginio gynėjo vaidmenį, nes jis realiai buvo per mažas žaisti atakuojančiu gynėju, o apie įžaidėjo savybes tiesiog niekas nežinojo.

Kitą sezoną Davidsono universiteto komandai nepavyko pasiekti NCAA turnyro. Komanda pralaimėjo jau antrajame NIT etape, o S.Curry išnyko iš daugeliu sirgalių radaro.

Tačiau S.Curry padarė tai, dėl ko iš dalies ir nutarė likti universitete. Jis žaidė įžaidėjo pozicijoje ir NBA klubai ėmė jį vertinti labiau nei anksčiau.

Praėjus vienuolikai mėnesių nuo pirmojo įvertinimo, „DraftExpress“ pakeitė savo požiūrį į krepšininko sprendimą likti su „Wildcats“.

„Didžiausias nušvitimas šioje situacijoje yra ta, kad S.Curry perėjo į įžaidėjo poziciją. Jis, savaime suprantama, išlaiko atakuojantį braižą, bet organizuodamas atakas S.Curry neatrodė savanaudiškas. Jis pademonstravo gerą aikštės matymą ir gebėjimą įtraukti ekipos žaidėjus. Jis gerai žaidžia du prieš du ir yra atlieka gerokai kūrybingesnius perdavimus. Jis moka žaisti įvairiu greičiu, – rašė „DraftExpress“, – Jis, veikiausiai, niekada nebus tikruoju įžaidėju, kaip Steve'as Nashas ar Chrisas Paulas, bet žaidžia nuostabiu greičiu, jaučia ritmą ir žaidimą.“

Šio žodžiai labai primena S.Curry, kurį sirgaliai mato šiandieną. O jo sprendimas nelėkti į NBA išėjo į gerą. Papildomi metai leido S.Curry iš NBA naujokų biržos vidurinio šaukimo tapti septintuoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.