EUROLYGA 2023

R. Javtokas: „Jei geresnis pateks į rinktinę – nematau bėdos“

Robertas Javtokas praėjusią vasarą gydėsi traumas, todėl su rinktine į pasaulio čempionatą Ispanijoje nevažiavo. Šiais metais 35 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas džiaugiasi sulaukęs Jono Kazlausko kvietimo.

R.Javtokas rinktinėje žaidė nuo 2001 metų.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
R.Javtokas rinktinėje žaidė nuo 2001 metų.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2015, 11:22 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:06 PM

„Kol kas viskas yra neblogai. Žinoma, visada norėtųsi geriau, bet jaučiuosi gerai, negaliu skųstis smulkmenomis.

Žinoma, sezonas dar nesibaigė, bet šiandien galiu tvirtai pasakyti, kad noriu, džiaugiuosi, kad pakvietė ir važiuosiu, bandysiu“, – „Sport1“ televizijai sakė Kauno „Žalgirio“ puolėjas.

Šiais metais į vidurio puolėjo poziciją be R.Javtoko pretenduoja keturi krepšininkai: Jonas Valančiūnas, Artūras Gudaitis, Darjušas Lavrinovičius ir Antanas Kavaliauskas

„Kiekvienais metais būna konkurencija. Šiemet ji yra didesnė, bet nežiūriu į tai, kaip į kažką tokio. Jeigu kažkas geresnis pateks ir važiuos – nematau jokios bėdos“, – kalbėjo nuo 2001-ųjų Lietuvai atstovaujantis krepšininkas.

Labai maža tikimybė šiemet rinktinėje pamatyti po operacijos sveikstantį Donatą Motiejūną. Dvejoja ir Linas Kleiza. Vis dėlto, R.Javtokas neabejoja – šiuos krepšininkus bus kam pakeisti.

„Kiekvienais metais būna netekčių, bet, manau, kad rinktinė tuo ir yra stipri, kad čia yra daug gerų žaidėjų, žaidžiame komandinį žaidimą. Netektį gali kompensuoti kiti“, – įsitikinęs R.Javtokas.

Europos čempionatas Latvijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Kroatijoje vyks rugsėjo 5–20 dienomis. Į pirmąją stovyklą Palangoje šiemet Lietuvos krepšininkai rinksis liepos 20-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.