EUROLYGA 2023

Utenos vyrai darsyk laimėjo Pasvalyje ir įšoko į LKL pusfinalį

Utenos „Juventus“ krepšininkai Pasvalyje 69:61 įveikė „Pieno žvaigždžių“ ekipą ir laimėjo LKL ketvirtfinalio seriją 3:2.<br>G.Šiupario nuotr.
Utenos „Juventus“ krepšininkai Pasvalyje 69:61 įveikė „Pieno žvaigždžių“ ekipą ir laimėjo LKL ketvirtfinalio seriją 3:2.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 10, 2015, 2:48 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:50 AM

Utenos „Juventus“ krepšininkai laimėjo vieną labiausiai dramatiškų ketvirtfinalio serijų per Lietuvos krepšinio lygos istoriją.

Lemiamose penktosiose rungtynėse Utenos komanda 69:61 (20:17, 11:9, 24:22, 14:13) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir laimėjo ketvirtfinalio seriją 3:2.

Visas rungtynes „Juventus“ laimėjo svečių aikštėje, o Pasvalio komanda – Utenoje. 

„Manau, dar nėra buvo tokios serijos, kad komanda laimėtų tik išvykoje. Negaliu paaiškinti kodėl taip atsitiko, – LRT televizijai sakė rezultatyviausias „Juventus“ žaidėjas Arvydas Šikšnius, pelnęs 15 taškų. – Žinojome, kad tai gali būti paskutinės sezono rungtynės, bet tikėjomės, kad žaisime toliau.“

Toliau Utenos „Juventus“ reikės žaisti LKL pusfinalyje iki trijų pergalių su Kauno „Žalgiriu“.

Bet sekmadienio vakarą uteniškiai apie tai negalvojo.

Pasvalio arenoje jie šoko kartu su savo sirgaliais, nes laimėjo labai sunkią ir dramatišką kovą.

Dainiaus Adomaičio treniruojama komanda dominavo šiose rungtynėse ir pirmojoje mačo dalyje turėjo 10 taškų pranašumą.

Tačiau Pasvalio krepšininkai grūmėsi kaip vilkai, nors žaidė be dviejų traumuotų savo lyderių – Evaldo Kairio ir Michaelo Dixono.

Manto Šerniaus treniruojama Pasvalio ekipa buvo įsiveržusi į priekį po pertraukos tritaškiais.

Bet prastas baudų pataikymas (10 iš 25), nuovargis ir sutrumpėjusios žaidėjų gretos ir vėl neleido laimėti Pasvalyje. 

Rezultatyviausias, 18 taškų pelnęs šeimininkų žaidėjas Žygimantas Skučas nebaigė mačo dėl penkių pražangų, kaip ir Gytis Sirutavičius.

Laimonas Kisielius įmetė 13 taškų, o Tauras Jogėla 10 „Pieno žvaigždėms“, kurios per klubo istoriją dar nė karto nėra žaidusios LKL pusfinalyje.

Utenos „Juventus“ į LKL pusfinalį pateko trečią kartą per komandos istoriją, bet pirmąjį nuo 2011 metų.

„Pamenate sezono atidarym? Per komandų pristatymą visi deklaravo tikslus. Buvo aiškios trys pirmosios vietos ir liko vienintelė ketvirtoji, į kurią pretendavo 5-6 komandos.

Visi kalbėjo apie ketvirtąją vietą. Mes sutarėme, jog garsiai nerėkausime, dirbsime tyliai ir tegul rezultatai kalbės už save“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Neliūdėjo ir M.Šernius, kurio ekipa reguliariajame čempionate buvo ketvirta, bet galutinėje įskaitoje liko penkta.

„Žaidėjams padėkojau už darbą ir gerą sezoną. Nepaisant traumų sezono pabaigoje, mes sužaidėme ne vieną gerą mačą. Ar sužaidėme aukščiau galimybių ribų, tegu vertina ekspertai. Mes esame ten, kur norėjome būti. Aišku, su šiek tiek sėkmės galėjome būti ir aukščiau“, – sakė „Pieno žvaigždžių“ treneris.

Iš viso šį sezoną įvairiose turnyruose „Juventus“ ir „Pieno žvaigždės“ žaidė net 12 kartų.

Nors komandos pasidalino po 6 pergales, visose turnyruose – LKL ketvirtfinalyje, Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyro ketvirtfinalyje, Baltijos lygos ketvirtfinalyje stipresni buvo Utenos krepšininkai.

Pusfinalio serija iki trijų pergalių su „Žalgiriu“ jiems prasidės jau trečiadienį rungtynėmis Kaune.

Kitą pusfinalio porą sudarys Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Šie klubai pirmąsias rungtynes žais ketvirtadienį Vilniuje.

* * *

Iš rungtynių protokolo

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Utenos „Juventus“ 61:69 (17:20, 9:11, 22:24, 13:14). „Pieno žvaigždėms“ daugiausia taškų pelnė: Ž.Skučas 18, L.Kisielius 13, T.Jogėla 10, A.Viskontas 8, O.Olisevičius 5/“Juventus“: A.Šikšnius 15, S.Buterlevičius 11, O.Varanauskas 8, E.Dimša 7, S.Kulvietis ir E.Stanionis po 6. Serija 2:3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.