EUROLYGA 2023

Linas Kleiza nežais Europos čempionate?

L.Kleiza nepatenkintas savo žaidimu, todėl nori kaip reikiant pasiruošti 2015-2016 metų sezonui.<br>AFP/Scanpix ir G.Šiupario nuotr. koliažas
L.Kleiza nepatenkintas savo žaidimu, todėl nori kaip reikiant pasiruošti 2015-2016 metų sezonui.<br>AFP/Scanpix ir G.Šiupario nuotr. koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

May 6, 2015, 10:54 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:00 PM

Dėl nacionalinės komandos dvejojantis puolėjas Linas Kleiza greičiausiai priims nepalankų sprendimą. Italijos ir Graikijos žurnalistai skelbia, kad Milano „Emporio Armani“ krepšininkas praleis 2015 metų Europos čempionatą.

Pats rinktinės treneris Jonas Kazlauskas antradienį pristatydamas išplėstinį kandidatų sąrašą patvirtino, kad 30 metų 203 cm ūgio krepšininkas galutinį žodį pasirengęs duoti tik sezonui pasibaigus.

„Kalbėjau su Linu prieš tris savaites. Jis abejoja dėl savo kūno ir traumų. Bet jis nepasako „ne“. Sąrašas – dar ankstyvas. Reikia palaukti sezono pabaigos. Sutarėme, kad po sezono jis priims sprendimą“, – teigė J.Kazlauskas.

Tačiau „EuroHoops“ ir „Scouting Center“ praneša, kad L.Kleiza linksta prie sprendimo vasarą skirti individualiam pasiruošimui. Esą krepšininkas suvokia, kad pastarieji du sezonai buvo nuviliantys.

L.Kleizos sugrįžimas į Europą nebuvo sėkmingas. Pernai jis neįsitvirtino Stambulo „Fenerbahce“ klube, o šiemet nesublizgėjo ir „Emporio Armani“ gretose.

Eurolygoje puolėjas šį sezoną per 19 minučių rinko vidutiniškai 7,3 taško ir atkovojo 3,1 kamuolio.

Italijos čempionate per 19 minučių lietuvis pelno 9,3 taško ir sugriebia 3,9 atšokusio kamuolio.

L.Kleiza nori susigrąžinti formą ir skirti papildomą pasiruošimą 2015-2016 metų sezonui. Rezultatyviausias 2010-2011 metų Eurolygos žaidėjas sieks grįžti į Europos krepšinio elitą.

Kaip kamšyti spragą?

Jei kvietimo į rinktinės stovyklą atsisakys ir L.Kleiza, sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje liks spraga.

Pernai šioje pozicijoje žaidė Donatas Motiejūnas, bet „Houston Rockets“ aukštaūgis dėl nugaros traumos turėtų nežaisti Europos pirmenybėse.

Tarp sunkiųjų krašto puolėjų sąraše dar yra Paulius Jankūnas ir Domantas Sabonis. Jonui Mačiuliui įprastesnė lengvojo krašto puolėjo pozicija, o kalbėdamas apie Gediminą Oreliką, Jonas Kazlauskas pats prisipažino neįsivaizduojantis Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininko besiginančio prieš Pau Gasolį ar Borisą Diaw.

J.Kazlauskas neįtraukė į sąrašą Kšyštofo Lavrinovičiaus, kuris iškart po trenerio sprendimo baigė karjerą nacionalinėje komandoje.

„Tai būtų didžiulė netektis“, – kalbėdamas apie galimybę išvysti rinktinę ir be D.Motiejūno, ir be L.Kleizos, neslėpė Rolandas Jarutis.

Jis neabejojo, kad starto penkete sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje žaistų Paulius Jankūnas.

Nuo suolo jį galėtų keisti Darjušas Lavrinovičius, atkarpomis užimti vietą įstengtų Jonas Mačiulis, „iš bėdos“ – Mindaugas Kuzminskas.

„Manau, kad jei Darjušas sugebėtų demonstruoti gerą žaidimą, galėtų kažkiek kompensuoti Donato ir Lino netektį. Jis turi puikų metimą, o šiuolaikiniame krepšinyje reikia turėti iš 5-6 metrų stabiliai pataikantį sunkųjį kraštą. Be to, tos pozicijos žaidėjas turi apžaisti varžovą ir atakuodamas veidu, ne tik nugara.

J.Mačiulis galėtų sužaisti prie mobilaus penketo, bet jis šį sezoną rungtyniavo mažai. Kita vertus, jis turi charakterį ir ambicijų kompensuoti L.Kleizos netektį. Ketvirtųjų numerių pasirinkimas nėra didelis. „Iš bėdos“ sužaistų M.Kuzminskas, o apie G.Oreliką labai teisingai pasakė J.Kazlauskas“, – samprotavo R.Jarutis.

Anot buvusio krepšininko, dviejų svarbių rinktinės ginklų netektį galėtų pabandyti kompensuoti ir devyniolikmetis Domantas Sabonis.

Kita vertus, jam dar reikia pagerinti metimą iš vidutinio nuotolio. Be to, nors 208 cm ūgio krepšininkui prognozuojamas šaukimas kitų metų NBA naujokų biržoje, neaišku, ar D.Sabonis jau būtų naudingas Lietuvos rinktinei.

„Jo kova po krepšiu ir kairės rankos išnaudojimas tikrai žavi, bet Europos čempionate turi žaisti geriausi. Europos čempionatas nėra bandymų poligonas. Čia reikalingas rezultatas. Aišku, turime suteikti progą jaunimui pasireikšti iki čempionato. Jei jam pavyktų patekti į dvyliktuką, tai būtų didžiulis žingsnis jo karjeroje“, – pasakojo R.Jarutis.

Likę kandidatų sąrašo nariai, kurie galėtų žaisti sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje: Puolėjai

Mindaugas Kuzminskas (25, 205; Malagos „Unicaja“, Ispanija)

Gediminas Orelikas (24, 200; Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Jonas Mačiulis (30, 198; Madrido „Real“, Ispanija)

Paulius Jankūnas (31, 205; Kauno „Žalgiris“)

Domantas Sabonis (19, 208, Gonzagos „Bulldogs“, NCAA, JAV)

Vidurio puolėjai

Darjušas Lavrinovičius (35, 212; Emilijos Redžo „Grissin Bon“, Italija)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.